
Yerba mate to inaczej susz ostrokrzewu paragwajskiego. Są to zioła o wyjątkowych właściwościach popularnej rośliny w krajach Ameryki Południowej. Charakteryzuje się unikalnym aromatem, delikatnym smakiem oraz wieloma cennymi właściwościami. Coraz częściej stosowana jest jako zamiennik kawy, gdyż ma działanie pobudzające, a jednocześnie zawiera wysoką zawartość witamin, minerałów i innych cennych mikroelementów zapewniających prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Mimo tego, że yerba mate dodaje energii, a także poprawia koncentrację i nastrój, to jednocześnie uspokaja umysł i koi nerwy. Duża zawartość cennych substancji odżywczych pomaga chronić ciało przed groźnymi chorobami i nowotworami. Nic więc dziwnego, że w ostatnich latach napój ten stał się popularny na całym świecie.
Yerba Mate Taragui w Torebkach 60 g (20x 3 g) - Unmate
YERBA MATE TARAGUI W TOREBKACH Smak jest łagodny, charakterystyczny i bez goryczki. Przyjemny lekki pobudzacz, który został dodatkowo zapakowany w papierowe saszetki, także możemy zabrać kilka do degustacji dla innych lub bez obaw schować do plecaka. Masa netto: 60 g (20 x 3 g) Składniki: Yerba mate (Ilex Paraguariensis) 100%. Kraj pochodzenia: Argentyna Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Yerba Mate Taragui Elaborada Con Palo Tradicional 0,25 kg
TARAGUI ELABORADA CON PALO TRADICIONAL Jej pełny smak i odpowiednia intensywność stanowią cechy autentycznej yerba mate. Posiada harmonijną i wysoce wydajną mieszankę składającą się z różnych rodzajów yerby, różniących się od siebie obszarem geograficznym, na którym uprawia się roślinę, okresem zbiorów i rodzajem składowania. Taragüi zawiera yerbę z północy i centrum prowincji Misiones, z pól północno-wschodniej części prowincji Corrientes; yerbę zbieraną zimą i latem. Masa netto: 250 g Składniki: Yerba mate 100%. Kraj pochodzenia: Argentyna. Sposób przygotowania: Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia i zalewa wodą o temp. 70-80 ºC. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem. Warunki przechowywania: W suchym i chłodnym miejscu, w szczelnym opakowaniu. Chronić przed wilgocią.Do sprawdzenia
Yerba Mate Taragui Energia 500 g
YERBA MATE TARAGUI ENERGIA Dzięki mieleniu yerby pochodzącej z letnich zbiorów Taragüi + Energía posiada 30% więcej naturalnej zawartości ksantyn, które działają energetyzująco. Dzięki temu staje się niezrównanym naturalnym substytutem napojów energetyzujących, zachowując jednocześnie oryginalny smak yerby Taragüi. Masa netto: 500 g Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 100%. Kraj pochodzenia: Argentyna Sposób parzenia: susz wsypać w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia, zalać wodą o temp. 70-80ºC. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu. Producent: "Oranżada" Robert Derlatka ul. Ślusarska 10/7 05-480 Karczew Do sprawdzenia
Yerba Mate Taragui Con Palo 500 g
YERBA MATE TARAGUI CON PALO Jej pełny smak i odpowiednia intensywność stanowią cechy autentycznej yerba mate. Posiada harmonijną i wysoce wydajną mieszankę składającą się z różnych rodzajów yerby, różniących się od siebie obszarem geograficznym, na którym uprawia się roślinę, okresem zbiorów i rodzajem składowania. Taragüi zawiera yerbę z północy i centrum prowincji Misiones, z pól północno-wschodniej części prowincji Corrientes; yerbę zbieraną zimą i latem. Masa netto: 500 g Składniki: Yerba mate (Ilex Paraguariensis) 100%. Wyprodukowano w Argentynie. Sposób użycia: Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 ºC. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.Do sprawdzenia
Yerba Mate Taragui Elaborada Con Palo 1 kg - Unmate
TARAGUI ELABORADA CON PALO TRADICIONAL Jej pełny smak i odpowiednia intensywność stanowią cechy autentycznej yerba mate. Posiada harmonijną i wysoce wydajną mieszankę składającą się z różnych rodzajów yerby, różniących się od siebie obszarem geograficznym, na którym uprawia się roślinę, okresem zbiorów i rodzajem składowania. Taragüi zawiera yerbę z północy i centrum prowincji Misiones, z pól północno-wschodniej części prowincji Corrientes; yerbę zbieraną zimą i latem. Masa netto: 1 kg Składniki: Yerba mate 100%. Kraj pochodzenia: Argentyna. Sposób przygotowania: Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia i zalewa wodą o temp. 70-80 ºC. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem. Warunki przechowywania: W suchym i chłodnym miejscu, w szczelnym opakowaniu. Chronić przed wilgocią.
