
Jest łagodną alternatywą kawy ziarnistej dla tych, którzy szukają odrobinę słabszych akcentów kofeinowych lub zbyt wysokie stężenie kofeiny im nie służy. Kawa rozpuszczalna to również komfort i wygoda przygotowania w przypadku, gdy nie posiadamy ekspresu lub najzwyczajniej preferujemy jej smak od klasycznej małej czarnej. Kawa rozpuszczalna jest niezbędna w naszej kuchni, gdy przychodzą goście, bo mamy wtedy pewność, że każdy znajdzie coś dla siebie.
CYKORIA & KAWA Cykoria rozpuszczalna z kawą rozpuszczalną. Masa netto: 250 g Składniki: cykoria roz[uszczalna 62%, kawa rozpuszczalna 32%, substancja wzbogacająca: siarczan magnezu. Sposób użycia: Wsyp do filiżanki 2 pełne łyżeczki (5 g) Cafea. Zalej gorącą ale nie wrzącą wodą (200 ml), a jeszcze lepiej mlekiem. Warunki przechowywania: Szczelnie zamknięte opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1180 kJ/ 280 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 51 g - w tym cukry: 6,7 g Błonnik: 19 g Białko: 9 g Sól: 0,31 g Magnez: 1289 mg Producent: GRANA sp. z o.o. ul. Piłsudskiego 1 32-050 Skawina
Kawa rozpuszczalna liofilizowana
Ten rodzaj kawy rozpuszczalnej charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem, przy równocześnie niskiej zawartości wody w składzie. Uważa się ją za najszlachetniejszą kawę rozpuszczalną. Wynaleziona została w Japonii na początku XX wieku. Jak powstaje kawa liofilizowana? Proces suszenia zachodzi poprzez mrożenie. W dużych kadziach przygotowywany jest napar – przez ziarna kawy przelewa się gorącą wodę. Stopniowo wytwarzana jest gęsta ciecz, która odparowuje i zostaje wysuszona przez liofilizację czyli wymrażanie. Kawa liofilizowana ma mniejszą zawartość kofeiny, bardzo subtelny smak oraz zapach. Nie zawiera też w sobie składników oddziałujących na układ krążenia.
Słodzona kawa rozpuszczalna instant
Żyjąc w biegu czasem chcemy zafundować sobie odrobinę przyjemności bez wysiłku i przygotowań. Za jednym pstryknięciem otrzymujemy to, czego chcemy. Taka jest właśnie gotowa mieszanka kawy rozpuszczalnej, która zawiera w sobie wszystko, czego potrzebujemy chcąc wypić szybką i dobrą kawę, słodzoną naturalnym erytrytolem. To minimalistyczne rozwiązanie dla ceniących sobie komfort w ciągu dnia i dobre latte.
Właściwości kawy rozpuszczalnej
Warto wiedzieć, że ten aromatyczny i pobudzający napój jest mało kaloryczny. Pamiętajmy jednak, że o ile sama kawa rozpuszczalna nie ma w sobie dużej ilości kalorii, o tyle dodatki do kawy, jak bita śmietana, słodzące syropy i ciasto serwowane na deser są już znacznie bardziej tuczące. Kawa rozpuszczalna ma również działanie antyoksydacyjne.
Sposób przygotowania kawy rozpuszczalnej
Dla niektórych rytuał parzenia ma niezwykle duże znaczenie i czyni moment przygotowania oraz picia kawy wyjątkowym, a nawet wyczekanym. To taka chwila przerwy w gonitwie codziennych obowiązków. Nie wszyscy jednak podchodzą w ten sposób do picia tego napoju. Zdarza się, że chcemy szybko, sprawnie i bez zbędnych czynności przygotować gorący napar, który już po chwili nas nieco ożywi i pozwoli kontynuować zajęcia. Możliwe, że nawet nie zamierzamy odrywać się od jakichkolwiek zadań? Zalewamy kawę wrzątkiem i gotowe. Wtedy kawa rozpuszczalna to najlepsze rozwiązanie. Zwłaszcza, jeśli w domu nie posiadamy ekspresu czy kawiarek. Wystarczy wsypać do ulubionej filiżanki odmierzoną porcję, by po chwili pić aromatyczny napój.
Kofeina w kawie rozpuszczalnej
Jeśli spożywanie kawy wiąże się dla nas z kontekstem miłego przyzwyczajenia i rytuału oraz doznań smakowych, zaś nie wynika z potrzeby pobudzenia za sprawą kofeiny, kawa rozpuszczalna jest dla nas świetnym rozwiązaniem, bowiem zawartość kofeiny jest w niej mniejsza niż w świeżo parzonej. Zdarza się, że nie każdemu wysoka zawartość kofeiny służy i po wypiciu jednej niewinnej filiżanki może czuć się nadmiernie ożywiony. Wówczas kawa rozpuszczalna łączy w sobie potrzebę picia klasycznego i znanego na całym świecie napoju, bez równoczesnego narażania się na ewentualne objawy nietolerancji podwójnego espresso.
Zamów kawę rozpuszczalną w naszym sklepie online
Skoro ten aromatyczny i prosty w przyrządzeniu napój to symbol komfortu i wygody, zadbajmy o to, by zakupy także były dla nas maksymalnie proste. Bez wychodzenia z domu, sprawnie i szybko. W zależności od upodobań w naszym sklepie można znaleźć klasyczną liofilizowaną kawę rozpuszczalną wysokiej jakości lub gotową, aromatyczną i słodzoną erytrytolem kawę latte z dodatkiem oleju kokosowego MTC w proszku, dzięki której w kilka sekund przyrządzimy gotowy pobudzający, delikatny w smaku napój doskonały do serwowania w towarzystwie różnego rodzaju deserów.
Historia Marki
Polscy naukowcy opracowali recepturę rozpuszczalnej kawy zbożowej Inka w 1971roku. Marka jest znana od pokoleń. W 100% złożona z naturalnych składników, zdobyła uznanie w Polsce i w wielu innych krajach świata. Jest marką z długą tradycją i polską duszą. Inka jest synonimem kategorii kaw zbożowych, od zawsze jest liderem rynku.
Naturalność kawy zbożowej Inka
Inka kojarzona jest z tym co naturalne i zdrowe, jest dobra w swej naturze. Łączy w sobie dobroczynny wpływ na organizm, przyjemność smaku i naturalność. Oferuje poczucie dbania o rodzine i o siebie. Portfolio marki rozwija się adekwatnie do potrzeb nowoczesnego konsumenta.
Inka synonimem swojej marki
Inka jest najbardziej znaną i rozpoznawalną kawą zbożową na rynku, istnieje tak długo w prawie niezmienionej formie. Walory i odmiany smakowe przyciągają kolejna pokolenia klientów.
Polacy mówiąc „kawa zbożowa” myślą „Inka”
Ten sukces jest wynikiem wiedzy, doświadczenia i poszanowania wieloletniej tradycji. Inka zdibywa prestiżowe nagrody a także wyróżnienia m.in.: „Poznaj dobrą żywność”, „Perła FMCG”, „Produkt na medal”, „Polska Marka”.