
Cukier waniliowy to aromatyczna mieszanka cukru i ziarenek wanilii, która dodaje słodkiego smaku i delikatnej nuty wanilii do różnych potraw i napojów. Jest popularnym składnikiem w kuchni, szczególnie w wypiekach, deserach, a także może być używany do słodzenia kawy, herbaty czy koktajli. Cukier waniliowy jest nie tylko smacznym dodatkiem, ale także dodaje elegancji i aromatu do potraw. Jest to składnik, który może podkreślić smak wielu dań i przekształcić je w wyjątkowe doznania kulinarnie.
Cukier Waniliowy z Wanilią Bourbon 100 g - PI-NUTS
CUKIER WANILIOWY Z WANILIĄ BOURBON 100% naturalnych składników. Masa netto: 100 g Składniki: cukier, laska wanilii (3,5%). Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, nasiona sezamu, orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniami promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1690 kJ/ 404 kcal Tłuszcz: 0,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 98,9 g - w tym cukry: 98,9 g Błonnik: 0,6 g Białko: 0,1 g Sól: 0,02 mg
Cukier waniliowy z dobrym składem
Wybór cukru waniliowego z dobrym składem ma wiele korzyści zarówno dla zdrowia, jak i dla jakości potraw. Oto dlaczego warto zwracać uwagę na skład podczas wyboru cukru waniliowego: Dobry cukier waniliowy powinien zawierać naturalne składniki, takie jak cukier oraz prawdziwą wanilię w postaci ziarenek, ekstraktu lub proszku. Unikaj produktów, które zawierają sztuczne aromaty czy barwniki.
Składniki cukru waniliowego
Składniki użyte do produkcji cukru waniliowego powinny być wysokiej jakości. Prawdziwe ziarenka wanilii lub ekstrakt wanilii dodają nie tylko intensywnego aromatu i smaku, ale również wartości odżywczych. Warto wybierać produkty, które nie zawierają zbędnych dodatków chemicznych, takich jak konserwanty, sztuczne barwniki czy substancje słodzące. Czysty skład gwarantuje naturalny smak i zdrowsze właściwości. Wybierając produkty z dobrym składem, jesteśmy bardziej świadomi tego, co spożywamy. Dbanie o skład kupowanych produktów pomaga utrzymać zdrową dietę i unikać niepożądanych substancji.
Historia Pi-Nuts
Firma została stworzona przez troje przyjaciół z doświadczeniem w branży cukierniczej i gastronomicznej. Dostarczają produkty innowacyjne, kompleksowe oraz profesjonalne.
Oferta Pi-Nuts
W ofercie znajdują się produkty orzechowe, waniliowe, oleje, owoce liofilizowane. Rozbudowują ją o poszczególne nowe produkty zgodnie z aktualnym zapotrzebowaniem rynku. Każdy element produkcji jest przemyślany i dopracowany, nic nie dzieje się przypadkowo.
Cele firmy
Dzięki recepturom i produktom chcą ułatwić gotowanie i sprawić by stało się przyjemnością. Produkty mogą służyć jako składnik wypieków i potraw a także do bezpośredniej konsumpcji. Do swoich produktów nie dodają konserwantów ani wzmacniaczy smaku, są w 100% naturalne. Nad smakiem i jakością czuwa technolog żywności.
Na pierwszym miejscu stawiają zadowolenie Klienta, wysoką jakość produktu oraz wysoką jakość obsługi.
Dlaczego warto jeść orzechy?
Każdy już chyba słyszał o prozdrowotnych właściwościach orzechów. Zawierają niezbędne organizmowi ludzkiemu tłuszcze nienasycone. Orzechy mogą zapobiegać cukrzycy a nawet otyłości. Migdały uznawane są za produkty raw-food czyli surowy nieprzetworzony. Orzechy wykorzystuje się nie tylko w przemyśle spożywczym ale również w leczniczym i kosmetycznym.
Pasty orzechowe
Pasty powstają w wyniku odpowiedniego zmielenia orzechów. Pasty orzechowe Pi-Nuts są pastami 100%, tzn. w składzie nie znajduje się nic oprócz samych orzechów. Świetnie nadają się do wypieków, owsianek, omletów czy jako przekąska.
Produkty waniliowe
Wanilia kojarzy się nam z pięknym aromatem, stonowanym kolorem i charakterystycznym smakiem. Wanilię uznawana jest – tuż po szafranie – najdroższą przyprawą świata. Jest towarem luksusowym, wybieranym przez prawdziwych smakoszy. Zapach wanilii może działać kojąco i uspokajająco, kojarzy się z ciepłem domowego ogniska oraz lekką słodyczą. Wanilia Bourbon występuje pod różnymi postaciami: laski wanilii, ziarenek wanilii lub pasty waniliowej.
Laska wanilii
Laski wanilii importowane są bezpośrednio z Madagaskaru, gdzie powstaje około 80% światowej produkcji tej przyprawy. Wybierane są tylko te najwyższej jakości. Nasze laski są pełne ziarenek, miękkie, aromatyczne i mają 16-18 oraz 20-22 cm długości. Można je wykorzystać na wiele sposobów w wyrobach cukierniczych. Wanilia jest ponadto uznawana za afrodyzjak.
Pasta waniliowa
Pasta waniliowa wytwarzana jest z najszlachetniejszej odmiany wanilii – Bourbon. Pasta waniliowa ma postać żelu, w którym znajdują się ziarenka wanilii. Doskonale nadaje się do wypieków, kremów oraz lodów. Łatwo się rozpuszcza i bardzo aromatycznie pachnie. Nie zmienia konsystencji potraw i wypieków ani nie utrudnia ubijania śmietany „na sztywno”. Pasta waniliowa jest produktem naturalnym, bez substancji zagęszczających, sztucznych barwników, stabilizatorów czy innych dodatków chemicznych. Doskonale nadaje się do diety wegańskiej i wegetariańskiej.
Pasta waniliowa wyróżnia się obecnością w jej składzie najwyższego stężenia ekstraktu waniliowego, pochodzącego z sfermentowanych i suszonych lasek wanilii. Jedna łyżeczka pasty waniliowej odpowiada zawartości całej laski wanilii. Produkt może być poddawany obróbce termicznej.