
Warzywa liofilizowane to warzywa poddawane specjalistycznemu procesowi suszenia, na skutek czego wydłuża się ich termin przydatności do spożycia. Takie warzywa wciąż zachowują cenne właściwości odżywcze, a także swój charakterystyczny smak. Nie dziwi zatem fakt, że liofilizowane warzywa i owoce cieszą się coraz większą popularnością wśród fanów zdrowej żywności. W sklepie internetowym Marketbio.pl znajdziesz bogaty wybór liofilizowanych warzyw z upraw ekologicznych.
Różdżki Smaku Warzywne (Liofilizowane Warzywa) Bio 18 g (9 x2 g) - Helpa
WARZYWNE RÓŻDŻKI SMAKU BIO - SZPINAK, DYNIA I BURAK Ekologiczne warzywa liofilizowane w saszetkach. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Idealne do kaszy i płatków. Wypróbuj różdżki smaku jako: naturalny barwnik, kolorową posypkę, dodatek do jogurtów, naleśników, ciast i ciastek. Masa netto: 18 g (9 x 2 g) Opakowanie zawiera 9 porcji produktu. Składniki: BIO Różdżka Smaku Burak (sproszkowany burak liofilizowany* 100%) 33,3%, BIO Różdżka Smaku Szpinak (sproszkowany szpinak liofilizowany* 100%) 33,3%, BIO Różdżka Smaku Dynia (sproszkowana dynia liofilizowana* 100%) 33,3% * składniki ekologiczne Jednostka certyfikująca: PL-EKO-08 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE Warunki przechowania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA BURAK W 100 gWartość energetyczna: 1419 kJ/340 kcalTłuszcz: 1,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 56 gw tym cukry: 56 gBłonnik: 23 gBiałko: 13 gSól: 0,02 gWARTOŚĆ ODŻYWCZA SZPINAK W 100 gWartość energetyczna: 1165 kJ/278 kcalTłuszcz: 4,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 16 gw tym cukry: 4,6 gBłonnik: 24 gBiałko: 32 gSól: 2,2 gWARTOŚĆ ODŻYWCZA DYNIA W 100 gWartość energetyczna: 1584 kJ/374 kcalTłuszcz: 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 75 gw tym cukry: 35 gBłonnik: 6,3 gBiałko: 13 gSól: 0,04 g Producent: Helpa sp. z o.o. Henryków - Urocze, ul. Żabia 40 05-504 Złotokłos Do sprawdzenia
Czym właściwie są liofilizowane warzywa?
Liofilizacja to specyficzny proces suszenia, któremu poddaje się warzywa, owoce, grzyby i zioła. Polega to na zmrożeniu żywności, a następnie poddaniu pod wpływ niższego ciśnienia oraz fal ciepła. Efektem jest sublimacja i wyparowanie wilgoci z jedzenia. W ten sposób można się pozbyć nawet do 95% wilgoci, co sprawia, że liofilizacja jest dużo skuteczniejsza od tradycyjnego suszenia. Warzywa liofilizowane zachowują przy tym swój smak i aromat, a ponadto cenne właściwości odżywcze. Jedynym minusem jest tak naprawdę nieco wyższa cena finalnych produktów, a wszystko za sprawą trudniejszej obróbki. Niemniej jednak, liofilizowane warzywa cieszą się coraz większą popularnością pośród miłośników zdrowego jedzenia.
Zastosowanie warzyw liofilizowanych w kuchni
Warzywa liofilizowane znajdują szerokie zastosowanie w kuchni. Wydłużony termin przydatności do spożycia wynoszący nawet kilkanaście miesięcy sprawia, że po takie warzywa możemy sięgnąć w dowolnym momencie, niezależnie od pory roku. To dobra wiadomość dla tych osób, które robią warzywne i owocowe zapasy na okres jesienno-zimowy. Liofilizowane warzywa można wykorzystać w sałatkach, jako przyprawę dań wytrawnych, jako składnik niektórych potraw, a także jako samodzielną, zdrową przekąskę. Jako przyprawy często są dostępne w sproszkowanej formie.
Jakie produkty są dostępne w naszym sklepie?
W bogatym asortymencie sklepu internetowego Marketbio.pl dostępne są różnorodne warzywa liofilizowane, takie jak chociażby: papryka, cebula, marchewka, a także mieszanki warzyw, które świetnie sprawdzą się jako przyprawa do zup i dań głównych. Są to warzywa pochodzące z ekologicznych upraw i odznaczające się naturalnym składem, bez zawartości konserwantów. To świetna propozycja dla wszystkich zwolenników zasad zdrowego żywienia. Wszystkie produkty dostępne w ofercie naszego sklepu online zostały szczegółowo opisane, co znacznie ułatwi Ci świadomy wybór odpowiednich artykułów.
Ekologiczne warzywa liofilizowane w sklepie Marketbio.pl
W sklepie internetowym Marketbio.pl dostępne są liofilizowane warzywa pochodzące z ekologicznych upraw i odznaczające się naturalnym składem. Posiadamy również liofilizowane mieszanki warzyw, zioła oraz przyprawy, które wzbogacą smak każdej potrawy. Warzywa liofilizowane odznaczają się wyrazistym smakiem i aromatem, cennymi właściwościami odżywczymi, a także dłuższym terminem przydatności do spożycia. Robiąc zakupy w sklepie Marketbio.pl możesz liczyć na przystępne ceny, wygodne metody płatności i dostawy, a także krótki czas realizacji zamówień.