Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Makaron Konjac w sklepie marketbio

Makaron Konjac

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z oferty na przepyszne makarony konjac. Makarony wytwarzane są z konnyac glucomannan - rośliny uprawianej w Chinach i Japonii od tysięcy lat. Makaron Konjac wywodzi się z Chin, gdzie od ponad 2000 lat jest ceniony w codziennym jadłospisie, jako bogate źródło cennych makro i mikroelementów. Roślinne makarony wytwarzane z rośliny Koncjac są zaliczane do grona zdrowej żywności, a co za tym idzie, zyskują coraz większą popularność wśród osób dbających o zdrowy styl życia. Czym charakteryzuje się makaron Konjac? Jak smakuje? W jakich potrawach możemy go wykorzystać?

Makaron Konjac Udon Bezglutenowy  270 g (200g) - Diet-Food

Makaron Konjac Udon Bezglutenowy 270 g (200g) - Diet-Food

MAKARON KONJAC UNDON BEZGLUTENOWY Masa netto: 270 g Masa netto po odsączeniu: 200 g Składniki: woda oczyszczona, mąka z rośliny Konjac. Kraj pochodzenia: Chiny Sposób przygotowania: Wypłukać starannie makaron pod ciepłą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. 5-28ºC. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 33 kJ/ 8 kcal Tłuszcz: <0,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 1,1 g - w tym cukry: <0,2 g Błonnik: 1,8 g Białko: <0,3 g Sól: <0,01 g     Producent: MIPAMA E.Z. Szafarz sp.j. ul. Rogatka 7a 62-860 Opatówek

7,12 zł
Makaron Konjac Rice 370 g (200 g) - Diet Food

Makaron Konjac Rice 370 g (200 g) - Diet Food

MAKARON KONJAC RICE Bezglutenowy. Masa brutto: 370 g Masa netto: 200 g Składniki: Woda oczyszczona, mąka z rośliny Konjac, wodorotlenek wapnia. Kraj pochodzenia: Chiny. Sposób spożycia: Wypłucz pod ciepłą wodą. Gotuj lub smaż 2-3 minuty. Dodaj bezpośrednio do potrawy. Warunki przechowywania: W temperaturze 5-28 ºC.   Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 33 kJ/ 8 kcal Tłuszcz: <0,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 1,1 g - w tym cukry: <0,2 g Błonnik: 1,8 g Białko: <0,3 g Sól: <0,01 g     Producent: MIPAMA E. Szafarz sp.j. ul. Rogatka 7a 62-860 Opatówek

6,74 zł

Dziwidło Riviera – to z niej powstaje makaron Konjac

Specjalistyczna nazwa rośliny wykorzystywana na całym świecie to Amorphophallus Konjac. W Polsce, znana lepiej pod nazwą Dziwidło Riviera. Jest to gatunek roślin obrazkowych, który pierwotnie występował jedynie w Chinach. Po odkryciu licznych właściwości odżywczych, roślinę zaczęto uprawiać na szerszą skalę w Chinach oraz Japonii. Roślinę tę można uprawiać w klimacie umiarkowanym występującym w Polsce, ale jedynie w szklarniach.

Makaron Konjac jest produkowany z jadalnych bulw rośliny. W formie tradycyjnej, która uchodzi za przysmak w krajach azjatyckich, ma bardzo charakterystyczny smak, który zwykle nie przypada do gustu Europejczykom. Jednak odpowiednia obróbka bulw pozwala wydobyć z nich mąkę. Mąka Konjac jest wykorzystywana do wyrobu makaronów, a także ciastek.

Dlaczego makaron Konjac jest zaliczany do grona zdrowej żywności?

Bulwa rośliny, z której pozyskuje się mąkę, jest bogatym źródłem witamin oraz minerałów. Cechą charakterystyczną makaronu Konjac jest wysoka zawartość błonnika, który po wchłonięciu wody znacznie zwiększa swoją objętość. Dzięki temu, ten gatunek makaronu jest wysoce sycący. Jednocześnie, może wspierać procesy oczyszczające, a także opóźnia wchłanianie glukozy po posiłkach. Może być zatem stosowany w diecie osób, które chcą pozbyć się zbędnych kilogramów.

