6 x Sól Kamienna Kłodawska Niejodowana do Przetworów 3 kg - Kopalnia Soli "Kłodawa"
-
Dostępność taka jak poniższych składników
- 48,24 zł
-
SÓL KŁODAWSKA KAMIENNA NATURALNA DO PRZETWORÓW NIEJODOWANA
Sól kamienna z Kłodawy pochodzi z ekologicznie czystego okresu cechsztyńskiego. Powstała ok. 250 ml lat temu z odparowania wód morskich.
Zalecana do przetworów, posiada właściwości konserwujące.
Zapewni potrawom niepowtarzalny smak.
Przeprowadzone w laboratoriach zewnętrznych badania Kłodawskiej Soli Kamiennej (kopalina naturalna) potwierdzają obecność w niej śladowych ilości mikroelementów takich jak: potas, magnez, żelazo, selen, wapń, mangan i inne.
Masa netto: 6 x 3 kg
Składniki: NaCl (chlorek sodu) 97% min.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Produkt bezterminowy! (sól jest to minerał dlatego nie ma obowiązku określania dla niej terminu przydatności do spożycia na opakowaniu co sprzyja uniknięciu marnowania żywności - można też zamówić więcej na zapas i przechowywać w suchym miejscu)
Producent:
Kopalnia Soli "Kłodawa" S.A.
Aleja 1000-lecia 2
62-650 Kłodawa
Sól Kłodawska Kamienna Niejodowana do Przetworów
Sól Kłodawska Kamienna Niejodowana to produkt pochodzący z malowniczej kopalni soli w Kłodawie. Powstała około 250 milionów lat temu z odparowania wód morskich, co czyni ją niezastąpionym skarbem natury. Idealna do wykorzystania w kuchni i domowych przetworach, zapewnia niepowtarzalny smak potraw.
Zalety Sól Kłodawskiej
- Naturalne pochodzenie z ekologicznie czystego okresu geologicznego - cechsztyńskiego.
- Śladowe ilości mikroelementów, takich jak potas, magnez, żelazo, selen, wapń, mangan.
- Przechowywanie w suchym miejscu zapewnia nieograniczoną trwałość.
- Doskonała do konserwacji przetworów ze względu na swoje naturalne właściwości konserwujące.
Zastosowanie w Kuchni
Sól Kłodawska jest niezastąpiona w procesie przygotowywania domowych przetworów. Używana do marynowania warzyw i owoców nadaje im wyrazisty smak i pomaga w dłuższym przechowywaniu. Może być również wykorzystywana do przyprawiania codziennych potraw, wzbogacając je o głęboki, naturalny smak.
Opis Produktu
Produkt składa się w minimum 97% z chlorku sodu (NaCl), co gwarantuje jego czystość i jakość. Opakowanie zawiera 6 jednostek po 3 kg soli, co czyni je idealnym wyborem dla osób, które chcą utrzymywać zapasy w swojej kuchni.
Warunki Przechowywania
Aby zachować najlepsze właściwości soli, zaleca się przechowywanie jej w suchym miejscu. Dzięki temu produkt może być przechowywany bezterminowo, unikając marnowania żywności.
Najczęściej Zadawane Pytania
- Jak długo można przechowywać sól Kłodawską?
Sól ta nie ma określonego terminu przydatności do spożycia, co pozwala na jej długoterminowe przechowywanie w odpowiednich warunkach. - Czy sól Kłodawska jest wzbogacana jodem?
Nie, ten produkt jest niejodowany, co oznacza, że nie zawiera dodatku jodu. - Czy sól ta nadaje się do stosowania w codziennej kuchni?
Oczywiście, jest idealna zarówno do przetworów, jak i do codziennego użytku w kuchni jako podstawowy składnik przyprawowy.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Kopalnia Soli Kłodawa
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000054652
Recenzje
Recenzja Pracownika Sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|