Makaron Orkiszowy Razowy Świderki Bio 250 g - Bartolini
-
W naszym magazynie jest bardzo dużo!
-
- 8,29 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2028/08/31
Zawartość netto:0,25 kg
Cena kat. za 1kg :33.16 zł
MAKARON ORKISZOWY RAZOWY ŚWIDERKI BIO
Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna orkiszu - łuski, bielma i zarodka.
Ziarna orkiszu użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw.
Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.
Masa netto: 250 g
Składniki: ekologiczna mąka orkiszowa razowa typ 2000.
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja.
Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu:
Wartość energetyczna: 668 kJ/ 158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
- w tym cukry: 1 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 g
Producent:
P.P.H. TABIT sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44
05-402 Otwock
Makaron orkiszowy razowy świderki Bio 250 g – Bartolini
Odkryj smak makaronu orkiszowego razowego, który zachwyca swoją ekologiczną jakością i wyjątkową teksturą. Wykonany z pełnoziarnistej mąki orkiszowej z certyfikatem PL-EKO-07, oferuje naturalne składniki z ekologicznych polskich upraw.
Zalety makaronu orkiszowego
- Ekologiczne pochodzenie: Surowce użyte do produkcji pochodzą wyłącznie z certyfikowanych upraw UE.
- Rzemieślnicza produkcja: Dzięki użyciu matryc z brązu makaron ma chropowatą powierzchnię, idealną do absorpcji sosów.
- Wysoka zawartość błonnika: Stanowi doskonałe źródło błonnika, co czyni go wartościowym dodatkiem do codziennej diety.
Zastosowanie w kuchni
Makaron orkiszowy doskonale sprawdzi się w różnorodnych daniach, od klasycznych włoskich potraw z sosem pomidorowym, po nowoczesne sałatki i zapiekanki. Jego chropowata powierzchnia świetnie chłonie sosy, co wzbogaca smak każdego posiłku.
Informacje dodatkowe
Masa netto: 250 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Instrukcja gotowania: Gotować przez 7 minut, aby osiągnąć pełną miękkość lub 6 minut al dente, używając 1 litra osolonej wody na każde 100 g makaronu.
Najczęściej zadawane pytania
Czy makaron zawiera alergeny?
Tak, produkt może zawierać jaja.
Jakie są wartości odżywcze tego makaronu?
Na każde 100 g ugotowanego produktu makaron dostarcza 158 kcal, 1,2 g tłuszczu (w tym 0,3 g tłuszczów nasyconych), 28 g węglowodanów (w tym 1 g cukrów), 4,4 g błonnika, 6,2 g białka i 0,01 g soli.
Bio: | Tak |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Nie |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: P.P.H. Tabit Sp z.o.o. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000051907
Recenzje
Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|