Makaron Orkiszowy Świderki Bio 250 g - Niro
- W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 18,99 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,25 kg
Cena kat. za 1kg :75.96 zł
MAKARON ORKISZOWY ŚWIDERKI BIO
Bez dodatku jaj. Odpowiedni dla wegan.
Masa netto: 250 g
Składniki: Mąka z pszenicy orkisz*, woda.
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Sposób przygotowania: Czas gotowania: 7 minut.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1484 kJ/ 350 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 71,7 g
- w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 11,7 g
Sól: 0,01 g
Producent:
P.P.U.H. NIRO sp. z o.o.
ul. Dolna 4
42-283 Boronów
W ofercie sklepu marketbio mieliśmy także poniższy produkt:
Nazwa produktu: Makaron Orkiszowy Falisty Maltagliati Bio 300 g Fab
Kod kreskowy producenta EAN: 0000004545
Opis i zdjęcie produktu:
Makaron Orkiszowy Maltagliati (Łazanki Fale)
Łazanki przywodzą na myśl najbardziej swojskie i domowe dania. Nierówne skrawki ciasta po wyrobie makaronu... … były podstawą wielu potraw. Nazwa ma bezpośredni związek z kształtem – oznacza źle cięte. W jednym z regionów Włoch makaron ten stworzył duet z fasolą, jako podstawowe, pożywne danie.
Nasze łazanki mają bardziej regularne kształty, ale w wersji Rustici są równie wiejskie jak i te sprzed kilkuset lat. Tym bardziej, że z ekologicznego orkiszu, który w tamtych czasach był zbożem podstawowym.
Znaczenie rustici czyli rustykalny to wiejski, domowy, prosty, dawniejszy, pierwotny.
Co znaczy makaron rustici?
Gdy makaron zyskał dużą popularność, pierwsze matryce do wytwarzania robiono z brązu. Powierzchnia makaronu była naturalnie lekko chropowata. Wraz z pojawieniem się nowych technologii stworzono matryce z wkładkami teflonowymi, które do dziś są powszechnie używane w przemyśle makaronowym. Makaron produkowany w ten sposób ma gładką powierzchnię.
Część wytwórców, zwłaszcza włoskich ceniąc oryginalność pierwotnej formy do dziś używa matryc z brązu lub powróciła do nich. Z tych samych powodów my również oferujemy Państwu makaron orkiszowy rustici.
Zalety makaronu rustici:
dzięki chropowatej powierzchni sos idealnie przylega do makaronu.
Masa netto: 300 g
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE
Składniki makaronu orkiszowego:
Ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista, woda źródlana
Informacja alergiczna: zawiera gluten, orkisz
Ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista, pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej. Woda Kapellanka - krystalicznie czysta, prosto
z naturalnego źródła, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Z niezmiennym i bogatym składem mikroelementów
oraz zachowaną biologiczną czystością. Źródło znajduje się w paśmie Gór Kaczawskich, poniżej wzgórza Kapella - stąd jej nazwa.
DLACZEGO woda źródlana Kapellanka a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej, pozostaje w makaronie.
Orkisz z którego produkujemy makaron jest bardzo odpornym, wysokogatunkowym zbożem niewymagającym stosowania nowoczesnych metod uprawy. W dodatku gatunek ten został zapomniany przez ludzkość dzięki czemu obeszły go wszelkie modyfikacje.
Więcej – jest na nie oporny. Posiada własną ochronę - łuska orkiszu jest tak mocna, że chroni ziarno przed zanieczyszczeniami środowiska włącznie z promieniowaniem radioaktywnym.
Przepis na:
Makaron z papryką i kurczakiem
Składniki:
300 g papryki czerwonej
200 g pomidorów
200 g piersi z kurczaka (2 średnie sztuki)
100 g cebuli (2 szt.)
1 ząbek czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
pieprz i sól do smaku
300 g dobrego makaronu orkiszowego
Sposób przygotowania:
Oczyść paprykę i pokrój w paski. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż
drobno posiekaną cebulę i ząbek czosnku. Dodaj pokrojonego w małe
kawałki kurczaka i smaż przez kilka minut. Dodaj paprykę, dopraw solą i
pieprzem i dodaj obrane i pokrojone w cząstki pomidory. Duś na średnim
ogniu przez około 20 minut. Dodaj ugotowany makaron.
SMACZNEGO !
Bio: | Tak |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Niro
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000037009
Recenzje
AGNIESZKA
Zakup zweryfikowany
|
|
Emilia
Recenzja niezweryfikowana
|