Zakład Mięsny
SMAK-GÓRNO sp. z o.o.
ul. Centralna 4
36-051 Górno
Innowacyjne produkty w słojach powstałe z wykorzystaniem nowoczesnej technologii produkcji opartej na starych lokalnych recepturach. Doskonały smak zapewniają naturalne składniki i surowce polskich rolników. Wysoką jakość i bezpieczeństwo produkcji gwarantuje certyfikat BRC.
Zakład Mięsny Smak-Górno
Od momentu powstania w 1991 roku Zakłady Mięsne Smak Górno konsekwentnie unikają wszechobecnej masowej produkcji przemysłowej, opartej wyłącznie na osiąganiu jak największego zysku. Smak Górno podąża drogą oferowania klientom przysmaków, których receptury wypracowane przez lata w małych polskich gospodarstwach reprezentują prawdziwą tradycję oryginalnych polskich smaków. Sukces fabryki polega zatem głównie na sukcesie jakości oferowanej w produkcji tradycyjnych produktów. A tradycja to nie tylko hasło dla produktów Smaku Górno. Domowy pasztet Górno, Górno pieczona Wiejska, Górno Studzienina i inne tradycyjne produkty Górna - to produkty wymienione w wykazie produktów tradycyjnych.
Certyfikat Ekologiczny
Dwanaście białych gwiazd w kształcie liści na zielonym tle niesie dwa wyraźne komunikaty: natura i Europa oraz znaczenie: produkt ekologiczny i europejski. Produkt wymieniony w czasopiśmie spełnia wymagane normy, potwierdza, że jest ekologiczny i wyprodukowany w ścisłej zgodności z zasadami ochrony środowiska i zwierząt.
Lista Produktów Tradycyjnych
Produkty wpisane na listę produktów tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Produkty te charakteryzują się tradycyjnym sposobem przygotowania, recepturą niezmienianą od co najmniej 25 lat, aw naszym regionie istnieje udokumentowana tradycja spożycia. Nasza fabryka ma 12 produktów na liście ministra.
System BRC
Smak Górno spełnia najwyższe wymagania sanitarne i weterynaryjne, wdrożył system kontroli jakości HACCP oraz działa w systemie BRC. Surowce do produkcji pochodzą wyłącznie od sprawdzonych dostawców z ekologicznych regionów Podkarpacia i Lubelszczyzny.