Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Oliwki

Oliwki

Jednym z uwielbianych na całym świecie produktów spożywczych z pewnością są oliwki. To owoce pochodzące z drzew oliwnych, a zarazem bogate źródło wielu cennych wartości odżywczych i zdrowych tłuszczy roślinnych. Aktualnie istnieje około 300 odmian tej rośliny, przy czym każda z nich wyróżnia się swoim własnym, charakterystycznym smakiem i aromatem. W zależności od dojrzałości oliwek mogą one stopniowo przybierać różne barwy - od zielonej aż po czarną, którą zwykle osiąga w okresie jesienno-zimowym. W obu wariantach świetnie nadają się jako przekąska lub dodatek do dań.

Oliwki Zielone Bez Pestek w Zalewie Bio 295 g (140 g) - Nefeli

Oliwki Zielone Bez Pestek w Zalewie Bio 295 g (140 g) - Nefeli

OLIWKI ZIELONE BEZ PESTEK W ZALEWIE BIO Masa netto: 295 g Masa netto po odsączeniu: 140 g Składniki: Woda, oliwki zielone bez pestki*, sól morska, regulator kwasowości: kwas cytrynowy   * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: GR-BIO-01 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Grecja   Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzechy. Pomimo największych starań, produkt może zawierać pestki, bądź ich fragmenty. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 612 kJ/149 kcal Tłuszcz: 15 g -w tym kwasy nasycone: 2,6 g Węglowodany: <0,5 g - w tym cukry: <0,5 g Błonnik: 3,5 g Białko: 1,2 g Sól: 2,4 g     Producent: MEDBEST S.A. KIFISIAS AVENUE 282, 15232 HALANDRI

13,25 zł
Oliwki Czarne Kalamata Bez Pestek w Zalewie Bio 295 g (160 g)

Oliwki Czarne Kalamata Bez Pestek w Zalewie Bio 295 g (160 g)

OLIWKI CZARNE KALAMATA BEZ PESTEK W ZALEWIE BIO Masa neto: 295 g ( po odsączeniu 160 g) Składniki: oliwki czarne kalamata bez pestki*, woda, ocet winny czerwony*, sól morska   *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: GR-BIO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE   Informacja dla alergików: Produkowane w zakładzie przetwarzającym mleko (łącznie z laktozą), orzechy. Uwaga: Pomimo największych starań, produkt może zawierać pestki, bądź ich fragmenty.  Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.   Wartość odżywcza w 100 g produktu po odsączeniu: Energia: 1224 kJ/ 298 kcal Tłuszcz: 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g Węglowodany: <0,5 g w tym cukry: <0,5 g Błonnik: 4,7 g Białko: 1,8 g Sól: 2,8 g

15,66 zł

Wartościowe, a przy tym niskokaloryczne…

Do największych zalet, jakie niesie ze sobą spożywanie oliwek, z pewnością zaliczyć można wyjątkowe wartości odżywcze. Przede wszystkim stanowią cenne źródło korzystnych dla organizmu kwasów tłuszczowych omega-3 i innych ważnych składników. Jednocześnie świetnie sprawdzają się w diecie redukcyjnej, gdyż spożycie 10 sztuk dostarcza jedynie 37 kcal. W oliwkach występuje także wiele witamin - A, C i E oraz z grupy B oraz cenne minerały, takie jak potas, żelazo, fosfor czy miedź. Są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a szczególnie układu pokarmowego. Dodatkowo oliwki hamują apetyt na słodycze, co sprawia, że świetnie sprawdzą się w procesie odchudzania.

Rodzaje oliwek

Aktualnie na rynku znajdziesz różne rodzaje oliwek. Choć owoce te występują w wielu odmianach, to wcale nie jest to powiązane z ich kolorem. W rzeczywistości na barwę wpływ ma moment zbioru oraz sposób obróbki. Oliwki zielone uzyskiwane są jeszcze zanim dojrzeją, jednak po osiągnięciu odpowiedniej wielkości. Charakteryzują się ostrzejszym smakiem i subtelną goryczką. Można je wykorzystać zarówno jako samodzielną przekąskę lub podawać z wyszukanymi gatunkami serów czy z innymi dodatkami w formie koreczków.

Z kolei oliwki czarne zbierane są na końcu całego procesu dojrzewania. Następnie przez około 3 tygodnie poddana jest oksydacji, czyli procesowi utleniania. W wyniku tego uzyskują ciemny kolor i stają się delikatniejsze w smaku. Czarne oliwki to świetna propozycja do wszelkiego rodzaju dań, szczególnie kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej.

Wyśmienity dodatek do różnorodnych dań

Do najchętniej wykorzystywanych dodatków do potraw z pewnością zaliczyć można oliwki. Bardzo często pojawiają się w kuchni śródziemnomorskiej i bałkańskiej w towarzystwie owoców morza. Wiele osób chętnie łączy je też z serami, szczególnie białymi i pleśniowymi i podaje jako przekąski. Poszukując wysokiej klasy produktów, warto postawić na propozycje dostępne w sklepie internetowym MarketBio. Mamy do zaoferowania ekologiczne oliwki greckie i hiszpańskie w wielu wariantach do wyboru. Wśród nich znajdziesz zielone i czarne w wersji z pestką lub drylowane, nadziewane papryką lub migdałami, a także w zalewie, solance czy oleju. Doskonale sprawdzą się do sałatek, pizzy, a także dań makaronowych, mięsnych i warzywnych. Dzięki temu z pewnością znajdziesz odpowiednią propozycję dla siebie. Zachęcamy do sprawdzenia wszystkich dostępnych artykułów!

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops