Witamina C - kwas L-askorbinowy to zdecydowanie jeden z bardziej znanych suplementów diety. Bardzo często stosowany dla wzmocnienia naturalnej odporności organizmu. Można go przyjmować na wiele sposobów, m.in decydując się na konkretne produkty spożywcze. Świetną metodą kontrolowania odpowiedniego dawkowania jest jednak suplementacja wysokiej klasy preparatami od MarketBio. Nasz kwas L-askorbinowy to 100% witaminy C. Zapraszamy do krótkiej podróży, podczas której odkryjemy cały potencjał suplementu, zaprezentujemy jego formy oraz podpowiemy, jak odpowiednio go dawkować.
Różna forma, ale jeden efekt - witamina C od MarketBio
W MarketBio witamina C. Kwas L-askorbinowy dostępna jest w łatwych do przyjmowania formach. Można zdecydować się na bardzo popularne kapsułki. Alternatywę stanowi np. powstały w procesie fermentacji proszek produkowany bez użycia GMO. W tej opcji wystarczy rozpuścić produkt w wodzie lub soku, co stanowi bardzo wygodne rozwiązanie także dla młodszych domowników. Preparat zawsze oferujemy w wygodnych opakowaniach, więc z łatwością sięgniesz po suplement w praktycznie każdych warunkach. Co ważne, dostępny jest również w opakowaniach o różnej pojemności - od kilkudziesięciu do nawet kilkuset porcji.
Właściwości kwasu L-askorbinowego
Witamina C to podstawa podczas wzmacniania odporności. Kwas L-askorbinowy zdobył zaufanie już wielu osób, które sięgają po niego w przypadku przeziębienia lub poczucia osłabienia organizmu. Szczególnie chętnie stosowany jesienią i zimą, aby wspomóc przejście przez ten okres bez zachorowania. Warto jednak wiedzieć, że witamina witaminie nierówna. Należy wybierać produkty wytwarzane w możliwie jak najbardziej naturalny sposób. Dzięki temu suplement lepiej się przyswaja. W MarketBio oferujemy preparaty bez dodatków takich jak: substancje wypełniające, konserwanty, barwniki czy też słodziki.
Poznaj witaminę C - kwas L-askorbinowy z innej strony
Witamina C - kwas L-askorbinowy może być wykorzystana do wypieków. Bez najmniejszych problemów można podjąć się takiego wyzwania w domowym zaciszu. Suplement będzie stanowił dobry dodatek do np. słodyczy, dodając im niezbędnych wartości odżywczych. Witamina C powinna być jednak wykorzystywana w świadomy sposób. Po pierwsze - dlatego, że ma bardzo kwaśny smak, ale w odpowiedniej dawce nadaje daniu niepowtarzalnego charakteru Po drugie - w zbyt dużej ilości może podrażniać jelita. Wystarczy przestrzegać kilku, podstawowych zasad, aby w pełni wykorzystać korzyści, jakie daje witamina C - kwas L-askorbinowy.
Dawkowanie witaminy C
Z założenia witaminy są niezbędne dla naszego organizmu i o tym nie trzeba nikogo przekonywać. Dzięki nim człowiek może funkcjonować prawidłowo i bronić się np. przed drobnoustrojami. Niemniej, jak w praktycznie każdej dziedzinie, także i tu należy trzymać się prawidłowego dawkowania preparatu. Systematyczne przekraczanie norm może przynieść efekt odmienny od zamierzonego. Warto wiedzieć, że witamina C - kwas L-askorbinowy/ kwas askorbinowy może być stosowana w większej ilości np. podczas stanów przeziębienia oraz w kilku innych przypadkach. Z tego powodu zawsze przed sięgnięciem po suplement należy dokładnie zapoznać się z ulotką.