
Alergie i nadwrażliwości na niektóre składniki produktów spożywczych są coraz powszechniejsze. Jedną z takich dolegliwości jest nietolerancja glutenu, na którą odpowiedzią jest dieta bezglutenowa. W naszym sklepie znajdziesz produkty bezglutenowe i doskonałej jakości, do których produkcji stosowane są jedynie produkty ekologiczne, pozbawione konserwantów i ulepszaczy. Poznaj naszą ofertę!
Makaron Ryżowy z Kurkumą Gwiazdeczki Bezglutenowy 300 g - Risolino
MAKARON RYŻOWY Z KURKUMĄ BEZGLUTENOWY GWIAZDECZKI Masa netto: 300 g Składniki: Mąka ryżowa (82,1%), skrobia z tapioki, sól, kurkuma. Wyprodukowano w Wietnamie. Sposób przygotowania: Przygotować wodę do zagotowania (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać szczyptę soli oraz parę kropel oleju roślinnego. Włożyć makaron do wrzącej wody, często mieszając gotować na dużym ogniu. Czas gotowania, ok. 3 - 4 minuty. Po ugotowaniu zaleca się pozostawienie makaronu jeszcze przez 3 minuty w gorącej wodzie. Następnie odcedzić, dobrze wypłukać (najlepiej pod zimną wodą). Po odcedzeniu gotowe do spożycia. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu, z dala od silnych, intensywnych zapachów. Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu: Wartość energetyczna: 1481 kJ/ 354 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 85 g - w tym cukry: 2,2 g Białko: 3 g Sól: 0,63 gDo sprawdzenia
Makaron Ryżowy z Kurkumą Kolanka Bezglutenowy 300 g - Risolino
MAKARON RYŻOWY Z KURKUMĄ BEZGLUTENOWY KOLANKA Masa netto: 300 g Składniki: Mąka ryżowa (82,1%), skrobia z tapioki, sól, kurkuma. Wyprodukowano w Wietnamie. Sposób przygotowania: Przygotować wodę do zagotowania (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać szczyptę soli oraz parę kropel oleju roślinnego. Włożyć makaron do wrzącej wody, często mieszając gotować na dużym ogniu. Czas gotowania, ok. 12 - 14 minut. Po ugotowaniu zaleca się pozostawienie makaronu jeszcze przez 3 minuty w gorącej wodzie. Następnie odcedzić, dobrze wypłukać (najlepiej pod zimną wodą). Po odcedzeniu gotowe do spożycia. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu, z dala od silnych, intensywnych zapachów. Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu: Wartość energetyczna: 1481 kJ/ 354 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 85 g - w tym cukry: 2,2 g Białko: 3 g Sól: 0,63 gDo sprawdzenia
Makaron Ryżowy z Kurkumą Świderki Bezglutenowy 300 g - Risolino
MAKARON RYŻOWY Z KURKUMĄ BEZGLUTENOWY ŚWIDERKI Masa netto: 300 g Składniki: Mąka ryżowa (82,1%), skrobia z tapioki, sól, kurkuma. Wyprodukowano w Wietnamie. Sposób przygotowania: Przygotować wodę do zagotowania (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać szczyptę soli oraz parę kropel oleju roślinnego. Włożyć makaron do wrzącej wody, często mieszając gotować na dużym ogniu. Czas gotowania, ok. 10 - 12 minut. Po ugotowaniu zaleca się pozostawienie makaronu jeszcze przez 3 minuty w gorącej wodzie. Następnie odcedzić, dobrze wypłukać (najlepiej pod zimną wodą). Po odcedzeniu gotowe do spożycia. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu, z dala od silnych, intensywnych zapachów. Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu: Wartość energetyczna: 1481 kJ/ 354 kcal Tłuszcz: 0,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 85 g - w tym cukry: 2,2 g Białko: 3 g Sól: 0,63 gDo sprawdzenia
Co to jest gluten?
Gluten jest białkiem występującym w pszenicy i jej odmianach, w jęczmieniu oraz w życie. Co ciekawe, gluten występuje nie tylko w pieczywie czy makaronach i kaszach, ale także w wielu innych przetworzonych produktach spożywczych. Rolą glutenu w produktach jest zapewnienie ich pożądanego smaku i konsystencji. Dzięki zastosowaniu glutenu, wypieki są puszyste i odporne na wysychanie. Nazwa glutenu pochodzi zresztą od angielskiego słowa „glue”, czyli „klej”. Większość z nas dobrze toleruje gluten, choć coraz częściej zdarzają się reakcje alergiczne. Powoduje je gliadyna, wchodząca w skład glutenu. Jeżeli jesteś osobą cierpiącą na takie dolegliwości, rozwiązaniem dla Ciebie jest dieta bezglutenowa.
Kto powinien przejść na dietę bezglutenową?
Dieta bezglutenowa jest szczególnie zalecana osobom cierpiącym na celiakię, ale także osobom zmagającym się z alergią na pszenicę. Dolegliwości tego rodzaju częściej dotykają kobiet niż mężczyzn i występują coraz powszechniej. Szacuje się, że na celiakię cierpi już 1% społeczeństwa, a nieceliakalna nadwrażliwość na gluten dotyczy nawet 6% ludności.
W czym występuje gluten?
