
Suszenie i liofilizacja to popularne sposoby na wydłużenie przydatności do spożycia wielu rodzajów pożywienia. To właśnie wilgoć obecna w pokarmie jest w głównej mierze odpowiedzialna za to, że jedzenie z czasem pleśnieje i nie nadaje się do spożycia. A zatem, usuwając wilgoć z pożywienia skutecznie zapobiegamy temu procesowi. W asortymencie sklepu internetowego Marketbio.pl znajdziesz szeroki wybór produktów suszonych oraz liofilizowanych.

Daktyle Suszone Bez pestek 1 kg Flowpack - Targroch

Żurawina Suszona Cała 1 kg - Targroch

Miechunka Suszona 500 g - Targroch

Jagody Goji Suszone Owoce 500 g - Targroch

Morele Suszone Ciemne Niesiarkowane 1 kg - Targroch

Daktyle Suszone Bez Pestek 1 kg - Targroch

Morele Suszone Ciemne 500 g - Targroch

Pomidory Suszone Na Słońcu 1 kg - Targroch

Żurawina Suszona Cała 500 g - Targroch

Żurawina Suszona Cięta Słodzona 500 g - Targroch

Ananas Suszony Plaster Bez Dodatku Cukru 200 g - Targroch

Morwa Biała Suszona Bez Pestek 500 g Targroch

Miechunka Suszona (Wiśnia Peruwiańska) 1 kg - Targroch

Pomidory Suszone na Słońcu 250 g - Targroch

Mieszanka Warzyw Suszonych 500 g - Targroch

Jagody Goji Suszone 250 g - Targroch

Jagody Goji Całe Owoce Suszone 1 kg - Targroch

Wiśnie Suszone 500 g - Targroch

Żurawina Suszona Cięta 200 g - Targroch

Buraczki Suszone 100 g - Targroch

Hibiskus Suszony Kwiat 100 g - Targroch

Mieszanka Warzyw Suszonych 100 g - Targroch
Na czym polega suszenie i liofilizacja żywności?
Suszenie to proces, w którym żywność pozostawia się w wyższej temperaturze, a także w dobrze wentylowanym pomieszczeniu lub komorze. Zabieg ten pozwala usunąć duże ilości wilgoci. Plusem jest to, że suszenie można wykonywać samodzielnie w warunkach domowych. W ten sposób suszymy chociażby owoce, grzyby i warzywa. Można to robić na słońcu, w piekarniku, a także na kaloryferze. Liofilizacja to suszenie polegające na krótkotrwałym zamrożeniu żywności. Następnie żywność jest umieszczana w komorze z niższym ciśnieniem powietrza i osuszana falami ciepła. Wilgoć obecna w jedzeniu ulega sublimacji, a w rezultacie można pozbyć się nawet 90-95% wilgoci. Zaletą liofilizacji jest także to, że pozwala ona zachować idealny smak i aromat żywności.
Jakie produkty znajdziesz w tej kategorii?
Suszeniu i liofilizacji poddaje się najczęściej owoce, warzywa oraz grzyby. I to właśnie takie produkty znajdziesz w tej kategorii. Ponadto, oferujemy liofilizowane przekąski oraz liofilizowane zioła. Wśród nich dostępne są chociażby herbaty. W pozostałych produktach liofilizowanych i suszonych można odnaleźć również liofilizowane sery oraz algi. Wybór produktów jest zatem bardzo szeroki, dzięki czemu łatwiej odnajdziesz te produkty, na których Ci zależy. Stale poszerzamy nasz asortyment produktów, aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom najbardziej wymagających Klientów.
Czym charakteryzują się produkty liofilizowane i suszone?
Produkty liofilizowane i suszone odznaczają się przede wszystkim dłuższym terminem przydatności do spożycia. Niektóre z nich mogą poczekać na swoją kolej nawet przez kilka lat! Ponadto, w sklepie Marketbio.pl stawiamy na ekologiczne i naturalne produkty, które sprostają oczekiwaniom zwolenników zdrowej żywności. Współpracujemy wyłącznie z uznanymi producentami, którzy cieszą się pozytywnymi opiniami ze strony Klientów. Wszystkie produkty suszone i liofilizowane dostępne w naszym sklepie posiadają szczegółowy opis, który pomaga w dokonaniu świadomych zakupów.
Naturalne produkty suszone i liofilizowane dostępne w Marketbio.pl
W sklepie internetowym Marketbio.pl z ekologiczną żywnością znajdziesz bogaty asortyment produktów suszonych oraz liofilizowanych, odznaczających się głębszym smakiem oraz dłuższym terminem przydatności do spożycia. Oferujemy naszym Klientom suszone i liofilizowane owoce, warzywa, grzyby, algi, sery, zioła, herbaty, a także przekąski. Zamawiając liofilizowaną żywność w sklepie Marketbio.pl możesz liczyć na najwyższą jakość idącą w parze z przystępnymi cenami, a także na wygodne metody płatności oraz dostawy.