Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Pozostałe makarony – ciekawe propozycje dla prawdziwych smakoszów

Pozostałe Makarony

Makaron można produkować na bazie zbóż oraz wielu innych składników roślinnych. W naszej kuchni dominują zwykle makarony pszeniczne, żytnie czy orkiszowe. Nieco rzadziej spotkamy się natomiast z makaronem z soczewicy, fasoli, kamutu, samopszy czy też płaskurki. Tak, wybór ekologicznych makaronów jest ogromny, a duża różnorodność sprzyja zdrowej i smacznej kuchni. W sklepie Marketbio.pl możesz pozyskać ekologiczne makarony z mniej znanych składników.

Makaron Wielozbożowy Czarny Cardio Świderki 250 g - Novelle

Makaron Wielozbożowy Czarny Cardio Świderki 250 g - Novelle

MAKARON WIELOZBOŻOWY CZARNY CARDIO ŚWIDERKI Makaron Cardio ma wyrazisty i doskonały smak. Zawiera czarną marchew, dzięki której ma niepowtarzalną barwę. Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosami. Pamiętaj o zrównoważonej diecie i aktywnym trybie życia. Masa netto: 250 g Składniki: mąka pełnoziarnista z pszenicy durum, mąka jęczmienna pełnoziarnista (36 %), mąka owsiana (28%), czarna marchew w proszku, cynk, selen. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja. Sposób użycia: Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim  działaniem promieni słonecznych.    Wartość odżywcza w 100 g produktu po ugotowaniu: Wartość energetyczna: 642 kJ/ 152 kcal Tłuszcz: 1,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 26 g - w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 6 g Białko: 5,5 g Sól: <0,01 g     Producent: Makarony Polskie S.A. ul. Podkarpacka 15a 35-082 Rzeszów

9,49 zł
Makaron Dla Diabetyków z Soczewicą Czarną, Cynkiem i Chromem ŚWIDERKI 250 g - Novelle

Makaron Dla Diabetyków z Soczewicą Czarną, Cynkiem i Chromem ŚWIDERKI 250 g - No...

MAKARON DLA DIABETYKÓW Z SOCZEWICĄ CZARNĄ, CYNKIEM I CHROMEM - ŚWIDERKI Połączenie mąki z soczewicy czarnej z mąką pełnoziarnistą z pszenicy durum i łuską gryki, dzięki czemu makaron ma oryginalny smak i niepowtarzalną barwę. Idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i różnorodnymi sosami. Masa netto: 250 g Składniki: mąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy twardej(Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja. Sposób przygotowania: Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 5 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Spożywaj 1 porcję dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.   Wartość odżywcza w 100 g produktu (1 porcji) po ugotowaniu: Wartość energetyczna: 730 kJ/ 173 kcal Tłuszcz: 0,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 25 g - w tym cukry: 0,2 g Błonnik: 8,2 g Białko: 12 g Sól: <0,01 g Cynk: 2,5 mg (25% RWS*) Chrom: 11,6 µg (29% RWS*) *RWS- referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)     Producent: Makarony Polskie SA ul. Podkarpacka 15a 35-082 Rzeszów

8,29 zł

Jakie składniki można wykorzystać do produkcji makaronu?

Mąka wcale nie jest obowiązkowym składnikiem makaronu. Choć to właśnie makarony zbożowe najczęściej znajdują zastosowanie w naszej kuchni, produkt ten można stworzyć z wielu różnorodnych składników. Sporym zainteresowaniem cieszą się chociażby makarony warzywne, wykonane z takich składników, jak: marchewka, cukinia czy bataty. Zastosowanie znajdują także rośliny strączkowe, takie jak: fasola, groch czy bób. Po ich zmieleniu można uzyskać proszek, który nadaje się do stworzenia ekologicznego makaronu.

Warto udać się w kulinarną podróż po kuchniach różnych zakątków świata. Jak się okazuje, znajdziemy tam wiele innych składników, które są wykorzystywane do produkcji makaronu. Niezwykle popularną rośliną jest kamut nazywany pszenicą orientalną lub pszenicą Faraonów. W ostatnich latach wzrosła także popularność makaronu z płaskurki. To dziko rosnąca odmiana pszenicy, którą obecnie uprawia się na całym świecie. W kuchni warto wypróbować także makaron z pszenicy samopszy. Powyższe odmiany pszenicy zawierają gluten, jednak ma on nieco inną budowę, dzięki czemu, jest bezpieczniejszy w porównaniu z glutenem zawartym w popularnych odmianach pszenicy.

Jakie produkty znajdziesz w tej kategorii?

W tym miejscu przygotowaliśmy obszerny wybór makaronów z mniej popularnych składników. Dominują tu makarony pszeniczne wyprodukowane na bazie gatunków pszenicy z różnych zakątków świata: kamutu, samopszy, durum czy też płaskurki. W ofercie sklepu Marketbio.pl dostępny jest także ekologiczny makaron produkowany z mąki ryżowej. Stale poszerzamy nasz asortyment produktów, aby sprostać wysokim oczekiwaniom ze strony klientów. Po wybraniu interesującego Cię produktu możesz sprawdzić jego dokładny sklad oraz informacje od producenta.

Dlaczego warto sięgać po makarony z kamutu czy samopszy?

Egzotyczne odmiany pszenicy bardzo często oferują nam inne smaki, których nie uświadczymy w makaronach z popularnych zbóż. W ten sposób możemy rozwijać swoje doświadczenia kulinarne oraz szukać smaków w pełni dostosowanych do naszych potrzeb. Makarony z mniej znanych składników mogą również posiadać nieco inne właściwości, co pozwala lepiej zbilansować dietę. Ważną kwestią jest zawartość glutenu. W tej kategorii dostępne są makarony bezglutenowe, jak również makarony z pszenicy, która zawiera gluten o nieco innej, bezpieczniejszej budowie.

Wybierz ekologiczne makarony w sklepie Marketbio.pl

W sklepie Marketbio.pl każdego dnia staramy się poszerzać asortyment o makarony pochodzące od sprawdzonych i godnych zaufania producentów. Posiadamy zarówno polskie produkty, jak również makarony wytwarzana na bazie zbóż i roślin z innych zakątków świata. Duża różnorodność sprawia, że każdy znajdzie tu produkty spożywcze dostosowane do indywidualnych potrzeb. Wybierając zakupy w sklepie internetowym Marketbio.pl możesz również liczyć na atrakcyjne oferty cenowe, ciekawe promocje, wygodne metody płatności oraz ekspresową realizację zamówień.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops