
Nie da się ukryć, że batony RAW zyskują coraz większe uznanie. Jeszcze do niedawna, wydawałoby się że trudno dostępne, drogie i niesmaczne. Dziś wiemy już, że jest zupełnie inaczej. Wystarczy szukać w odpowiednich miejscach, dokonywać właściwych wyborów i dopasowywać smaki do swoich upodobań.
Dlaczego tak chętnie sięgamy po batony RAW? To zdrowa alternatywa dla tradycyjnych, przepełnionych cukrem i konserwantami – batoników. W marketbio.pl postanowiliśmy zapewnić jak największy wybór, dzięki czemu każdy może znaleźć coś dla siebie. Proponujemy najlepsze, wysyłamy ekspresowo i jesteśmy zawsze ciekawi wrażeń po wypróbowaniu. W tajemnicy zdradzimy również, że często wracacie po więcej!
BeRaw Baton Energy Coconut 40 g - Purella
BATON ENERGY COCONUT Baton kokosowy z migdałami i chlorellą Odpowiedni dla wegan, bezglutenowy. Masa netto: 40 g Składniki: Daktyle, surowe kakao 15%, migdały 14%, wiórki kokosowe 12%, syrop daktylowy, chlorella 1,5%. Uwaga: Pomimo dołożenia z naszej strony wszelkich starań, produkt może zawierać fragmenty łupin orzechów oraz pestek owoców. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym, miejscu. Chronić przed światłem. Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna 1722 kJ/410 kcal Tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8 g Węglowodany 60 g w tym cukry 44 g Białko 8 g Sól 0,02 g Producent: Purella Sp. z.o.o. Wiertnicza 32, 02-952 Warszawa
BeRaw Baton Nuts & Honey Pistachio 30 g - Purella
BATON NUTS & HONEY PISTACHIO Baton miód + pistacje + migdały + sól morska Masa netto: 30 g Składniki: orzechy 56,4% (prażone orzeszki ziemne, pistacje 13,8%, orzechy brazylijskie, prażone migdały 10,6%), miód 23%, ziarna słonecznika, chrupki ryżowe (mąka ryżowa, cukier, suszona marchew), olej kokosowy, sól morska 0,7%, emulgator: lecytyna rzepakowa. Pomimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać fragmenty łupin orzechów lub pestek owoców. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2234 kJ/ 536 kcal Tłuszcz: 39,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,6 g Węglowodany: 32,4 g - w tym cukry: 15,4 g Białko: 15,6 g Sól: 0,6 g Producent: Purella Sp. z.o.o. Wiertnicza 32 02-952 Warszawa
Baton Protein Masło Orzechowe Bez Dodatku Cukru 40 g - BeRaw
BATON PROTEIN MASŁO ORZECHOWE BEZ DODATKU CUKRU Baton białkowy z orzeszkami arachidowymi oblany czekoladą. Zawiera substancję słodzącą. Masa netto: 40 g Składniki: prażone orzeszki arachidowe 33%, czekolada 14% (miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna (z soi), naturalny aromat waniliowy), koncentrat białka 13% [mleka, serwatkowego (mleko)]; substancja słodząca: maltitole; błonnik z cykorii, daktyle, hydrolizwoany kolagen, serwatka (mleko) w proszku 4%, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; błonnik z łuski babki jajowatej, sól. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, jaja oraz orzechy. Pomimo dołożenia z naszej strony wszelkich starań, produkt może zawierać fragmenty łupin orzechów lub pestek owoców. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym, miejscu. Chronić przed światłem. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna 1599 kJ/384 kcal Tłuszcz 19 g -w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,1 g Węglowodany 29 g -w tym cukry 12 g Błonnik 9,5 g Białko 27 g Sól 0,08 g Producent: FoodWell sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
BeRaw Baton Energy Plum Śliwka Chocolate 40 g
BATON BERAW ENERGY PLUM Baton o smaku śliwkowym oblany gorzką czekoladą Masa netto: 40 g Składniki: śliwka suszona 47,6%, daktyle, rodzynki (rodzynki, olej słonecznikowy), czekolada gorzka 13% (kakao w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyny rzepakowe, aromat), mąka ryżowa, jabłko suszone, tłuszcz shea, aromat naturalny. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), orzeszki arachidowe, orzechy. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym, miejscu. Chronić przed światłem. Uwaga: Pomimo dołożenia z naszej strony wszelkich starań, produkt może zawierać fragmenty pestek owoców. Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna 1338kJ/318 kcal Tłuszcz 8,4 g -w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,6 g Węglowodany 54 g -w tym cukry 47 g Błonnik 8,8 g Białko 2,3 g Sól 0,23 g Producent: Purella Sp. z.o.o. Wiertnicza 32, 02-952 Warszawa
Jak powstają batony RAW?