W bulwie Koncjac występuje kilkanaście naturalnych aminokwasów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania. Makaron odznacza się niską zawartością tłuszczu, dzięki czemu, może obniżyć poziom szkodliwego cholesterolu LDL. Azjatycki makaron jest bardzo ceniony przez osoby aktywne. Wszystko za sprawą dużej zawartości wapnia. Minerał ten wspiera prawidłową kondycję kości, mięśni i stawów.

Jak smakuje makaron Konjac?

Różnica w porównaniu z makaronem pszennym jest istotna. Makaron Konjac w procesie gotowania zachowuje swoją konsystencję i ciężko go rozgotować. Jest bardzo sprężysty oraz miękki; nie zmienia swojego kształtu. Odznacza się charakterystycznym smakiem, do którego można szybko przywyknąć. Wiele osób po spróbowaniu makaronu Konjac zakochuje się w tym specyficznym smaku i decyduje się na częstsze przygotowywanie potraw z tego makaronu. Kolejnym plusem jest fakt, że mąka z bulwy Konjac nie zawiera w sobie glutenu.

Jakie potrawy można przygotować z makaronu Kojac?

W naszym sklepie znajdziesz bogaty wybór makaronów Konjac. Jest on dostępny w kilku formach: Spaghetti, Tagliatelle, Fettuccine, Noodle, a także w kształcie ryżu. Dzięki temu, Koncjac można wykorzystać w wielu daniach: typowo włoskich makaronach, sałatkach, przekąskach, jako dodatek do potraw, a także do przyrządzenia dietetycznych i odżywczych posiłków. Systematycznie pracujemy nad poszerzaniem asortymentu produktów, aby zaoferować naszym klientom możliwie jak najszerszy wybór ekologicznych makaronów Konjac.

Zamów makaron Konjac w naszym sklepie online

Zakupy przez Internet oferują znacznie bogatszy wybór produktów. Makaron Konjac wciąż jest niedostępny w popularnych marketach, a co za tym idzie, najlepszym sposobem na pozyskanie tego makaronu są właśnie zakupy online. Jak już mówiliśmy, w ofercie naszego sklepu znajdziesz liczne odmiany potrzebne do stworzenia różnorodnych, odżywczych posiłków.

Kupując makaron Konjac przez Internet, oszczędzasz czas, ale również pieniądze. W naszym markecie online bez trudu skompletujesz zdrowe produkty na cały tydzień, dzięki czemu, nie będziesz musiał tracić czasu na tradycyjnych zakupach. Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić klientom ekspresową realizację zamówień.

Mipama

Mipama to rodzinna firma, która powstała w 1990 roku. Główną działalnością firmy Mipama jest import, export oraz przetwórstwo przypraw, ziół, ziaren, nasion i suszy warzywnych. Sztandarowe produkty firmy Mipama to seler, lubczyk, burak, suszony pasternak, cząber, tymianek, szałwia i estragon. Mipama stale współpracuje ze sprawdzonymi polskimi producentami żywności ale także z firmami z Azji, Ameryki Północnej, Południowej oraz Europy.

Diet-food

Pod tą marką Mipama produkuje żywność organiczną, dietetyczną oraz superfoods. Firma wyszła naprzeciw zapotrzebowaniu na zdrowe, ekologiczne jedzenie. W ofercie Diet-food można znaleźć m.in. pędy jęczmienia, macę, jagody acai, białko konopne oraz Mixy superfoodów: Super Day, Super Slim czy Super Detox

Dostawca super jakości

Mipama to manufaktura, dzięki temu mamy pewność, że dostarcza nam produkt najwyższej jakości, a dzięki temu, że produkty są ręcznie pakowane, charakteryzuje nich aptekarska precyzja. Produkty pochodzące z Brazylii, Peru, Rumunii czy Chin posiadają certyfikaty jakościowe wydawane przez odpowiednie jednostki.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google