
Produkty w proszku do shakera stanowią wygodne i praktyczne źródło składników odżywczych, które można szybko przygotować i spożyć. Oferują one różnorodność smaków i składników, dostarczając cennych substancji odżywczych w łatwo przyswajalnej formie. Poniżej przedstawiamy kilka produktów w proszku do shakera, zaznaczając, dlaczego warto je uwzględnić w codziennej diecie.
Matcha Japońska Ujicha 100 g - Vitafarm
MATCHA JAPOŃSKA UJICHA Pijąc matchę spożywamy całe liście herbaty zielonej, dzięki temu dostarczamy organizmowi kilka razy więcej drogocennych składników mineralnych niż podczas picia naparu z liści zielonej herbaty. Masa netto: 100 g Składniki: Sproszkowana zielona herbata 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam, różne orzechy, zboża zawierające gluten. Kraj pochodzenia: Japonia Sposób użycia: Przygotowując napar należy używać świeżej wody. Wsypać 2 bambusowe łyżeczki (chashaku) lub 1 płaską łyżeczkę matchy do naczynia i wlać ok. 80-100 ml wody o temp. 80ºC. Mieszać intensywnie, aż do pojawienia się gęstej piany. Najlepiej użyć w tym celu miotełki (chasen) luc spieniacza do mleka. Następnie dolać porcję wody według uznania. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
MATCHA Zawartość netto: 50 g Składniki: Sproszkowana zielona herbata 100% Informacje dla alergików: Możliwa obecność: sezamu i różnych orzechów. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Sposób użycia: Przygotowując napar wsypujemy płaską łyżeczkę do 150-200 ml wody o temp. 70-80ºC. Mieszamy szybkimi ruchami, aż do rozpuszczenia się proszku i pojawienia się piany. Pijąc matchę spożywamy całe liście herbaty zielonej, dzięki temu dostarczamy organizmowi kilka razy więcej drogocennych składników mineralnych niż podczas picia naparu z liści herbaty zielonej. Do sprawdzenia
Produkty w proszku do shakera oferują różnorodność smaków i korzyści zdrowotne. Wybrane propozycje są nie tylko smaczne, ale również dostarczają wartościowych składników odżywczych, pozwalając urozmaicić codzienną dietę. Zawsze jednak przed wprowadzeniem nowych produktów do diety warto skonsultować się z specjalistą.
Matcha Japońska
Matcha, czyli zielona herbata w proszku, to doskonałe źródło antyoksydantów. Sprawia to, że produkt ten jest idealny do przygotowywania orzeźwiających napojów. Dodatkowo, matcha zawiera naturalne kofeiny, co może pomóc w poprawie energii i skupienia.
Nasiona Szałwii Hiszpańskiej Chia
Nasiona Chia to bogate źródło błonnika, kwasów omega-3 i minerałów. Produkt ten można dodawać do koktajli, jogurtów czy musli, co sprawia, że łatwo wkomponować je w różnorodne posiłki.
Mąka Kokosowa
Mąka kokosowa to alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej. Jej lekki i delikatny smak nadaje się do wielu potraw, zarówno słodkich, jak i słonych. Mąka kokosowa jest doskonała dla osób unikających glutenu, a jednocześnie poszukujących zdrowych alternatyw w kuchni.
Olej MCT Sproszkowany Bio
Olej MCT to kolejny produkt, który zdobywa popularność. Olej MCT sproszkowany w formie proszku jest łatwy do dodania do napojów lub potraw. Olej MCT może być źródłem szybko przyswajalnej energii, co docenią osoby aktywne fizycznie.