
Naturalne kakao pochodzące z dalekich krańców Ameryki Południowej charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem. Wbrew pozorom, pełne ziarna kakao nie są słodkie, a dość gorzkie. Jednakże ta charakterystyczna goryczka jest bardzo istotna do wydobycia głębi smaku słodkich deserów, wypieków i słodyczy. W sklepie internetowym Marketbio.pl ze zdrową żywnością znajdą Państwo ekologiczne kakao mielone i w ziarnach. W jaki sposób można wykorzystać naturalne kakao w kuchni na co dzień?
Łuska Kakaowa 500 g Łuski Kakao - Bracia Cyba
ŁUSKA KAKAOWA Łuska kakaowa (kakałszale) jest świetna zamiast kakao czy kawy zbożowej. Masa netto: 500 g Składniki: łuska kakaowa.Propozycja podania: Zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok. 10 minut, potem przecedzamy, dodajemy mleko i cukier, następnie gotujemy jeszcze kilka minut. Ilość cukru zależy od upodobania. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Producent: P.P.H.U. "Bracia Cyba" sp.j. Obroki 130 40-833 KatowiceDo sprawdzenia
Jakie właściwości odżywcze posiada kakao?
Kakao pozyskuje się z nasion owoców kakaowca, drzewa lubiącego bardzo gorący i wilgotny klimat. Uprawy znajdują się przede wszystkim w Ameryce Południowej i Łacińskiej oraz Afryce. Ziarna kakao zawierają w sobie mnóstwo bardzo ważnych składników odżywczych, które mają korzystny wpływ na pracę całego organizmu. Znajdziemy w nich różnorodne kwasy: oleinowy, linolowy, stearynowy oraz palmitynowy. Dostarcza również witamin, przede wszystkim z grupy B, a także witaminy E i A. Jeśli chodzi o składniki mineralne, kakao oferuje nam spore ilości magnezu, żelaza, wapnia, cynku oraz fosforu. Ze względu na zawarte w nim składniki, kakao dostarcza energii, poprawia pamięć i koncentrację, a także ma bardzo korzystny wpływ na układ nerwowy i serce.
W jaki sposób można wykorzystać kakao mielone?
Jeśli chodzi o kakao mielone, jest ono wykorzystywane przede wszystkim do zrobienia gorącego napoju o wyrazistym i czekoladowym smaku. Tutaj należy jednak zaznaczyć, że naturalne kakao należy posłodzić (najlepiej niskokalorycznymi i zdrowymi słodzikami), ponieważ w innym razie będzie dość gorzkie. Kakao z rana dostarcza energii, podobnie jak kawa, ale nie zawiera w sobie kofeiny, dzięki czemu nie uzależnia. Ponadto, kakao doskonale rozgrzewa, dzięki czemu, jest bardzo cenione zimą. Mielone kakao to także popularny składnik deserów, wypieków oraz przekąsek. Warto wybierać kakao poddane mieleniu kriogenicznemu, czyli mieleniu po uprzednim zmrożeniu. Takie kakao zachowuje znacznie więcej substancji odżywczych, ale również ma lepsze walory smakowe.
Do czego służą pełne ziarna kakao?
W naszym sklepie dostępne są również pełne ziarna kakao, które są podstawowym składnikiem czekolady. Jeśli chcą Państwo stworzyć własne produkty czekoladowe, nasiona kakao będą niezastąpione. Są one przetwarzane w bardzo niskich temperaturach w celu zachowania wyrazistego smaku i aromatu oraz właściwości odżywczych. Nasiona kakao są także popularnym dodatkiem do przekąsek, lodów, musli, koktajli, ciast, wypieków, deserów, a także jako dodatek gorącej czekolady lub kawy. Istnieje zatem wiele ciekawych sposobów na wykorzystanie nasion w kuchni, tak, aby wzbogacić dietę o zawarte w nim składniki odżywcze.
Ekologiczne kakao w sklepie Marketbio.pl
W sklepie Marketbio.pl możemy Państwu zaoferować ekologiczne kakao w ziarnach oraz w formie zmielonej, kruszonej oraz nieodtłuszczonej. Każdy produkt w naszej ofercie został szczegółowo opisany, tak, aby umożliwić Państwu satysfakcjonujący wybór dostosowany do indywidualnych potrzeb. Kakao dostępne w naszym sklepie pochodzi z ekologicznych upraw zlokalizowanych najczęściej w Ameryce Południowej, np. w Peru lub Wenezueli. Wybierając kakao w sklepie Marketbio.pl mogą Państwo liczyć na korzystne oferty cenowe, wygodne metody płatności i dostawy, a także ekspresową realizację zamówień.
P.P.H.U. "Bracia Cyba" Spółka Jawna - Producent Zdrowej Żywności
O P.P.H.U. "Bracia Cyba" Spółka Jawna
P.P.H.U. "Bracia Cyba" Spółka Jawna to renomowany producent wysokiej jakości zdrowej żywności, specjalizujący się w produktach opartych na naturalnych składnikach. Firma łączy tradycję z nowoczesnymi metodami produkcji, co pozwala na dostarczanie klientom produktów o niepowtarzalnym smaku i wartości odżywczej.
Oferta Produktowa
Produkty oferowane przez P.P.H.U. "Bracia Cyba" Spółka Jawna obejmują szeroki wybór naturalnych składników, które stanowią doskonałe uzupełnienie diety. W asortymencie znajdują się:
- **Łuska Kakaowa** 500 g
- **Łuski Kakao** - pełne naturalnego bogactwa, idealne do dodawania do deserów, koktajli czy zdrowych przekąsek.
Dlaczego warto wybrać produkty Bracia Cyba?
Produkty Braci Cyba wyróżniają się jakością i naturalnością. Celem, który przyświeca producentowi, jest tworzenie produktów w zgodzie z naturą. **Łuska Kakaowa** i **Łuski Kakao** to tylko przykłady produktów, które zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów poszukujących zdrowych, naturalnych składników.
Zastosowanie Łuski Kakaowej
**Łuska Kakaowa** jest produktem, który wpisuje się w aktualne trendy zdrowego odżywiania. Idealna do stosowania w kuchni, może być używana jako dodatek do:
- deserów
- koktajli
- zdrowych przekąsek
P.P.H.U. "Bracia Cyba" Spółka Jawna to gwarancja najwyższej jakości i naturalności. Produkty takie jak **Łuska Kakaowa** i **Łuski Kakao** są idealne dla osób ceniących zdrowy styl życia oraz dbających o odpowiednią dietę.