Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Zestaw 2 x Mąka Migdałowa 1 kg Targroch

  • Dostępność taka jak poniższych składników Dostępność taka jak poniższych składników

  • 116,38 zł
Dodaj do ulubionych produktów

MĄKA MIGDAŁOWA

Doskonała do wypieku pieczywa i ciast.

Zawartość netto: 2 x 1000 g

Składniki: Mąka z migdałów

Kraj pochodzenia: USA

Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, gluten, różne orzechy.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 2519 kJ/600 kcal

Tłuszcz: 50 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,5 g

Węglowodany: 10,7 g

- w tym cukry: 3,6 g

Błonnik: 10,7 g

Białko: 21,4 g

Sól**: 0 g

** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu

 

 

 

Producent:

TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.

Filipowice 161

32-840 Zakliczyn

Do sprawdzenia

 

 

 

 

 

 

 

Mąka Migdałowa Targroch - Zestaw 2 x 1 kg

Mąka migdałowa to doskonały wybór dla każdego, kto ceni sobie jakość i wszechstronność w kuchni. Wytwarzana z mielonych migdałów, oferuje wyjątkowy smak i aromat, który wzbogaci wiele codziennych potraw.

Specyfikacja Produktu

Opakowanie zawiera 2 x 1000 g niezwykle delikatnej mąki migdałowej, pochodzącej z USA. Każde z opakowań gwarantuje świeżość i wysoką jakość produktu.

Zastosowanie w Kuchni

Mąka migdałowa jest niezwykle uniwersalna. Można ją wykorzystać do:

  • Wypieku pieczywa i ciast
  • Przygotowywania naleśników, muffinek czy gofrów
  • Tworzenia wyjątkowych makaroników i placuszków
  • Formowania spodów do tart na słodko i słono
  • Jako panierki do mięs
  • Zagęszczania zup i sosów

Zalety Mąki Migdałowej

Produkt ten jest bogaty w białko, błonnik, a także witaminy i minerały, takie jak wapń, magnez oraz witamina E. Dzięki temu mąka migdałowa idealnie wpasowuje się w zdrowy styl życia.

Przechowywanie

Aby zachować świeżość i smak, mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacje dla Alergików

Produkt może zawierać sezam, gluten oraz inne orzechy, dlatego osoby uczulone powinny zachować ostrożność.

Najczęściej Zadawane Pytania

1. Czy mąka migdałowa jest bezglutenowa?
Mąka migdałowa sama w sobie nie zawiera glutenu, jednak produkt może zawierać jego śladowe ilości.

2. Jak długo mogę przechowywać mąkę migdałową?
Po otwarciu zaleca się zużycie mąki w ciągu kilku miesięcy, o ile jest przechowywana w odpowiednich warunkach.

3. Czy mogę zastąpić standardową mąkę pszenną mąką migdałową w każdym przepisie?
Mąka migdałowa ma inną strukturę niż mąka pszenna, dlatego może być potrzebna korekta receptury, aby uzyskać pożądany efekt.

Do sprawdzenia

 

Czym jest mąka migdałowa ?

 

Mąka migdałowa powstaje z migdałów, jest zatem bardzo zdrowym produktem, ale jednocześnie również wysokokalorycznym.

Migdały, które po zmieleniu dadzą nam mąkę migdałową, zawierają mnóstwo minerałów, takich jak np: wapń, magnez, cynk, potas, fosfor.

Migdały są bogate w witaminę E.

Migdały zawierają również dużą ilość błonnika, dzięki czemu są tak sycącą przekąską.

Migdały mają pozytywny wpływ na nasz układ nerwowy - poprawiają koncentrację, a także umacniają pracę mózgu.

 

 

Do czego zastosować mąkę migdałową ?

 

Ze względu na swoje niesamowite walory smakowe oraz zapachowe, mąka migdałowa cieszy się bardzo dużym powodzeniem w kuchni, a króluje zwłaszcza wśród wypieków.

Do czego można użyć mąki migdałowej ?

- naleśniki

- muffinki i babeczki

- gofry

- makaroniki (słynne, kolorowe, francuskie ciasteczka)

- placuszki

- spody do tart serwowanych zarówno na słono jak i na słodki

- panierka do mięs

- zagęstnik do zup i sosów

 

 

Przepis na naleśniki z mąki migdałowej:

 

Potrzebne będą:

- 3 jajka

- 30 g miękkiego masła

- 120 g mąki migdałowej

- olej kokosowy do smażenia

 

Przygotowanie:

Masło ubić na puszystą masę, następnie dodawać po 1 jajku cały czas ubijając. Do masy maślano jajecznej dodawać stopniowo mąkę migdałową.

Na patelni do naleśników rozgrzać olej, na rozgrzany olej wlewać porcję na naleśniki i smażyć z każdej strony po ok. 2 minuty (aż ciasto samo będzie "odchodzić" od patelni).

Naleśniki można spożywać same lub można je dowolnie faszerować, zarówno słonym jak i słodkim farszem.

Smacznego !

 

 

 

 

Bio: Nie
Gluten: możliwa obecność
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Tak
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Tak
Bez jajek: Tak
Bez soi: Tak
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Nie
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Nie
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Tak

Recenzje

Malina
Recenzja niezweryfikowana

Mąka jest aromatyczna i pachnąca, jest tak cudowna, że nadaje się też jako posypka do deserów.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops