10 x Sól Kłodawska Kamienna Biała Drobnoziarnista Niejodowana 1 kg - Kopalnia Soli Kłodawa
-
Dostępność taka jak poniższych składników
- 44,50 zł
-
SÓL KŁODAWSKA KAMIENNA BIAŁA DROBNOZIARNISTA NIEJODOWANA
Sól kamienna z Kłodawy pochodzi z ekologicznie czystego okresu cechsztyńskiego. Powstała ok. 250 ml lat temu z odparowania wód morskich.
Zapewni potrawom niepowtarzalny smak.
Zalecana do przetworów, posiada właściwości konserwujące.
Przeprowadzone w laboratoriach zewnętrznych badania Kłodawskiej Soli Kamiennej (kopalina naturalna) potwierdzają obecność w niej śladowych ilości mikroelementów takich jak: potas, magnez, żelazo, selen, wapń, mangan i inne.
Masa netto: 10 x 1 kg
Składniki: chlorek sodu (NaCl) - 97% min.
Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym.
Producent:
Kopalnia Soli "Kłodawa" S.A.
Aleja 1000-lecia 2
62-650 Kłodawa
Sól Kłodawska Kamienna Biała Drobnoziarnista Niejodowana
Sól Kłodawska to produkt o wyjątkowych walorach smakowych, pochodzący z ekologicznie czystego obszaru cechsztyńskiego. Tworzona z odparowanych wód morskich, ta sól powstała około 250 milionów lat temu, co czyni ją prawdziwie naturalnym wyborem do Twojej kuchni.
Zalety Sól Kłodawskiej
Wybierając sól z Kłodawy, zyskujesz:
- Unikalny smak, który dodaje głębi każdej potrawie
- Produkt naturalny o niepowtarzalnej historii i pochodzeniu
- Możliwość wykorzystania w przetworach i konserwach dzięki jej konserwującym właściwościom
Skład i Właściwości
Sól Kłodawska zawiera co najmniej 97% chlorku sodu (NaCl). Jej wyjątkowość polega również na obecności śladowych ilości mikroelementów, takich jak potas, magnez, żelazo, selen, wapń i mangan, co może być atutem w codziennym użytku.
Przechowywanie i Użytkowanie
Aby sól zachowała swoje właściwości, przechowuj ją w suchym miejscu. Dzięki drobnoziarnistej strukturze idealnie nadaje się do bezpośredniego zastosowania w kuchni, zarówno do gotowania, jak i jako dodatek do gotowych dań.
Najczęściej zadawane pytania
Czy sól jest jodowana?
Nie, jest to sól niejodowana.
Skąd pochodzi sól kłodawska?
Sól pochodzi z Kopalni Soli "Kłodawa" S.A. w Polsce.
Jakie są możliwości jej zastosowania?
Sól można stosować do codziennego gotowania, wypieków, a także w przetworach domowych.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Kopalnia Soli Kłodawa
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000059006
Recenzje
Recenzja Pracownika Sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|