
Owoce liofilizowane cieszą się bardzo dużą popularnością wśród miłośników zdrowej żywności. Liofilizacja to popularny proces konserwacji jedzenia, który znacząco wydłuża proces przydatności do spożycia, bez utraty cennych właściwości odżywczych. W asortymencie sklepu internetowego Marketbio.pl ze zdrową żywnością dostępne są różnorodne liofilizowane owoce, które znajdą szerokie zastosowanie także w Twojej kuchni.
Liofilizowane Jabłko i Mango BIO 15 g - Bonitas
LIOFILIZOWANE JABŁKO I MANGO BIO Masa netto: 15 g Składniki: liofilizowane owoce BIO w zmiennych proporcjach (jabłko BIO 50 %, mango BIO 50 %). Jednostka certyfikująca: SK-BIO-002 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Kraj pochodzenia jabłek: Polska Kraj pochodzenia mango: Niemcy, Peru Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, soję, sezam. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1456 kJ/ 342 kcal Tłuszcz: 1,45 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 74 g - w tym cukry: 68,2 g Białko: 2,9 g Sól: 0,26 g
Liofilizowane Maliny BIO 10 g - Bonitas
LIOFILIZOWANE MALINY BIO Masa netto: 10 g Składniki: liofilizowana malina BIO 100%. Jednostka certyfikująca: SK-BIO-002 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Kraj pochodzenia malin: Polska, Niemcy, Serbia, Ukraina Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, soję, sezam. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1558 kJ/ 373 kcal Tłuszcz: 9,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 46,1 g - w tym cukry: 14,3 g Białko: 9,8 g Sól: 0 g
Liofilizowany Banan i Jagoda BIO 15 g - Bonitas
LIOFILIZOWANY BANAN I JAGODA BIO Masa netto: 15 g Składniki: liofilizowane owoce BIO w zmiennych proporcjach (banan BIO 50 %, jagoda BIO 50 %). Jednostka certyfikująca: SK-BIO-002 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Kraj pochodzenia bananów: Ekwador Kraj pochodzenia truskawek: Meksyk, Niemcy Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, soję, sezam. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1474 kJ/ 350 kcal Tłuszcz: 1,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 74,9 g - w tym cukry: 63,1 g Białko: 4,45 g Sól: 0,015 g
Liofilizowany Banan i Truskawka BIO 15 g - Bonitas
LIOFILIZOWANY BANAN I TRUSKAWKA BIO Masa netto: 15 g Składniki: liofilizowane owoce BIO w zmiennych proporcjach (banan BIO 50 %, truskawka BIO 50 %). Jednostka certyfikująca: SK-BIO-002 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Kraj pochodzenia bananów: Ekwador Kraj pochodzenia truskawek: Turcja, Belgia Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, soję, sezam. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1295 kJ/ 306,5 kcal Tłuszcz: 2,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,25 g Węglowodany: 62,6 g - w tym cukry: 57,4 g Białko: 5,95 g Sól: 0,005 g
Czym właściwie są liofilizowane owoce?
Liofilizacja to proces nazywany suszeniem przez mrożenie. Owoce najpierw się mrozi, a następnie umieszcza w komorze z niższym ciśnieniem. Suszenie odbywa się przy pomocy fal ciepła, które prowadzą do sublimacji wilgoci, która po prostu wyparowuje z owoców. Po tym zabiegu owoce są ponownie poddawane tradycyjnemu suszeniu. W rezultacie, liofilizacja pozwala usunąć nawet 90-95% wilgoci. Liofilizowane owoce posiadają znacznie dłuższy termin przydatności do spożycia, a jednocześnie zachowują swój charakterystyczny smak, jak również cenne właściwości odżywcze. Dlatego cieszą się tak dużą popularnością wśród miłośników zdrowej żywności.
Zastosowanie liofilizowanych owoców w kuchni
Owoce liofilizowane to doskonała i zdrowa przekąska, po którą możemy sięgnąć przez cały rok, a zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, gdy dostęp do ulubionych owoców jest ograniczony. Liofilizowane owoce mogą być także składnikiem sałatek, deserów, wypieków, ciast, koktajli, jak również dań wytrawnych. Długi termin przydatności do spożycia, sięgający nawet kilkunastu miesięcy sprawia, że liofilizowane owoce stanowią cenne wyposażenie domowej spiżarki i pozwalają sięgnąć po ulubione smaki w dowolnym momencie.
Jakie produkty znajdziesz w ofercie naszego sklepu?
Dużym plusem jest to, że procesowi liofilizacji poddaje się wiele różnych owoców, dzięki czemu, asortyment sklepu internetowego Marketbio.pl jest naprawdę bogaty. W tej kategorii znajdziesz liofilizowane jabłka, maliny, truskawki, banany, borówki, żurawinę, brzoskwinie, owoce egotyczne, bakalie, jak również liofilizowane mieszanki i wiele więcej. Wiedząc, jak dużą popularnością cieszą się obecnie owoce liofilizowane, stale poszerzamy nasz asortyment, aby zadowolić najbardziej wymagających Klientów. Są to owoce naturalne i pozbawione sztucznych konserwantów, co przekłada się na ich lepszy smak oraz cenne właściwości odżywcze. Każdy produkt został szczegółowo opisany, aby ułatwić Klientom zrealizowanie satysfakcjonujących zakupów.
Ekologiczne owoce liofilizowane w sklepie Marketbio.pl
W sklepie internetowym Marketbio.pl znajdziesz bogaty wybór liofilizowanych owoców pochodzących z ekologicznych upraw. Owoce liofilizowane znajdują szerokie zastosowanie w kuchni, jako samodzielna przekąska, a także składnik wielu deserów, koktajli, wypieków czy sałatek. Dłuższy termin przydatności do spożycia pozwala sięgnąć po ulubiony smak owoców o dowolnej porze roku. Realizując zakupy w sklepie internetowym Marketbio.pl możesz liczyć na szeroki wybór jakościowych produktów w przystępnych cenach, a także szybką i sprawną realizację Twoich zamówień.