Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Zestaw 2 x Mąka Migdałowa 1 kg Targroch

  • Dostępność taka jak poniższych składników Dostępność taka jak poniższych składników

  • 69,22 zł
Dodaj do ulubionych produktów

MĄKA MIGDAŁOWA

Doskonała do wypieku pieczywa i ciast.

Zawartość netto: 2 x 1000 g

Składniki: Mąka z migdałów

Kraj pochodzenia: USA

Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, gluten, różne orzechy.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 2519 kJ/600 kcal

Tłuszcz: 50 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,5 g

Węglowodany: 10,7 g

- w tym cukry: 3,6 g

Błonnik: 10,7 g

Białko: 21,4 g

Sól**: 0 g

** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu

 

 

 

Producent:

TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.

Filipowice 161

32-840 Zakliczyn

Czym jest mąka migdałowa ?

 

Mąka migdałowa powstaje z migdałów, jest zatem bardzo zdrowym produktem, ale jednocześnie również wysokokalorycznym.

Migdały, które po zmieleniu dadzą nam mąkę migdałową, zawierają mnóstwo minerałów, takich jak np: wapń, magnez, cynk, potas, fosfor.

Migdały są bogate w witaminę E.

Migdały zawierają również dużą ilość błonnika, dzięki czemu są tak sycącą przekąską.

Migdały mają pozytywny wpływ na nasz układ nerwowy - poprawiają koncentrację, a także umacniają pracę mózgu.

 

 

Do czego zastosować mąkę migdałową ?

 

Ze względu na swoje niesamowite walory smakowe oraz zapachowe, mąka migdałowa cieszy się bardzo dużym powodzeniem w kuchni, a króluje zwłaszcza wśród wypieków.

Do czego można użyć mąki migdałowej ?

- naleśniki

- muffinki i babeczki

- gofry

- makaroniki (słynne, kolorowe, francuskie ciasteczka)

- placuszki

- spody do tart serwowanych zarówno na słono jak i na słodki

- panierka do mięs

- zagęstnik do zup i sosów

 

 

Przepis na naleśniki z mąki migdałowej:

 

Potrzebne będą:

- 3 jajka

- 30 g miękkiego masła

- 120 g mąki migdałowej

- olej kokosowy do smażenia

 

Przygotowanie:

Masło ubić na puszystą masę, następnie dodawać po 1 jajku cały czas ubijając. Do masy maślano jajecznej dodawać stopniowo mąkę migdałową.

Na patelni do naleśników rozgrzać olej, na rozgrzany olej wlewać porcję na naleśniki i smażyć z każdej strony po ok. 2 minuty (aż ciasto samo będzie "odchodzić" od patelni).

Naleśniki można spożywać same lub można je dowolnie faszerować, zarówno słonym jak i słodkim farszem.

Smacznego !

 

 

 

 

Bio: Nie
Gluten: możliwa obecność
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Tak
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Tak
Bez jajek: Tak
Bez soi: Tak
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Nie
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Nie
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Tak

Recenzje

Malina
Recenzja niezweryfikowana

Mąka jest aromatyczna i pachnąca, jest tak cudowna, że nadaje się też jako posypka do deserów.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google