YERBA MATE CRUZ DE MALTA Masa netto: 1 kg Składniki: 100% yerba mate. Kraj pochodzenia: Argentyna Sposób przygotowania: Nasyp około 15 g yerba mate do naczynka, umieść w nim bombillę i zalej wodą o temperaturze nie wyższej niż 80°C. Odczekaj kilka minut. Susz możesz zalewać kilkukrotnie, do momentu, gdy napar utraci smak. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed wilgocią. Do sprawdzenia
Dobroczynne właściwości yerba mate
Unikalne właściwości yerba mate sprawiają, że z roku na rok napój ten cieszy się coraz większą popularnością na całym świecie. Przede wszystkim delikatnie pobudza, przy czym pozytywnie wpływa na zdrowie, oczyszcza z toksyn, a w gorące dni idealnie orzeźwia i ochładza rozgrzany organizm. Jak się okazuje, zalety tego napoju można byłoby wymieniać bez końca. W składzie znajduje się bowiem aż powyżej 150 różnych mikroelementów, witamin, minerałów i antyoksydantów, które mają duże znaczenie dla zdrowia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Świetnie sprawdzi się dla osób poszukujących naturalnego źródła energii i dobrego samopoczucia. Stanowi ciekawą alternatywę dla kawy, gdyż nie zawiera kofeiny i jednocześnie działa kojąco.
Yerba mate - jak parzyć i pić?
Wiele osób zastanawia się, jak prawidłowo parzyć i pić yerba mate? Jak się okazuje, to dużo mniej skomplikowane niż może się wydawać. W pierwszej kolejności należy wsypać do specjalnego naczynia odpowiednią ilość suszu - od ¼ do ¾ objętości. Następnie należy je przykryć i potrząsnąć energicznie, aby pozbyć się najdrobniejszego pyłu. Po uformowaniu suszu tak, aby był położony ukośnie pod kątem 45 stopni, zalewa się go wodą wynoszącą 70-80 stopni i wkłada bombillę, czyli rurkę wyposażoną w sitko. Zazwyczaj już po chwili woda znika, dlatego należy uzupełnić jej poziom. Po 2 do 3 minutach napój jest gotowy do spożycia. Po wypiciu naparu można ponownie napełnić je wodą. Tym razem powinna być jednak zimna, a nawet lodowata.
Najwyższej klasy susz yerba mate w MarketBio
Pragniesz zaopatrzyć w najwyższej jakości produkty będące cennym źródłem dobroczynnych składników odżywczych? Jeśli tak, to doskonałym rozwiązaniem może być zaopatrzenie się w susz yerba mate dostępny w sklepie internetowym MarketBio. Znajdują się tam starannie wyselekcjonowane artykuły sprawdzonych i najbardziej cenionych na rynku producentów. Do wyboru jest mnóstwo rodzajów suszu zróżnicowanego pod względem właściwości, smaku i kraju pochodzenia, dzięki czemu każdy znajdzie coś dla siebie. Dodatkowo w naszym asortymencie znajdziesz też wszystkie akcesoria niezbędne do tradycyjnego parzenia naparu, takie jak kubki matero i inne naczynia, zestawy słomek metalowych czy bombille.