Zestaw 3 x Erytrytol 1 kg - Delifood Erytrol
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 40,95 zł
-
ERYTROL
Słodzik stołowy
Niskokaloryczny słodzik o delikatnym, słodkim smaku.
1,5 łyżeczki erytrytolu odpowiada w smaku 1 łyżeczce cukru stołowego.
Stosowany m.in. w gumach do żucia, lodach, kremach, galaretkach i innych deserach. W kuchni znajdzie zastosowanie do przyrządzania deserów, ciast i potraw.
Masa netto: 1 kg
Składniki: 3 x Erytrol
Kraj pochodzenia: Chiny
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, orzeszki arachidowe, inne orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Sposób spożycia: Zaleca się spożywanie max. 20 g (ok. 4 łyżeczki) erytrytolu dziennie.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Środki ostrożności: Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.
Producent:
RADZIOWI sp. z o.o.
ul. Chopina 8a
36-200 Brzozów
Czym jest erytrytol?
Erytrytol jest popularnym słodzikiem, na produktach spożywczych oznaczany symbolem: E 968 Wyglądem przypomina biały, drobny cukier, jest jednak od niego mniej słodki, stanowi mniej więcej 70% słodyczy białego cukru. Erytrytol charakteryzuje się bardzo niską wartością energetyczną, można go z powodzeniem stosować bez jakiś specjalnych ograniczeń. Szczególnie polecany jest osobom borykającym się z otyłością, będących na diecie bezcukrowej lub cukrzyków. Z racji tego, że erytrytol korzystnie wpływa na jamę ustną skutecznie hamując powstawanie próchnicy, szczególnie polecany jest dzieciom. Na rynku można spotkać coraz więcej produktów słodzonych ksylitolem: konfitury, soki, dżemy, słodycze.
Przepis na ciasteczka migdałowo-kokosowe
Potrzebne będą:
- 100 g x mąka kokosowa
- 100 g x masło migdałowe
- 2 x jajko
- 1 x łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- 90 g x erytrytol
- 1/2 x łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
Jajka zmiksować z erytrytolem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodać masło migdałowe i połączyć. Mąkę kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. Do masy jajecznej stopniowo dodawać mąkę i cały czas miksować na małych obrotach. Z wyrobionego ciasta uformować 25 kulek. Kulki wykładamy na wyłożoną papierem blachę i spłaszczamy je np. za pomocą widelca. Pieczemy ok. 10 minut (do zrumienienia) w temperaturze 180 st. C (bez termoobiegu). Ciasteczka można przechowywać szczelnie zamknięte w puszcze nawet kilka tygodni.
SMACZNEGO !
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Radziowi Sp. z o.o.
- Kod producenta: 0089967944398
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000033952
Recenzje
Hela
Recenzja niezweryfikowana
|