Primavika to spółka familijna, która rozpoczęła aktywność w 1998 r., ale zamysł jej założenia narodził się już około 20 lat przedtem. Ten okres był dla nas bardzo kluczowy – zezwolił nam dobrze wychwycić potrzeby i oczekiwania naszych konsumentów, którymi sami też jesteśmy. Pierwszy krok do ekologicznego odżywiania Wszystko zaczęło się w pierwszej połówce lat 70. XX w. O wegetarianizmie powiadało się wtedy w Polsce mało, a osoby, które rezygnowały z kotleta schabowego, co rusz były skazane na jednostajny i dość biedny jadłospis. Odczuł to na swojej skórze Paweł Skrzypczak, obecny przewodniczący firmy Primavika, który właśnie wtedy jako nastolatek zdecydował się przejść na dietę wegetariańską. Z początku w jego codziennym menu, podobnie jak u innych wegetarian w tamtym czasie, panowały kanapki naprzemiennie z białym i żółtym serem, dżemem oraz jajka. W pewnym momenciku przestało mu to jednak wystarczać – zaczął pogłębiać swoją wiedzę na temat zdrowego stylu życia i odżywiania, szukać nowych smaków...
W tej chwili Primavika jest jednym z ponad wszystko rozpoznawalnych i renomowanych wytwórców niebotycznej jakości wegetariańskiej żywności. Nasi konsumenci potrafią wybierać z obszernego wachlarza drobiazgowo opracowywanych i przygotowywanych wytworów – w tej chwili to już parędziesiąt gatunków dań obiadowych, pasztetów, hummusów, paprykarzy i maseł orzechowych. Do naszej spółki należy jednocześnie marka Primaeco, w której ofercie odnaleźć można certyfikowane artykuły ekologiczne. Nasze produkty są dostępne w kilku zwykłych sieciach handlowych na terenie całej Polski, a także w licznych sklepach ze ekologiczną żywnością – tych stacjonarnych, jak i internetowych.
Primavika Sp. z o.o.
ul. Akacjowa 27
62-023 Gądki NIP: 777-285-76-49
REGON: 300113700
www.primavika.pl