
Wśród wielu odmian makaronu coraz śmielej rozpiera się wersja produkowana z mąki kukurydzianej. Rosnąca rzesza jego fanów nie bierze się znikąd. Makaron kukurydziany może pochwalić się unikatowym smakiem. Ciekawe są również jego właściwości odżywcze, które wiążą się nierozerwalnie z wartościowym składem. Co więcej, na naszej stronie oferujemy produkty o naturalnym pochodzeniu. Próżno w nich szukać szkodliwej chemii, co nie zawsze da się powiedzieć o żywności ze sklepowych półek. Ekologiczne walory sprzedawanego jedzenia potwierdzamy specjalnymi certyfikatami, wydawanymi przez jednostki unijne. Aby je uzyskać, produkt musi spełniać rygorystyczne wytyczne.
Makaron Kukurydziany Świderki Fusilli Bezjajeczny Bezglutenowy Bio 300 g - Apoth...
MAKARON KUKURYDZIANY ŚWIDERKI FUSILLI BEZJAJECZNY BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 300 g Składniki: mąka kukurydziana*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-002 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję. Sposób przygotowania: Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25ºC i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1528 kJ/ 360 kcal Tłuszcz: 2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 71 g - w tym cukry: 0,6 g Białko: 8,5 g Sól: 0,015 g Producent: Mediate, s.r.o. 561 16 Libchavy, CR
Makaron Kukurydziany Dla Dzieci Żabki Bezglutenowy Bio 250 g - Apotheke
MAKARON KUKURYDZIANY DLA DZIECI BEZGLUTENOWY - ŻABKI Makaron bezjajeczny. Masa netto: 250 g Składniki: Mąka kukurydziana*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-002 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję. Sposób przygotowania: Gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 9-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25ºC i wilgotności względnej do 70%. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1528 kJ/ 360 kcal Tłuszcz: 2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 71 g - w tym cukry: 0,6 g Białko: 8,5 g Sól: 0,015 g Producent: Mediate, s.r.o. 561 16 Libchavy, CRDo sprawdzenia
Różne rodzaje makaronu kukurydzianego
Siła makaronów wynika z kilku aspektów. Jeden z nich to oczywiście smak, ale nie mniej ważna jest różnorodność. Produkt spotyka się pod różnymi postaciami, dlatego bez problemu może stanowić składnik dziesiątek, jeśli nie setek dań. Bezglutenowy makaron kukurydziany nie pozostaje na tym polu wyjątkiem. W MarketBio naszym klientom zapewniliśmy dostęp do jego kilkunastu rodzajów, np. popularnej wersji spaghetti. Posiadamy również m.in.: bucatini, rurki, świderki, muszelki, czy też wstążki i penne. Ciekawym rozwiązaniem dla najmłodszych domowników może być makaron kukurydziany w wersji literki. Atrakcyjny wygląd zachęca dzieci do jedzenia, a także może pomóc w nauce alfabetu.
Makaron kukurydziany nie zawiera glutenu
Makaron kukurydziany od MarketBio to produkt bezglutenowy. Dzięki niemu osoby chore np. na celiakię mogę bez obaw o własne zdrowie lub dobre samopoczucie znów mogą jeść ulubione potrawy, których głównym składnikiem jest makaron. W skład produktu wchodzi jedynie mąka kukurydziana oraz woda. To zestaw w pełni bezpieczny, gdy ktoś zmaga się z nietolerancją glutenu. Dodatkowo tak skonstruowana receptura sprawia, że makaron kukurydziany warto polecić także wegetarianom oraz weganom. Łaskawym okiem mogą spojrzeć na niego też osoby dbające o linię, bo wytwarza się go bez dodatku cukru.
Postaw na eko produkty - wybierz makaron kukurydziany od MarketBio
Witamina C podawana w syntetycznych tabletkach, nigdy nie będzie tak dobrze przyswajalna, jak w momentach, gdy przyjmujemy ją w potrawach, np. jedząc paprykę. Podobną analogię da się przenieść na wiele składników odżywczych, dlatego właśnie warto wybierać produkty ekologicznego pochodzenia. Po pierwsze są one bardziej naturalne dla organizmu, a po drugie nie zawierają szkodliwej chemii, m.in. pestycydów. Poza tym asortyment na stronie MarketBio pozostaje wolny od genetycznych modyfikacji. Ekopochodzenie żywności, w tym bezglutenowego makaronu kukurydzianego, potwierdzają unijne certyfikaty. Dają gwarancję jakości produkcji oraz odpowiedniego przechowywania.
Szybki obiad? Makaron kukurydziany pomoże!
Po meksykańsku, z sosem śmietanowym lub grillowanymi warzywami - to zaledwie kilka propozycji na przygotowanie szybkiego, a zarazem niezwykle smacznego obiadu, gdzie np. makaron kukurydziany nitka filini będzie głównym bohaterem dania. Jego ugotowanie zajmie zaledwie kilka minut. Co ważne, bezglutenowy makaron kukurydziany może stanowić awaryjny zestaw na nieprzewidziane sytuacje, bo ma długi termin przydatności do spożycia, jeśli tylko przechowuje się go w odpowiednich warunkach. Przede wszystkim należy pamiętać o suchym i chłodnym miejscu. Makaron kukurydziany oczaruje smakiem zarówno młodszych, jak i starszych domowników.