Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Agar 100 g - DeliFood

  • W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
  • Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 16,69 zł -0.1%
    • 16,68 zł
    • szt.
  • Gratisy w koszyku

    Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj

  • Program rabatowy

    Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj

Dodaj do ulubionych produktów

Data min. trwałości:2029/04/04
Zawartość netto:0,1 kg
Cena kat. za 1kg :166.8 zł

AGAR

Agar jest wykorzystywany w przemyśle spożywczym. Jest naturalnym zagęstnikiem pochodzenia roślinnego z wodorostów morskich - krasnorostów.

Agar jest bezwonny i bezsmakowy.

Można go dodawać do galaretek owocowych, deserów. Stanowi dobry zamiennik popularnej żelatyny.

Masa netto: 100 g

Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, sezam i produkty pochodne.

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Sposób użycia: 1 łyżeczkę (ok. 5 g) agaru i ewentualnie suche komponenty rozpuścić w 0,5 l zimnego płynu (np. wody) i doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Gotować 1-2 minuty, odstawić do wystygnięcia. Żelowanie zachodzi po ochłodzeniu płynu.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

 

Producent:

RADZIOWI sp. z o.o.

ul. Chopina 8A

36-200 Brzozów

 

Do sprawdzenia

 

 

 

 

 

 

 

Agar 100 g - Naturalny zagęstnik roślinny

Agar to naturalny zagęstnik pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z wodorostów morskich, znany jako krasnorosty. Jest powszechnie wykorzystywany w przemyśle spożywczym jako alternatywa dla żelatyny. Charakteryzuje się brakiem zapachu i smaku, co sprawia, że doskonale nadaje się do różnorodnych potraw.

Zastosowanie agaru w kuchni

Agar jest wszechstronny w zastosowaniu. Może być dodawany do:

  • Galaretek owocowych - tworzy idealną konsystencję bez zmiany smaku.
  • Deserów - takich jak musy czy puddingi, zapewniając odpowiednie zagęszczenie.

Jego właściwości żelujące są szczególnie cenne dla tych, którzy poszukują roślinnych zamienników tradycyjnych składników.

Sposób użycia i przechowywanie

Aby uzyskać pożądaną konsystencję, wystarczy rozpuścić 1 łyżeczkę (około 5 g) agaru w 0,5 litra zimnego płynu, doprowadzić do wrzenia, stale mieszając, a następnie gotować przez 1-2 minuty. Żelowanie następuje po ochłodzeniu płynu.

Zaleca się przechowywanie produktu w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dla alergików

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków arachidowych, orzechów, sezamu i ich pochodnych.

Dlaczego warto wybrać Agar DeliFood?

  • Naturalne pochodzenie - bez dodatków chemicznych.
  • Wszechstronność - odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Łatwość użycia - szybki sposób na uzyskanie gęstości w potrawach.

Najczęściej zadawane pytania

  • Jakie są proporcje agaru do płynu? - 1 łyżeczka agaru na 0,5 litra płynu.
  • Czy agar jest bezpieczny dla dzieci? - Tak, jest naturalnym produktem roślinnym.
  • Czy produkt zawiera gluten? - Może zawierać śladowe ilości glutenu.

Do sprawdzenia

 

Bio: Nie
Gluten: możliwa obecność
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Tak
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Tak
Bez jajek: Tak
Bez soi: Tak
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Nie
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Nie
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Tak

Recenzje

Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana

Idealnie nadaje się do przygotowywania galaretek, deserów i innych potraw, w których potrzebny jest naturalny zamiennik żelatyny. Dodatkowym plusem jest brak smaku, co sprawia, że agar nie wpływa na smak potrawy.

Lista pytań o agar

Lista pytań o agar

03-01-2025
Co to jest agar i jak go stosować? Jakie są główne źródła agaru? Czy agar jest trudny w obsłudze kulinarnej? W jaki sposób można zastąpić żelatynę agarem? Dlaczego agar jest popularny wśród wegetarian? Jak dokładnie odmierzyć agar w przepisach? Jakie są najpopularniejsze desery z agarem? Czy agar ma jakieś właściwości smakowe? W jakich daniach sprawdza się agar...
Lista najczęściej zadawanych pytań o agar

Lista najczęściej zadawanych pytań o agar

--
```html Spis treści: Co jest zdrowsze agar czy żelatyna? Co to jest agar i gdzie kupić? Co to jest agar i do czego służy? Czy agar jest bezpieczny? Ile gram agaru na 1 litr płynu? Czy galaretka agar-agar jest zdrowa? Czy agar trzeba zagotować? W jakiej temperaturze zalewać agar? Czy agar zawiera kolagen? Kiedy dodać agar do dżemu? Ile agaru na 1 kg...

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów yerba mate)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: BLIK, przelew, PayU, Przelewy24, pobranie
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 8000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
trusted-shops