
Ocet jabłkowy znajduje wszechstronne zastosowanie w naszych domach. Jest wykorzystywany jako naturalny konserwant, wspomaga odchudzanie, a także sprawdza się w domowych zabiegach kosmetycznych. Jeśli nie masz czasu na samodzielne przygotowanie octu, możesz go zakupić w sklepie internetowym Marketbio.pl ze zdrową żywnością. Możemy zaoferować naszym klientom ekologiczny i całkowicie naturalny ocet jabłkowy.
Bio Ocet Jabłkowy 6% 250 ml - Diet Food
BIO OCET JABLKOWY 6% Otrzymywany przez naturalną biologiczną fermentację octową wina jabłkowego. Zawartość netto: 250 ml Jednostka certyfikująca: PL-EKO-03 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Kraj pochodzenia: Polska Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 96 kJ/ 22 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 1 g - w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: MIPAMA E.Z. Szafarz sp.j. ul. Rogatka 7a 62-860 Opatówek
Czym właściwie jest ocet jabłkowy?
Ocet jabłkowy powstaje w procesie fermentacji jabłek. Wystarczy umieścić je w słoiku i zalać słodką, chłodną wodą z odpowiednią ilością cukru. Taki słoik przykrywamy bawełnianą tkaniną i odczekujemy miesiąc na uzyskanie octu. Dawniej był to nieodzowny element każdej domowej spiżarni. Dziś, wiele osób decyduje się na zakup ekologicznego octu jabłkowego. Jakie zalety ma zakup gotowego produktu? Wybierając ocet od sprawdzonego producenta mamy pewność, że do jego produkcji wykorzystano naturalne jabłka pochodzące z sadów, w których nie stosuje się oprysków chemikaliami. Co za tym idzie, ocet jabłkowy jest dużo zdrowszy, a ponadto posiada lepsze właściwości odżywcze.
Jakie właściwości odżywcze posiada ocet jabłkowy?
Wszechstronne zastosowanie octu jabłkowego w kuchni oraz w naturalnej kosmetologii ma oczywiście związek z cennymi właściwościami odżywczymi tego produktu. Ocet jabłkowy jest bogaty w liczne witaminy i minerały, aminokwasy, pektyny, związki polifenolowe oraz inne substancje odżywcze potrzebne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Co konkretnie może nam zaoferować ocet jabłkowy? Przede wszystkim witaminy z grupy B, duże ilości witaminy C, biotynę, pektynę, beto-karoten, kwas foliowy oraz minerały: potas, wapń, sód, fosfor, magnez oraz żelazo. Jednocześnie, ocet jabłkowy jest produktem o bardzo niskiej kaloryczności (ok. 3 kilokalorie na łyżkę stołową).
Popularne zastosowania octu jabłkowego
Ocet jabłkowy jest składnikiem często wykorzystywanym w kuchni. Jego charakterystyczny, kwaśny posmak może wzbogacić smak i aromat wielu potraw. Stanowi on dodatek do potraw i sosów, a także jako konserwant w marynatach. Ocet jabłkowy można wykorzystywać również jako naturalną płukankę, która pozwala pozbyć się typowych infekcji sezonowych. Dlatego też, stanowi popularny składnik mikstur, których podstawowym celem jest wspieranie układu odpornościowego.
Od lat ocet jabłkowy jest także wymieniany w gronie naturalnych produktów stosowanych podczas kuracji odchudzającej. Pozwala on zahamować apetyt, a jednocześnie wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn, co przekłada się na wydajniejszą prace układu pokarmowego. Warto również wspomnieć o tym, że naturalny ocet jabłkowy wykorzystuje się w domowej roboty płukankach, wcierkach oraz maseczkach, które mają poprawić kondycję włosów oraz skóry.
Ekologiczny ocet jabłkowy w sklepie Marketbio.pl
W sklepie internetowym Marketbio.pl możesz pozyskać ekologiczny ocet jabłkowy pochodzący od sprawdzonych producentów. Do jego produkcji wykorzystywane są jabłka pochodzące z ekologicznych upraw, przy których nie stosuje się chemikaliów oraz nawozów sztucznych. To sprawia, że ocet odznacza się lepszymi właściwościami odżywczymi i efektywniejszym działaniem. Wybierając zakupy w naszym sklepie online możesz liczyć na bogaty wybór produktów, atrakcyjne ceny, a także szybki czas realizacji zamówień. To wszystko sprawia, że Marketbio.pl cieszy się pozytywnymi opiniami ze strony wszystkich miłośników zdrowego stylu życia.
Mipama
Mipama to rodzinna firma, która powstała w 1990 roku. Główną działalnością firmy Mipama jest import, export oraz przetwórstwo przypraw, ziół, ziaren, nasion i suszy warzywnych. Sztandarowe produkty firmy Mipama to seler, lubczyk, burak, suszony pasternak, cząber, tymianek, szałwia i estragon. Mipama stale współpracuje ze sprawdzonymi polskimi producentami żywności ale także z firmami z Azji, Ameryki Północnej, Południowej oraz Europy.
Diet-food
Pod tą marką Mipama produkuje żywność organiczną, dietetyczną oraz superfoods. Firma wyszła naprzeciw zapotrzebowaniu na zdrowe, ekologiczne jedzenie. W ofercie Diet-food można znaleźć m.in. pędy jęczmienia, macę, jagody acai, białko konopne oraz Mixy superfoodów: Super Day, Super Slim czy Super Detox
Dostawca super jakości
Mipama to manufaktura, dzięki temu mamy pewność, że dostarcza nam produkt najwyższej jakości, a dzięki temu, że produkty są ręcznie pakowane, charakteryzuje nich aptekarska precyzja. Produkty pochodzące z Brazylii, Peru, Rumunii czy Chin posiadają certyfikaty jakościowe wydawane przez odpowiednie jednostki.