
Passata pomidorowa to inaczej przecier pomidorowy. Jest to produkt spożywczy używany do wzbogacenia smaku wielu potraw, a także jako baza sosów i koktajli. Dobra passata powinna być przygotowana ze świeżych i dojrzałych pomidorów, ponieważ tylko w ten sposób zagwarantuje oczekiwane walory smakowe. W sklepie Marketbio.pl znajdą Państwo passaty pomidorowe wyprodukowane z najlepszych pomidorów pochodzących z ekologicznych upraw.
Przecier Pomidorowy Passata Bio 680 G - La Bio Idea - Bez dodatku Soli
PASSATA POMIDOROWA BIO Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. (przecier pomidorowy) Wyśmienicie smakuje z makaronem. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek). Masa netto: 680g Składniki: Pomidory* 100% *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: IT-BIO-007Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna: 129 kJ / 31 kcal;Tłuszcz: 0,5 g;w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g;Węglowodany: 4,5 g;w tym cukry: 3,3 g;Białko: 1,4 g;Sól:
Czym właściwie jest passata pomidorowa?
Passata pomidorowa to przecier, który powstaje ze starannie wyselekcjonowanych pomidorów. Są one myte, a następnie obierane ze skórki. Pomidory w takiej formie są rozdrabniane i gotowane w wysokiej temperaturze. Dla uzyskania lepszych walorów smakowych niektórzy producenci dodają do passaty świeże zioła, takie jak chociażby bazylia. Warto jednak pamiętać, że z definicji w passacie nie powinno znajdować się nic poza pomidorami. Ugotowane pomidory przelewa się do butelki, a następnie poddaje procesowi pasteryzacji, co pozwala uzyskać dłuższy termin zdatności do spożycia. Passata jest czasami mylona z pulpą – to podobne produkty, ale proces obróbki wygląda nieco inaczej. Przy produkcji pulpy pomidorki są krojone w kostkę, wzbogacone o koncentrat i dopiero później gotowane.
Jakie zastosowanie w kuchni posiada passata pomidorowa?
Dobrej jakości passaty pomidorowe znajdują wszechstronne zastosowanie w kuchni. Można je wykorzystać jako bazę dla sosów oraz koktajli pomidorowych. We włoskich pizzerniach passata często służy do smarowania spodów pizzy – w tym przypadku często stosuje się także świeże zioła. Po dodaniu ziół, przypraw i oliwek, passata doskonale sprawdzi się jako sos do makaronów. Znajdują zastosowanie także w niektórych zupach oraz zapiekankach. Warto jednak postawić na jakościowe passaty z ekologicznych pomidorów, ponieważ tylko takie produkty mogą zagwarantować oczekiwane walory smakowe, ale również wartości odżywcze. W passacie znajduje się wiele cennych substancji, w tym likopen, czyli naturalny przeciwutleniacz eliminujący wolne rodniki.
Czym cechują się passaty dostępne w naszej ofercie?
Pragniemy zagwarantować naszym Klientom szeroki wybór jakościowych produktów odznaczających się naturalnym i ekologicznym składem. W tym miejscu znajdą Państwo passaty pomidorowe wyprodukowane na bazie najlepszych pomidorów pochodzących z ekologicznych upraw. Każdy produkt dostępny w naszej ofercie został opatrzony szczegółowym opisem, tak, aby umożliwić Państwu w pełni satysfakcjonujące i świadome zakupy. Passaty dostępne w Marketbio.pl zostały stworzone wyłącznie z naturalnych i bezpiecznych składników, dzięki czemu, zachwycają głębią smaku.
Ekologiczne passaty pomidorowe dostępne w Marketbio.pl
W sklepie internetowym Marketbio.pl ze zdrową żywnością mogą Państwo zakupić naturalne passaty pomidorowe z najlepszych pomidorów. Do ich produkcji wykorzystuje się staranne wyselekcjonowane pomidory pochodzące z ekologicznych upraw. To wpływa na wartości odżywcze, a także głęboki smak produktu. Passata pomidorowa to składnik wielu sosów, zup oraz koktajli. Bywa powszechnie wykorzystywana do smarowania spodu pizzy. Zamawiając passaty pomidorowe w naszym sklepie mogą Państwo liczyć na satysfakcjonujące zakupy w korzystnej cenie.
La BIO IDEA - Lider w Produkcji Zdrowej Żywności Organicznej
Naturalne i Ekologiczne Produkty La BIO IDEA
La BIO IDEA to uznawany producent oferujący szeroką gamę produktów ekologicznych i organicznych. W ofercie można znaleźć zarówno przecier pomidorowy Bio, jak i makarony bezglutenowe oraz klasyczne.
Oliwa z Oliwek Extra Virgin Bio
Nasza oliwa z oliwek jest produkowana z najwyższej jakości oliwek extra virgin. Delikatny smak i świeżość to cechy, które wyróżniają nasze produkty, takie jak Oliwa z Oliwek Extra Virgin Bio 500 ml oraz większe opakowanie 1 l.
Różnorodność Makaronów Bio
W naszej ofercie znajdują się makarony klasyczne, takie jak Lasagne Makaron Semolinowy Bio oraz Makaron Tagiatelle Jajeczny Bio. Zadbaliśmy także o potrzeby osób na diecie bezglutenowej, oferując Makaron z Ciecierzycy i Kukurydzy Penne Bezglutenowy Bio.
Przetwory Pomidorowe La BIO IDEA
Od przecieru pomidorowego passata z bazylią po koncentrat pomidorowy 22% Bio, nasze produkty charakteryzują się intensywnym smakiem i wysoką jakością. Są dostępne w różnych opakowaniach, w tym kartonach 500 g.
Nasze Wiodące Produkty:
- Przecier Pomidorowy Passata z Bazylią Bio 680 g
- Oliwa z Oliwek Extra Virgin Bio 500 ml
- Lasagne Makaron Szpinakowy Bio 250 g
- Makaron Semolinowy z Quinoa Rigatoni Bio 500 g
- Sos Pomidorowy z Mascarpone Bio 340 g
Zrównoważona Produkcja i Jakość
La BIO IDEA jest dumnym producentem żywności pochodzącej z upraw ekologicznych. Każdy produkt, od przecieru pomidorowego po tortellini z ricottą i szpinakiem, powstaje z najwyższą troską o jakość i środowisko.