Makarony Polskie SA
ul. Podkarpacka 15a
35-082 Rzeszów
MAKARON DLA DIABETYKÓW Z SOCZEWICĄ CZARNĄ, CYNKIEM I CHROMEM - ŚWIDERKI Połączenie mąki z soczewicy czarnej z mąką pełnoziarnistą z pszenicy durum i łuską gryki, dzięki czemu makaron ma oryginalny smak i niepowtarzalną barwę. Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosami. Masa netto: 3 x 250 g Składniki: mąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy twardej(Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja. Sposób przygotowania: Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 5 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Spożywaj 1 porcję dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia. Wartość odżywcza w 100 g produktu (1 porcji) po ugotowaniu: Wartość energetyczna: 730 kJ/ 173 kcal Tłuszcz: 0,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 25 g - w tym cukry: 0,2 g Błonnik: 8,2 g Białko: 12 g Sól:
MAKARON Z SOCZEWICY CZERWONEJ ŚWIDERKI Makaron Novelle z czerwonej soczewicy jest wytwarzany w 100 % z mąki z czerwonej soczewicy. Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi. Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki. Masa netto: 3 x 250 g Składniki: mąka z soczewicy czerwonej. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz jaja. Sposób użycia: Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1440 kJ/ 340 kcal Tłuszcz: 1,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 54 g - w tym cukry: 4,6 g Błonnik: 6,2 g Białko: 24 g Sól:
MAKARON DLA DIABETYKÓW Z SOCZEWICĄ CZARNĄ, CYNKIEM I CHROMEM - ŚWIDERKI Połączenie mąki z soczewicy czarnej z mąką pełnoziarnistą z pszenicy durum i łuską gryki, dzięki czemu makaron ma oryginalny smak i niepowtarzalną barwę. Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosami. Masa netto: 2 x 250 g Składniki: mąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy twardej(Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja. Sposób przygotowania: Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 5 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Spożywaj 1 porcję dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia. Wartość odżywcza w 100 g produktu (1 porcji) po ugotowaniu: Wartość energetyczna: 730 kJ/ 173 kcal Tłuszcz: 0,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 25 g - w tym cukry: 0,2 g Błonnik: 8,2 g Białko: 12 g Sól:
MAKARON DLA DIABETYKÓW Z SOCZEWICĄ CZARNĄ, CYNKIEM I CHROMEM - ŚWIDERKI Połączenie mąki z soczewicy czarnej z mąką pełnoziarnistą z pszenicy durum i łuską gryki, dzięki czemu makaron ma oryginalny smak i niepowtarzalną barwę. Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosami. Masa netto: 250 g Składniki: mąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy twardej(Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja. Sposób przygotowania: Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 5 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Spożywaj 1 porcję dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia. Wartość odżywcza w 100 g produktu (1 porcji) po ugotowaniu: Wartość energetyczna: 730 kJ/ 173 kcal Tłuszcz: 0,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 25 g - w tym cukry: 0,2 g Błonnik: 8,2 g Białko: 12 g Sól:
MAKARON Z SOCZEWICY CZERWONEJ ŚWIDERKI Makaron Novelle z czerwonej soczewicy jest wytwarzany w 100 % z mąki z czerwonej soczewicy. Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi. Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki. Masa netto: 250 g Składniki: mąka z soczewicy czerwonej. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz jaja. Sposób użycia: Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1440 kJ/ 340 kcal Tłuszcz: 1,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 54 g - w tym cukry: 4,6 g Błonnik: 6,2 g Białko: 24 g Sól:
MAKARON Z GROSZKU ZIELONEGO Makaron Novelle z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej. Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi. Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki. Masa netto: 250 g Składniki: mąka z zielonego groszku. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten (pszenica, żyto) oraz jaja. Sposób użycia: Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 4 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1450 kJ/ 343 kcal Tłuszcz: 1,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 54 g - w tym cukry: 6,5 g Błonnik: 11 g Białko: 23 g Sól:



