
Rosnąca świadomość społeczna na temat zasad zdrowego odżywiania sprawia, że coraz większym zainteresowaniem cieszy się pieczywo bezglutenowe. Gluten to składnik obecny w wielu produktach pszennych, żytnich oraz jęczmiennych. Wielu ekspertów ds. żywienia twierdzi, że nadmiar glutenu może mieć niekorzystny wpływ na pracę naszego organizmu. W sklepie internetowym Marketbio.pl dostępne są bezglutenowe chleby, bułki oraz pieczywo chrupkie.
Spody do Pizzy Bezglutenowe 230 g (3 Sztuki) - Incola
SPODY DO PIZZY BEZGLUTENOWE Pakowano w atmosferze ochronnej. Masa netto: 230 g (3 sztuki) Składniki: woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąka ryżowa, olej rzepakowy, syrop ryżowy, glukoza, drożdże, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma guar), sól, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych). Sposób użycia: Piekarnik nagrzej do 190℃. Na spód do pizzy nałóż sos pomidorowy i ulubione dodatki. Pizzę podgrzewaj w piekarniku przez 6 – 10 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze 14 - 21°C, z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1300 kJ/309 kcal Tłuszcz: 8,0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 56,1 g - w tym cukry: 6,6 g Błonnik: 2,4 g Białko: 1,9 g Sól: 0,9 g Producent: GFS Poland Sp. z o.o. ul. Komorowicka 110 43-300 Bielsko Biała
Drożdżówka Chałka Bezglutenowa 120 g (2x 60 g) - Incola
DROŻDŻÓWKA CHAŁKA BEZGLUTENOWA Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również podgrzewany w piekarniku. Masa netto: 120 g (2 x 60 g) Składniki: zakwas (woda, skrobia kukurydziana, mąka jaglana), woda, margaryna (oleje i tłuszcze roślinne (olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy), woda, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu), sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat), skrobia kukurydziana, błonnik z korzenia cykorii, cukier, drożdże, mąka ryżowa, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), modyfikowana skrobia kukurydziana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), sól, białko ziemniaczane, aromat, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), naturalny aromat. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1326 kJ/ 316 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,7 g Węglowodany: 47 g - w tym cukry: 5,2 g Błonnik: 8,2 g Białko: 3,2 g Sól: 1,1 g Producent: GFS Poland Sp. z o.o. ul. Komorowicka 110 43-300 Bielsko-Biała
Czym właściwie jest gluten i dlaczego warto go ograniczać?
Gluten jest rodzajem białek roślinnych, a mianowicie gluteniny oraz gliadyny. Występuje w ziarnach popularnych zbóż: pszenicy, żyta oraz jęczmienia. To sprawia, że w zasadzie wszystkie produkty zawierające w swoim składzie składniki pochodne od tych zbóż zawierają także gluten. Gluten jest szczególnie niebezpieczny dla osób cierpiących na celiakię oraz nietolerancję glutenu, ale w nadmiarze może mieć niekorzystny wpływ na organizm każdego człowieka. Z tego względu rezygnuje z niego wielu zwolenników zdrowego odżywiania, a jednym z nich jest najlepszy polski piłkarz, Robert Lewandowski.
Jakie pieczywo bezglutenowej jest dostępne w naszym sklepie?
W sklepie internetowym Markebio.pl odnajdziesz szeroki asortyment pieczywa bezglutenowego produkowanego z mąki ryżowej, skrobi kukurydzianej, słonecznika, siemienia lnianego, orkiszu, gryki, prosa, amarantusa oraz innych składników, które nadają się do wypieku pieczywa i nie zawierają w swoim składzie glutenu. W naszym sklepie dostępne są tradycyjne chleby i bułki bezglutenowe, bułki na hamburgery, pieczywo tostowe, a także pieczywo chrupkie. Stale poszerzamy nasz asortyment bezglutenowych produktów, wiedząc, jak ważne są one w diecie wielu naszych Klientów.
Czym charakteryzuje się dostępne w tym miejscu pieczywo bez glutenu?
W asortymencie naszego sklepu internetowego dostępne jest naturalne pieczywo bezglutenowe wytwarzane na bazie ziaren zbóż i składników nie zawierających glutenu. To pieczywo ekologiczne, w którym nie stosuje się zbędnych dodatków i konserwantów. Dzięki temu odznacza się wysoką jakością oraz wyśmienitym smakiem. Każdy produkt dostępny w naszym asortymencie został szczegółowo opisany, aby ułatwić Klientom podjęcie satysfakcjonującego wyboru. Pieczywo bezglutenowe dostępne w ofercie naszego sklepu pochodzi od sprawdzonych producentów cieszących się dużym zaufaniem zwolenników zdrowej żywności.
Naturalne pieczywo bezglutenowe dostępne w Marketbio.pl
Chcesz ograniczyć gluten w swojej diecie? Jednym z najpopularniejszych kroków jest wybór bezglutenowego pieczywa wytwarzanego z mąki pozyskiwanej ze zbóż i roślin nie zawierających glutenu. W sklepie internetowym Marketbio.pl dostępne są: chleb bezglutenowy, bułki bezglutenowe, pieczywo tostowe, pieczywo chrupkie i wiele innych. Decydując się na zakupy w naszym sklepie możesz liczyć na stale poszerzający się asortyment jakościowych produktów, korzystne oferty cenowe, a także krótki czas realizacji zamówień.