Gluten występuje w większości produktów przetworzonych. Znajdziemy go w kaszach, makaronie, pieczywie, ciastach, słonych przekąskach, a także w wędlinach, jogurtach, sosach, czekoladzie czy nawet w mieszankach przypraw. Co ciekawe, gluten znajduje się nawet w lekach i suplementach diety.
Na czym polega dieta bezglutenowa?
Celem diety bezglutenowej jest wyeliminowanie z jadłospisu wszelkiej żywności zawierającej zboża glutenowe. Sposobem na ich eliminację jest zastąpienie ich bezglutenowymi odpowiednikami. Produkty bez śladu glutenu, pełne smaku znajdziesz w naszym sklepie MarketBio.
Czym objawia się nietolerancja glutenu?
Nietolerancja glutenu niesie ze sobą różne dolegliwości, mniej lub bardziej nasilone. Bardzo typowa jest biegunka, często występują także bóle brzucha i wzdęcia. Trwające przez dłuższy czas, przewlekłe zmęczenie, apatia i bóle głowy mogą wskazywać na problemy z przyswajaniem tego składnika. Dodatkowo występująca anemia, spadki nastroju czy nawracające wysypki również są sygnałem alarmującym, który powinien nakłonić nas do wizyty u lekarza. Diagnoza nietolerancji glutenu nie jest problemem- w naszym sklepie dostępna jest cała baza doskonałej jakości produktów, które nie zawierają w sobie ani śladu glutenu, a są pełne smaku i aromatu. Dieta bezglutenowa może być stosowana czasowo, do zniwelowania nadwrażliwości na gluten. Może być także stosowana na stałe w przypadku stwierdzonej celiakii czy alergii.
Produkty bezglutenowe w sklepie MarketBio
W naszym sklepie znajdziesz produkty bezglutenowe, które z powodzeniem zastąpią przetworzoną żywność w Twojej kuchni. W ofercie znajdziesz makarony, kasze i ryże, a także pełnowartościowe przekąski i napoje. Smakiem w żaden sposób nie odbiegają one od przetworzonych produktów z glutenem. Naszą ofertą udowadniamy, że prawdziwy smak bierze się nie z ulepszaczy, ale z natury. Nasze produkty tworzone są w sposób w pełni ekologiczny i naturalny. Składniki pochodzą z certyfikowanych upraw, które wzrastają pod czujnym okiem profesjonalistów i pasjonatów. To sprawia, że każdy dostępny w sklepie produkt zachwyca swoim smakiem i aromatem, a jednocześnie nie zawiera w sobie glutenu ani jego składników. Dieta bezglutenowa jest korzystna dla naszego zdrowia nie tylko ze względu na występujące reakcje alergiczne, ale także ze względu na stosowane w niej naturalne produkty spożywcze, niepodlegające przetwarzaniu i ulepszeniom.
HOKA TRADE s.r.o. - Twój dostawca zdrowej żywności
O HOKA TRADE s.r.o.
HOKA TRADE s.r.o. to renomowany producent i dostawca najwyższej jakości produktów zdrowej żywności. Nasze artykuły cieszą się uznaniem wśród konsumentów poszukujących zdrowych i naturalnych rozwiązań. Zaawansowane technologie produkcyjne oraz staranna selekcja składników gwarantują wysoką jakość, która zadowoli każdego klienta.
Oferta produktów HOKA TRADE
Nasza szeroka gama makaronów ryżowych obejmuje różnorodne kształty i wielkości, idealne do najróżniejszych potraw. Wysoka jakość i naturalny smak sprawiają, że są one doskonałym dodatkiem do codziennego menu.
- Makaron Ryżowy Wstążki 3 mm - Delikatne wstążki, doskonałe do lekkich dań azjatyckich.
- Makaron Ryżowy Gwiazdeczki - Urocze kształty, które ożywią każdą potrawę.
- Makaron Ryżowy Nitki 1 mm - Subtelne nitki, które idealnie sprawdzą się w zupach.
- Makaron Ryżowy Rurki Duże - Solidna struktura dla sycących dań.
- Makaron Ryżowy Wstążki 7 mm - Grubsze wstążki, które wspaniale komponują się z sosami.
- Makaron Ryżowy Świderki - Skręcona forma, dodająca charakteru posiłkom.
- Makaron Ryżowy Rurki Małe - Idealne do zapiekanek i sałatek.
- Makaron Ryżowy Kolanka - Klasyczne kolanka na różne okazje.
Dlaczego warto wybrać HOKA TRADE?
Produkty HOKA TRADE s.r.o. wytwarzane są z najwyższej jakości składników, co zapewnia pełną satysfakcję konsumentów. Nasze makarony ryżowe są bezglutenowe i odpowiednie dla osób dbających o zdrowy styl życia. Dzięki różnorodności kształtów, nasza oferta umożliwia tworzenie wyjątkowych posiłków przez cały rok.
Gwarancja jakości
Producent HOKA TRADE s.r.o. dba o to, aby każdy etap produkcji przebiegał zgodnie z najwyższymi standardami jakości. Wybierając nasze produkty, masz pewność, że na Twój stół trafiają wyłącznie najlepsze wyroby. Zaufaj doświadczeniu i pasji HOKA TRADE s.r.o.
Wybierz produkty HOKA TRADE
Jeśli szukasz wysokiej jakości makaronów ryżowych, które wzbogacą Twoją kuchnię, oferta HOKA TRADE s.r.o. spełni Twoje oczekiwania. Postaw na naturalne i zdrowe rozwiązania, które zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia.