Kakao Alkalizowane 20-22% 100 g - Planteon
-
W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 15,79 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2028/04/26
Zawartość netto:0,1 kg
Cena kat. za 1kg :157.9 zł
KAKAO ALKALIZOWANE 20-22%
Wysokiej jakości Kakao ciemne alkalizowane (odkwaszone) o zawartości tłuszczu 20-22%. Kakao to jest ciemniejsze, słodsze i delikatniejsze w porównaniu ze zwykłym kakao. Alkalizacja powoduje łatwiejsze tworzenie się zawiesiny z wodą a także łatwiejsze rozpuszczanie się w wodzie oraz dużo wolniejsze osadzanie na dnie naczynia. Można z niego przygotować napój czy też użyć jako dodatek do domowych wypieków lub deserów.
Masa netto: 100 g
Składniki: 100% kakao alkalizowane 20-22%.
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: gluten, seler, gorczycę, sezam, orzechy.
Kraj pochodzenia: Wybrzeże Kości Słoniowej
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1550 kJ/ 374 kcal
Tłuszcz: 22 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,9 g
Węglowodany: 16 g
- w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 27 g
Białko: 15 g
Sól: 0,05 g
Producent:
PW Rekord Józef Szwajkowski
Borków Stary 11
62-817 Żelazków
Kakao Alkalizowane 20-22% - Wysoka Jakość i Wszechstronne Zastosowanie
Kakao alkalizowane Planteon to produkt o wyjątkowej jakości, pochodzący z Wybrzeża Kości Słoniowej. Dzięki procesowi alkalizacji to ciemne kakao nabiera delikatniejszej konsystencji, a jego smak i aromat stają się wyraźniejsze. Zawiera 20-22% tłuszczu, co wpływa na jego pełnię smaku i ułatwia przygotowywanie różnorodnych napojów oraz potraw.
Zalety kakao alkalizowanego
- Łatwiejsze rozpuszczanie w wodzie
- Mniejsze osadzanie się na dnie naczynia, co sprzyja uzyskaniu jednorodnej zawiesiny
- Ciemniejszy kolor oraz intensywniejszy smak
Możliwości wykorzystania w kuchni
Kakao alkalizowane idealnie nadaje się do:
- przygotowywania gorących napojów, takich jak gorąca czekolada
- dodawania do wypieków, nadając im głęboki, kakaowy smak
- tworzenia domowych deserów, takich jak musy czy pralinki
Zawartość błonnika (27 g w 100 g produktu) oraz białka (15 g w 100 g produktu) sprawia, że kakao to jest odpowiednim dodatkiem dla osób dbających o wartości odżywcze posiłków.
Przechowywanie
Zaleca się przechowywanie kakao w suchym i zaciemnionym miejscu, co pozwala zachować jego jakość i wartości smakowe przez dłuższy czas.
Informacje dla alergików
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, selera, gorczycy, sezamu oraz orzechów. Osoby z alergiami powinny zwracać na to szczególną uwagę.
Najczęściej zadawane pytania
- Czy kakao alkalizowane nadaje się do wypieków? Tak, dzięki swojemu intensywnemu smakowi i dobremu rozpuszczaniu jest idealne do ciast i deserów.
- Jak najlepiej przechowywać kakao alkalizowane? W suchym i zaciemnionym miejscu, aby zachować jego świeżość i smak.
- Czy ten produkt zawiera cukry? Zawartość cukrów wynosi zaledwie 0,5 g na 100 g produktu.
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Nie |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Nie |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: PW Rekord - Planteon
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000046421
Recenzje
Magdalena Sas-Nowosielska
Zakup zweryfikowany
|
|
Kama
Recenzja niezweryfikowana
|