Już sama nazwa nam sporo podpowiada, „raw” bowiem z języka angielskiego – oznacza „surowy”. Mówiąc w całkowitym uproszczeniu? To batony, które powstają z nieprzetwarzanych, naturalnych składników. W procesie produkcji, nie są poddawane wysokim temperaturom i pieczeniu. Dlaczego to tak istotne? Niejednokrotnie już udowodniono, że taka obróbka – pozbawia produkt, najistotniejszych składników odżywczych.
Skład batonów RAW, można określić dwoma słowami: prosty i krótki. To skrupulatnie przemyślana kompozycja orzechów oraz suszonych owoców, z dodatkiem np. mąki jaglanej lub orkiszowej. A co ze słodyczą w smaku? Tutaj najczęściej, odpowiadają za to... daktyle albo rodzynki.
Jakie właściwości posiadają batony RAW?
Przede wszystkim – zaspokajają nasze zapotrzebowanie na „coś słodkiego”. Są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego błonnika oraz białka. W swoim składzie – mają tylko i wyłącznie takie cukry, które występują naturalnie w owocach. Są łatwiej przyswajane przez organizm człowieka. Batony RAW są również nośnikiem bardzo wielu witamin i minerałów. Skąd? Z owoców, z orzechów, z mąki. Mówiąc najprościej: ze składu!
Czym różnią się batony RAW – od innych?
Nie został tu użyty biały cukier – to po pierwsze. A przecież biały cukier, uważa się za największe zło! Nie znajdziemy również w składzie syropu glukozowo-fruktozowego. Na dodatek, bardzo często batony RAW – posiadają w swoim składzie tzw. superfoods, czyli składniki uznawane za szczególnie ważne i wartościowe dla naszego zdrowia. Czyli co konkretnie? Na przykład orzechy, jagody goji, chia. Czyli dokładnie to, co w batonach RAW spotykamy... naprawdę często!
Tradycyjne słodycze nie są wskazane w regularnym użyciu, w przypadku batonów RAW – nie podchodzi się do tego aż tak restrykcyjnie. Batony tego typu, są wybierane bardzo często w ramach zdrowej przekąski. Ba! Mogą zastąpić nawet pełnowartościowy posiłek, gdy sytuacja tego wymaga.
Zastosowanie batonów RAW
Batony RAW to propozycja zdrowych słodyczy – dla niemal każdego. Powstają z naturalnych, nieprzetwarzanych składników. Mają bardzo prosty skład. Dzięki tym wszystkim cechom – mogą pełnić rolę zbilansowanej, pełnowartościowej przekąski.
Warto wiedzieć, że batony RAW mają uzupełniać węglowodany, np. po treningu. Kolejnym zastosowaniem – śmiało możemy wskazać odchudzanie i sytuację, w której nie potrafimy zrezygnować zupełnie ze słodyczy. Wówczas takie batony, sprawdzą się idealnie! To, co jest tutaj najważniejsze: baton typu RAW nigdy nie powinien zastępować pełnowymiarowego posiłku. To dobra alternatywa dla przekąsek, idealna propozycja do trzymania zawsze gdzieś w pobliżu, żeby były pod ręką – oczywiście!
Zamów batony RAW w marketbio.pl
Biorąc pod uwagę różnorodność, jaką mamy obecnie na rynku, gdy mowa o tradycyjnych słodyczach – warto szukać alternatyw. Czegoś, co ma w składzie coś ponad cukier i syrop glukozowo-fruktozowy. I tutaj mamy właśnie batony RAW, ze swoim zbilansowanym składem i różnorodnością smaków.
W marketbio.pl zgromadziliśmy sprawdzonych, rzetelnych producentów i najlepsze (najprostsze!) składy. Gwarantujemy świeżość produktów, szybką dostawę i dbałość o satysfakcję na każdym etapie zakupów. Zapraszamy po zdrowe batony!