
W tej kategorii znajdziemy produkty w opakowaniach ekonomicznych - większe gramatury i pojemności.
Słotwinka - Karton 3 l - Woda Lecznicza - Krynica
SŁOTWINKA WODA LECZNICZA Odprężenie. Zwalcza stres. Zapobiega osteoporozie. Dla czynnie uprawiających sport. Zalecana przy chorobach alergicznych, wspomaga leczenie cukrzycy i otyłości, stosowana w chorobach górnych dróg oddechowych, polecana w stanach stresu i depresji. Zawiera naturalny dwutlenek węgla ze źródła. Analizę fizyko-chemiczną wykonano przez akredytowane laboratorium. Woda posiada świadectwo, potwierdzające właściwości lecznicze naturalnego surowca leczniczego. Zawartość netto: 3 l Sposób dawkowania: Przy stanach zapalnych i alergicznych górnych dróg oddechowych można stosować do inhalacji w warunkach domowych. Profilaktycznie: 3x dziennie 1 szklanka wody (można lekko podgrzać) około pół godziny przed posiłkiem. Uwaga! Nie zaleca się jedzenia surowych owoców i warzyw na godzinę przed spożyciem wody. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (zalecana temp. od 4 do 20 st. C). Chronić przed zamrożeniem i promieniami słonecznymi. Ogólna zawartość składników mineralnych: 3481,50 mg/l Aniony: Wodorowęglanowy - 2658,00 Chlorkowy - 18,60 Kationy: Sodowy - 270,30 Magnezowy - 226,40 Wapniowy 219,40 Potasowy - 15,01 Producent: Uzdrowisko Krynica-Żegiestów S.A. Nowotarskiego 9, 33-380 Krynica ZdrójDo sprawdzenia
Woda Lecznicza w Kartonie Jan Oczyszczenie 3 l - Krynica
NATURALNA WODA LECZNICZA Z KRYNICY-ZDROJU JAN OCZYSZCZENIE Zalecana w chorobach nerek i dróg moczowych, wspomaga leczenie cukrzycy i otyłości, obniża cholesterol we krwi, sprzyja leczeniu parodontozy poprzez płukanie jamy ustnej, w połączeniu z wodą Zuber wspomaga leczenie chorób naczyń obwodowych i miażdżycy. Zawiera naturalny dwutlenek węgla ze źródła. Zawartość netto: 3 l Zastosowanie: Profilaktycznie 3 x dziennie 1 szklanka wody (można lekko podgrzać) około pół godziny przed posiłkiem. Uwaga: Nie zaleca się jedzenia surowych owoców i warzyw na godzinę przed spożyciem wody. Warunki przechowania: Przechowywać w temp. od 4 do 20ºC. Chronić przed zamrożeniem i promieniami słonecznymi. Informacje dodatkowe: Analizę fizyko-chemiczną wykonano w akredytowanym laboratorium. Posiada świadectwo potwierdzające właściwości lecznicze naturalnego surowca leczniczego. Rozlewana ze źródła "Jan" w Krynicy-Zdroju. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Ogólna zawartość składników mineralnych: 587,70 mg/l Kationy: Wapniowy 103,30 Magnezowy 16,70 Sodowy 16,76 Potasowy 1,60 Aniony: Wodorowęglanowy 329,50 Chlorkowy 51,50 Siarczanowy 39,75 Producent: Uzdrowisko Krynica-Żegiestów S.A. Nowotarskiego 9, 33-380 Krynica ZdrójDo sprawdzenia
Jak oszczędzać na zakupach jedzenia?
Chyba najłatwiej oszczędza się na jedzeniu, bo to akurat może uczynić każdy. Nikt nie jest w stanie zrezygnować tak do końca z robienia zakupów spożywczych, gotowania i ogólnie rzecz biorąc zaspokajania apetytu, gdyż jedzenie jest podstawową ludzką potrzebą zapewniającą przeżycie, dlatego warto w ramach tej potrzeby poszukać jakichś oszczędności. Oszczędzanie na jedzeniu nie musi oznaczać codziennego zapychania się białym chlebem posmarowanym najtańszym pasztetem. Można odżywiać się smacznie i zdrowo, a jednocześnie naprawdę ekonomicznie.
Marnowanie jedzenia w Polsce
W pierwszej kolejności, zamiast zastanawiać się nad najtańszymi produktami spożywczymi i od razu rezygnować z kupowania wszystkiego, co kosztuje więcej niż pięć złotych za opakowanie, warto zrobić sobie mały rachunek sumienia i szczerze spojrzeć na swoje podejście do żywności i jej wykorzystywania. W polskich domach marnuje się gigantyczne ilości jedzenia. Ludzie gotują na zapas, a potem w ogóle tego nie przejadają, więc pozostałości po sosach, mięsach, rybie i sałatkach są normą w koszach. Powszechne jest też zbyt częste chodzenie na zakupy spożywcze. Nim człowiek zdąży przejeść chociażby połowę rzeczy kupioną poprzednim razem, już leci ponownie do sklepu spożywczego, bo jest to jednak jakaś forma rozrywki, którą trzeba sobie darować, jeżeli chce się myśleć o oszczędzaniu i - co też jest ważne - niemarnowaniu.
Zakupy żywności w sklepie internetowym
Opisywane na różnych stronach sposoby na oszczędzanie na jedzeniu bardzo często nakłaniają do robienia zakupów w internetowych sklepach i trzeba to przyznać, że jest to akurat całkiem niezły pomysł. Co prawda do takich zakupów "online" dolicza się koszty dostawy, ale zwykle przy przekroczeniu pewnej kwoty zamówienia dostawa staje się darmowa, a normalnie i tak kosztuje ona nie więcej niż kilka złotych. Robiąc zakupy przez Internet, człowiek staje się mniej podatny na umieszczanie w koszyku przypadkowych produktów. Wybiera to, co rzeczywiście planował i uwzględnił na liście. A dzięki temu oszczędzanie na jedzeniu odbywa się dosłownie samoistnie i bez większego wysiłku.