Nasiona na Kiełki Fasola Mung 50 g - Toraf
-
W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 4,49 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2030/05/30
Zawartość netto:0,05 kg
Cena kat. za 1kg :89.8 zł
NASIONA NA KIEŁKI FASOLA MUNG
Fasola Mung króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry, można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn. zarówno na ciepło jak i na zimno. To bogate źródło składników mineralnych i witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka.
Masa netto: 50 g
Sposób przygotowania: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Producent:
Przedsiębiorstwo Nasienne Toraf
L.T.R. Węgrzynowscy sp.j.
nr. przedsięb. 16/04/336
ul. Grunwaldzka 24b
46-203 Kłobuck
Nasiona na Kiełki Fasoli Mung - Naturalne źródło witamin i minerałów
Nasiona fasoli mung to doskonały wybór dla osób ceniących smak i jakość swoich potraw. Kiełki te, znane ze swojej chrupiącej konsystencji i smaku przypominającego świeży, młody groszek, są niezwykle wielofunkcyjnym dodatkiem kulinarnym.
Wysoka wartość odżywcza
Kiełki fasoli mung to prawdziwa bomba witamin i minerałów. Stanowią źródło witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6) oraz witaminy E, a także łatwo przyswajalnego białka. Dzięki temu są idealnym dodatkiem do codziennej diety, wspierając różnorodne nawyki żywieniowe.
Wszechstronność w kuchni
Kiełki można z powodzeniem wykorzystać w kuchni azjatyckiej, zwłaszcza w połączeniu z curry. Doskonale komponują się w sałatkach, makaronach, daniach z ryżem, zapiekankach oraz w różnorodnych daniach warzywnych. Uniwersalność tego produktu sprawia, że można go używać zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Łatwość przygotowania
Produkcja kiełków fasoli mung w domowym zaciszu jest niezwykle prosta. Dzięki kiełkownicy Toraf można cieszyć się świeżymi kiełkami już po 3-6 dniach od momentu zasiania. Kiełkownica umożliwia jednoczesne uprawianie nawet trzech różnych rodzajów kiełków.
Informacje o produkcie
Masa netto: 50 g
Producent: Przedsiębiorstwo Nasienne Toraf, ul. Grunwaldzka 24b, 46-203 Kłobuck
Najczęściej zadawane pytania
- Jak długo można przechowywać nasiona przed ich zasianiem?
Nasiona należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, najlepiej w szczelnie zamkniętym opakowaniu. - Czy do uprawy konieczna jest specjalna kiełkownica?
Kiełki można uprawiać także bez kiełkownicy, jednak jej użycie znacznie ułatwia i przyspiesza proces. - Jakie inne kiełki można uprawiać razem z fasolą mung?
Kiełkownica Toraf pozwala na jednoczesne uprawianie do trzech rodzajów kiełków, więc można dodać np. rzodkiewkę, brokuły czy lucernę.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Toraf
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000038272
Recenzje
Marcela
Recenzja niezweryfikowana
|