
Maślan sodu to sól sodowa kwasu masłowego, która jest naturalnym produktem metabolizmu bakterii jelitowych i odgrywa kluczową rolę w zdrowiu jelit. Wspiera regenerację błony śluzowej jelit, działa przeciwzapalnie i może być stosowany w terapii chorób przewodu pokarmowego, takich jak zespół jelita drażliwego. Maślan sodu bywa również suplementowany, aby wspomagać trawienie i poprawiać ogólną kondycję jelit.
Maślan Sodu 60 Kapsułek - Medverita
MAŚLAN SODU Suplement diety Sól sodowa kwasu masłowego. Maślan sodu zawiera kwas masłowy, który jest krótkołańcuchowym kwasem tłuszczowym. Produkt nie zawiera syntetycznych substancji pomocniczych. Masa netto: 22,2 g (120 kapsułek) Masa kapsułki: 370 mg Składniki: maślan sodu (sól sodowa kwasu masłowego), inulina (korzeń cykorii), żelatyna (otoczka kapsułki). Zalecane dzienne spożycie: 2 kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zawartość w dziennej porcji (2 kapsułki): maślan sodu - 460 mg - w tym kwas masłowy - 350 mg Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Producent: Medverita Group Paulina Schroeder ul. Smolki 5/LU5 30-513 Kraków