Tortellini z Szynką 250 g - Novelle
TORTELLINI Z SZYNKĄ Pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem mięsnym. Produkt pasteryzowany, suszony. Smakują wyśmienicie zarówno na gorąco w zupie, jak również na zimno jako składnik sałatek warzywnych, czy serowych. Produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości pszenicy durum oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortelloni Novelle jest tak smaczne. Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce. Masa netto: 250 g Składniki: ciasto makaronowe 72 % [semolina z pszenicy twardej (Triticum durum), masa jajowa pasteryzowana* 19,4 %]; nadzienie mięsne 28 % [mortadela - kiełbasa wieprzowa homogenizowana 45,3 % (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, naturalne aromaty); bułka tarta (mąka pszenna, sól); margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, sojowy, rzepakowy, woda); Prosciutto Crudo - szynka wieprzowa dojrzewająca 3,1 % (mięso wieprzowe, sól); sól; aromaty; ser topiony w proszku (mleko, serwatka z mleka), sól, enzymy); przyprawy]. (*z jaj od kur z chowu ściółkowego) Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, gorczycę. Wyprodukowano we Włoszech. Sposób użycia: Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniem: Wartość energetyczna: 1659 kJ/ 394 kcal Tłuszcz: 10 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g Węglowodany: 61 g - w tym cukry: 1,5 g Błonnik: 2,1 g Białko: 14 g Sól: 2,7 g Producent: MP Trade sp. z o.o. ul. Dwernickiego 5 21-450 Stoczek Łukowski
Tortellini Pomidory i Ser 250 g - Novelle
TORTELLINI Z POMIDORY I SER Pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem serowo - pomidorowym. Produkt pasteryzowany, suszony. Smakują wyśmienicie zarówno z włoskim sosem pomidorowym, jak również na zimno stając się świetną alternatywą dla klasycznego makaronu w sałatkach. Produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości pszenicy durum oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortelloni Novelle jest tak smaczne. Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce. Masa netto: 250 g Składniki: ciasto makaronowe (72 %) [semolina z pszenicy twardej (Triticum durum), masa jajowa pasteryzowana* (19,4 %)]; nadzienie serowo-pomidorowe (28 %) [bułka tarta (mąka pszenna, sól), ser topiony w proszku (34 %) (mleko, serwatka z mleka, sól, enzymy), margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, sojowy, rzepakowy, woda), pomidory w proszku (5,1 %), sól, oregano (1,7 %), przyprawy]. (*jaja z chowu ściółkowego) Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, gorczycę. Wyprodukowano we Włoszech. Semolina z pszenicy twardej (Triticum durum) pochodzi z UE oraz spoza UE. Ser topiony w proszku, pomidory w proszku pochodzą z UE. Sposób użycia: Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniem: Wartość energetyczna: 1536 kJ/ 364 kcal Tłuszcz: 7,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g Węglowodany: 57 g - w tym cukry: 2,7 g Błonnik: 4,3 g Białko: 15 g Sól: 2,2 g Producent: MP Trade sp. z o.o. ul. Dwernickiego 5 21-450 Stoczek Łukowski
Tortellini z Serem 250 g - Novelle
TORTELLINI Z SEREM Pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem serowym. Produkt pasteryzowany, suszony. Smakują wyśmienicie zarówno na gorąco w zupie, jak również na zimno jako składnik sałatek warzywnych, czy serowych. Produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości pszenicy durum oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortelloni Novelle jest tak smaczne. Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce. Masa netto: 250 g Składniki: ciasto makaronowe 72 % [semolina z pszenicy twardej (Triticum durum), masa jajowa pasteryzowana* 19,4 %]; nadzienie serowe 28 % [bułka tarta (mąka pszenna, sól); mieszanka serów 24,6 % (ser topiony w proszku 20,5 % (mleko, serwatka z mleka, sól, enzymy), ser Pecorino Romano ChNP 2 % (mleko owcze, sól, podpuszczka), ser Grana Padano ChNP 2 % (mleko krowie, sól, podpuszczka, lizozym z białka jaja kurzego)), margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, sojowy, rzepakowy, woda); ser Ricotta 8,2 % (mleko, serwatka z mleka, sól), sól, aromaty, przyprawy]. (*z jaj od kur z chowu ściółkowego) Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, gorczycę. Wyprodukowano we Włoszech. Sposób użycia: Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniem: Wartość energetyczna: 1594 kJ/ 378 kcal Tłuszcz: 8,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g Węglowodany: 58 g - w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 4,8 g Białko: 15 g Sól: 2,0 g Producent: MP Trade sp. z o.o. ul. Dwernickiego 5 21-450 Stoczek Łukowski