
Lubisz słodkie śniadania? Poranna kawa, do tego grzanki, tosty lub świeża bułeczka z pysznym dżemem szczególnie w jesienne i zimowe poranki przywodzą na myśl magię ciepłych, słonecznych letnich dni. Nie ma nic smaczniejszego niż naturalne przetwory, jakimi są dżemy o ulubionym smaku, bogate w witaminy, które wzmocnią Twój organizm podczas chłodniejszych pór roku. Wszystkim miłośnikom słodkich i wartościowych przekąsek polecamy naturalne dżemy bez dodatku cukru i glutenu. W marketbio.pl znajdziesz szeroką ofertę przetworów, będących znakomitym uzupełnieniem codziennej diety. Polecamy znakomite dżemy wyprodukowane z owoców sezonowych, takich jak czarna porzeczka, truskawki, borówka amerykańska czy śliwka dodatkowo wzbogacone wartościowymi nasionami chia.
Truskawka ze Stewią Bez Dodatku Cukru 200 g - Pure&Good
TRUSKAWKA Z GLIKOZYDAMI STEWIOLOWYMI ZE STEWII Wyśmienite do pieczywa, ciast i deserów. Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 70 g owoców na 100 g produktu. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancje słodzące. Masa netto: 200 g Składniki: Truskawka 70%, sok jabłkowy, substancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,05%; substancja żelująca: pektyna; regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 ºC i spożyć w ciągu 7 dni. Uwaga: Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 363 kJ/86 kcal Tłuszcz:
Malina ze Stewią Bez Dodatku Cukru 200 g Pure&Good
MALINA Z GLIKOZYDAMI STEWIOLOWYMI ZE STEWII Wyśmienite do pieczywa, ciast i deserów. Produkt pasteryzowany, sporządzony z 70 g owoców na 100 g produktu. Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry i substancje słodzące). Zawartość netto: 200 g Składniki: Malina 70%, sok jabłkowy, substancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,05%, substancja żelująca: pektyna (cytrusowo-jabłkowa), regulator kwasowości: kwas cytrynowy Wyprodukowano w UE Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze ok. +4 st. C i spożyć w ciągu 7 dni. Uwaga: Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 528 kJ/125 kcal Tłuszcz:
Zalety spożywania dżemu
Dlaczego warto jeść dżemy? Te naturalne przetwory z owoców stanowią doskonałą alternatywą dla ciastek czy czekoladowych batoników, poza tym są idealnym uzupełnieniem pierwszego posiłku, smacznym dodatkiem do pieczywa, sycącej owsianki, a nawet owocowego koktajlu. To właśnie z nich możesz stworzyć idealny sos do kaczki lub pieczeni, tym samym zachwycając wszystkich domowników. Każdy dżem z naszej oferty to produkt najwyższej jakości. Składniki dżemów BIO pochodzą z plantacji, gdzie nie stosuje się nawozów sztucznych ani pestycydów oraz innych substancji szkodliwych dla organizmu. Wybierając zdrowe dżemy w internetowym sklepie marketbio.pl masz pewność, że kupujesz naturalny produkt, stanowiący nie tylko doskonałe źródło łatwo przyswajalnych węglowodanów, ale także korzystnych dla naszego zdrowia witamin i innych substancji odżywczych, dzięki którym zadbasz o linię, a Twoje samopoczucie ulegnie znacznej poprawie.
Właściwości dżemu
Dżemy niskosłodzone, które znajdziesz w Marketbio.pl to produkty z krótkim i przejrzyście napisanym składem. Nasze dżemy są źródłem głównie witaminy C oraz polifenoli. Poza tym, znajduje się w nich wysoką zawartość żelaza, a także witaminy z grupy B, odpowiadających za utrzymanie skóry w dobrej kondycji oraz zapewniających prawidłowe funkcjonowanie nerwów oraz przewodu pokarmowego. Wapń wzmacnia kości i zęby, a w połączeniu z magnezem pomaga odkwasić organizm. Wybierając dżem należy pamiętać, że jego właściwości prozdrowotne w dużej mierze zależą od owoców, z jakich produkt został wykonany, dlatego naszym klientom oferujemy tak szeroki wybór smaków.
Naturalne dżemy bez cukru tylko w Marketbio.pl
Dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie swoje i swoich najbliższych najlepszym wyborem będą nasze naturalne dżemy. Wolne od GMO i sztucznych konserwantów, smaczne i zdrowe produkty występują w postaci niskosłodzonej i bez cukru. Te pierwsze są słodzone stewią lub cukrem trzcinowym, podczas gdy w przypadku dżemów bezcukrowych cukier zastąpiono syropem z agawy lub syropem jabłkowym, nadających nieco słodyczy. Dzięki temu, nasze bezglutenowe dżemy są produktami, po które bez przeszkód mogą sięgać diabetycy, osoby dbające o linię, a także cierpiące na alergie pokarmowe.