Zestaw 3 x Mąka Migdałowa 1 kg Targroch
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 100,62 zł
-
MĄKA MIGDAŁOWA
Doskonała do wypieku pieczywa i ciast.
Zawartość netto: 3 x 1000 g
Składniki: Mąka z migdałów
Kraj pochodzenia: USA
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, gluten, różne orzechy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 2519 kJ/600 kcal
Tłuszcz: 50 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 3,5 g
Węglowodany: 10,7 g
- w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 10,7 g
Białko: 21,4 g
Sól**: 0 g
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Producent:
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Mąka migdałowa:
Mąka migdałowa jest znakomitą alternatywą dla mąki pszennej, co najważniejsze, nie zawiera glutenu, a więc z powodzeniem może być stosowana przez osoby będące na diecie bezglutenowej.
Charakteryzuje się białą białą barwą, słodkim smakiem i cudownym zapachem migdałów.
Mąka migdałowa powstaje po zmieleniu migdałów łuskanych, czyli krótko mówiąc są to mielone migdały.
Mąkę tą można samodzielnie przygotować w domu, właśnie przez zmielenie w blenderze czy też malakserze migdałów łuskanych. Ważne jest, aby ie mielić migdałów zbyt długo, gdyż po pewnym czasie z wydzielającego się oleju powstanie nam masło migdałowe.
Migdały są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, a także tłuszczów jednonienasyconych i wielonienasyconych.
Tak samo jak migdały, powstała z nich mąka jest źródłem cennych składników mineralnych, takich jak: potas, żelazo, magnez, wapń.
Z uwagi na niską zawartość węglowodanów, mąka migdałowa w szczególności polecana jest osobom stosującym dietę ketogeniczną.
Najważniejsze właściwości mąki migdałowej:
- szybko dostarcza organizmowi energii
- korzystnie wpływa na układ nerwowy, zwłaszcza na pamięć i koncentrację
- zmniejsza ryzyko powstawania zawału
- obniża cholesterol we krwi
- zmniejsza ryzyko rozwoju cukrzycy
- może być stosowana przez osoby chore na celiakię
- wspomaga odchudzanie
Zastosowanie mąki migdałowej:
- zagęstnik do zup i sosów
- do wypieku ciast i ciasteczek, zwłaszcza słynnych, francuskich "makaroników"
- do naleśników i placuszków
- do batoników i kulek raw
- jako posypka na lody, desery
- jako panierka
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Tar-Groch-Fil Sp. J.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000017625
Recenzje
Lusia
Recenzja niezweryfikowana
|