Malina Liofilizowana Cała 80 g - PI-NUTS
MALINA LIOFILIZOWANA CAŁA Bez GMO. Bez dodatku cukru. Masa netto: 80 g Składniki: malina liofilizowana 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzeszki ziemne, nasiona sezamu, orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu spożyć w ciągu 60 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1250 kJ/ 300 kcal Tłuszcz: 4,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 35 g - w tym cukry: 29 g Błonnik: 43 g Białko: 7,9 g Sól: 0,02 g
Krem Pistacjowy "Królowa Pistacja" 100 g - Pi-Nuts
KREM PISTACJOWY "KRÓLOWA PISTACJA" Bez oleju palmowego. Bez GMO. Masa netto: 100 g Składniki: Pistacje obrane (54,5%), cukier, olej rzepakowy, mleko w proszku pełne, emulgator: lecytyna sojowa. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzeszki ziemne, nasiona sezamu, inne orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Zamieszać przed użyciem. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2194 kJ/ 526 kcal Tłuszcz: 31 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g Węglowodany: 46 g - w tym cukry: 41 g Białko: 13 g Sól: 0,1 g Do sprawdzenia
GOŹDZIKI CAŁE Masa netto: 100 g Składniki: goździki. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam, orzechy arachidowe, migdały, inne orzechy. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1977 kJ/ 473 kcal Tłuszcz: 13 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g Węglowodany: 66 g - w tym cukry: 2,4 g Białko: 6 g Sól: 0 g
Malina Liofilizowana Cała 25 g - PI-NUTS
MALINA LIOFILIZOWANA CAŁA Bez GMO. Bez dodatku cukru. Masa netto: 25 g Składniki: malina liofilizowana 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzeszki ziemne, nasiona sezamu, orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu spożyć w ciągu 60 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1250 kJ/ 300 kcal Tłuszcz: 4,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 35 g - w tym cukry: 29 g Błonnik: 43 g Białko: 7,9 g Sól: 0,02 g
Cukier Waniliowy z Wanilią Bourbon 100 g - PI-NUTS
CUKIER WANILIOWY Z WANILIĄ BOURBON 100% naturalnych składników. Masa netto: 100 g Składniki: cukier, laska wanilii (3,5%). Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, nasiona sezamu, orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniami promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1690 kJ/ 404 kcal Tłuszcz: 0,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 98,9 g - w tym cukry: 98,9 g Błonnik: 0,6 g Białko: 0,1 g Sól: 0,02 mg
Historia Pi-Nuts
Firma została stworzona przez troje przyjaciół z doświadczeniem w branży cukierniczej i gastronomicznej. Dostarczają produkty innowacyjne, kompleksowe oraz profesjonalne.
Oferta Pi-Nuts
W ofercie znajdują się produkty orzechowe, waniliowe, oleje, owoce liofilizowane. Rozbudowują ją o poszczególne nowe produkty zgodnie z aktualnym zapotrzebowaniem rynku. Każdy element produkcji jest przemyślany i dopracowany, nic nie dzieje się przypadkowo.
Cele firmy
Dzięki recepturom i produktom chcą ułatwić gotowanie i sprawić by stało się przyjemnością. Produkty mogą służyć jako składnik wypieków i potraw a także do bezpośredniej konsumpcji. Do swoich produktów nie dodają konserwantów ani wzmacniaczy smaku, są w 100% naturalne. Nad smakiem i jakością czuwa technolog żywności.
Na pierwszym miejscu stawiają zadowolenie Klienta, wysoką jakość produktu oraz wysoką jakość obsługi.
Dlaczego warto jeść orzechy?
Każdy już chyba słyszał o prozdrowotnych właściwościach orzechów. Zawierają niezbędne organizmowi ludzkiemu tłuszcze nienasycone. Orzechy mogą zapobiegać cukrzycy a nawet otyłości. Migdały uznawane są za produkty raw-food czyli surowy nieprzetworzony. Orzechy wykorzystuje się nie tylko w przemyśle spożywczym ale również w leczniczym i kosmetycznym.
Pasty orzechowe
Pasty powstają w wyniku odpowiedniego zmielenia orzechów. Pasty orzechowe Pi-Nuts są pastami 100%, tzn. w składzie nie znajduje się nic oprócz samych orzechów. Świetnie nadają się do wypieków, owsianek, omletów czy jako przekąska.
Produkty waniliowe
Wanilia kojarzy się nam z pięknym aromatem, stonowanym kolorem i charakterystycznym smakiem. Wanilię uznawana jest – tuż po szafranie – najdroższą przyprawą świata. Jest towarem luksusowym, wybieranym przez prawdziwych smakoszy. Zapach wanilii może działać kojąco i uspokajająco, kojarzy się z ciepłem domowego ogniska oraz lekką słodyczą. Wanilia Bourbon występuje pod różnymi postaciami: laski wanilii, ziarenek wanilii lub pasty waniliowej.
Laska wanilii
Laski wanilii importowane są bezpośrednio z Madagaskaru, gdzie powstaje około 80% światowej produkcji tej przyprawy. Wybierane są tylko te najwyższej jakości. Nasze laski są pełne ziarenek, miękkie, aromatyczne i mają 16-18 oraz 20-22 cm długości. Można je wykorzystać na wiele sposobów w wyrobach cukierniczych. Wanilia jest ponadto uznawana za afrodyzjak.
Pasta waniliowa
Pasta waniliowa wytwarzana jest z najszlachetniejszej odmiany wanilii – Bourbon. Pasta waniliowa ma postać żelu, w którym znajdują się ziarenka wanilii. Doskonale nadaje się do wypieków, kremów oraz lodów. Łatwo się rozpuszcza i bardzo aromatycznie pachnie. Nie zmienia konsystencji potraw i wypieków ani nie utrudnia ubijania śmietany „na sztywno”. Pasta waniliowa jest produktem naturalnym, bez substancji zagęszczających, sztucznych barwników, stabilizatorów czy innych dodatków chemicznych. Doskonale nadaje się do diety wegańskiej i wegetariańskiej.
Pasta waniliowa wyróżnia się obecnością w jej składzie najwyższego stężenia ekstraktu waniliowego, pochodzącego z sfermentowanych i suszonych lasek wanilii. Jedna łyżeczka pasty waniliowej odpowiada zawartości całej laski wanilii. Produkt może być poddawany obróbce termicznej.