Pyłek Pszczeli w Miodzie 400 g - Pasieki Sadowskich
PYŁEK PSZCZELI W MIODZIE Masa netto: 400 g Składniki: miód nektarowy wielokwiatowy 60%, pyłek pszczeli 40%. Informacja dla alergików: Osoby cierpiące na alergię powinny zachować ostrożność. Sposób spożycia: 1 łyżka pyłku dziennie dla osób dorosłych lub łyżeczka dla dzieci. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1515 kJ/358 kcal Tłuszcz: 4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g Węglowodany: 72 g - w tym cukry*: 60 g Białko: 8,2 g Sól: 0 g *cukry proste zawarte w miodzie są wyłącznie pochodzenia naturalnego (z nektaru kwiatów). Producent: Miodziarze sp. z o.o. Srebrna 12B 09-411 Biała
Pyłek Pszczeli 600 g - Pasieki Sadowskich
PYŁEK PSZCZELI Masa netto: 600 g Sposób użycia: 1 łyżkę pyłku wymieszaj w szklance letniej wody, wypij rano na czczo. Można dodać trochę miodu. Dla dzieci 1 łyżeczka. Osoby cierpiące na alergię powinny zachować ostrożność. Warunki przechowywania: Przechowywa w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1662 kJ/ 394 kcal Tłuszcz: 10 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g Węglowodany: 56 g - w tym cukry: 36 g Białko: 20 g Sól: 0 g Producent: Miodziarze sp. z o.o. Srebrna 12B 09-411 Biała
Pyłek Pszczeli 225 g - Pasieki Sadowskich
PYŁEK PSZCZELI Masa netto: 225 g Składniki: pyłek pszczeli. Informacja dla alergików: Osoby cierpiące na alergię powinny zachować ostrożność. Sposób spożycia: 1 łyżkę pyłku wymieszaj w szklance letniej wody i odstaw na noc, wypij rano na czczo. Można dodać trochę miodu. Dla dzieci 1 łyżeczka. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1662 kJ/394 kcal Tłuszcz: 10 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g Węglowodany: 56 g - w tym cukry: 36 g Białko: 20 g Sól: 0 g Producent: Miodziarze sp. z o.o. Srebrna 12B 09-411 Biała
Pyłek kwiatowy
Miód pszczeli jest popularny, uwielbiany i często dodawany do różnych potraw oraz napojów. Dla ludzkiego organizmu jednak to pyłek kwiatowy jest bardziej wartościowy i warty uwagi każdej osoby dbającej o swoje zdrowie. Pyłek powstaje poprzez zbieranie go z pyłków roślin kwitnących przez pracowite pszczoły, jak również jest przez nie częściowo przetwarzany. Pszczoły niosą do ula pyłki w postaci drobnych kuleczek, a po przerobieniu staje się głównym pokarmem dla ich młodych.
Kuleczki składają się zwykle z ok. 100 tys. ziarenek pyłków. Wartości lecznicze zawdzięczamy pyłkom np. mniszka lekarskiego, dziurawca lub dzikiej róży, doskonałej na przeziębienia. Jednak odebranie pszczołom tego skarbu nie byłoby możliwe, gdyby nie została założona przeszkoda u wlotu do ula. Wysuszony pyłek to gotowy produkt do spożycia przez człowieka.
To nadzwyczajne źródło witamin i cudownych składników odżywczych. Polecamy go osobom odczuwającym zmęczenie oraz spadek odporności i koncentracji, zwłaszcza porą jesienno-zimową. Pyłek przywara również siły witalne po przebytych, długotrwałych chorobach. Działa podobnie jak antybiotyk, odtruwa i oczyszcza organizm ze złogów po stosowanych lekarstwach, jak również z nikotyny u osób palących.