Masło Klarowane Bio 500 g - Ghee Easy
- W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 84,99 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,50 kg
Cena kat. za 1kg :169.98 zł
MASŁO KLAROWANE BIO
Ghee to masło klarowane, które charakteryzuje się wysokim punktem dymienia - 250 st. C. Idealne do smażenia.
Masa netto: 500 g
Składniki: Tłuszcz maślany*
*Składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: NL-BIO-01
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Warunki przechowywania: Produkt można przechowywać poza lodówką, w ciemnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 3681 kJ/ 895 kcal
Tłuszcz: >99,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 62,5 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Producent:
Ghee Easy BV
Wognumerstraat 97
1023 CD Amserdam
Holandia
Masło klarowane Bio 500 g – Ghee Easy
Masło klarowane to idealnie czysty tłuszcz oddzielony od białka oraz wody. Dzięki temu, w obróbce termicznej odznacza się on dużo wyższą temperaturą dymienia, co oczywiście przekłada się na zdrowsze potrawy przygotowywane na patelni lub w piekarniku. W praktyce, masło klarowane można stosować również tak samo, jak tradycyjne masło, np. do smarowania kanapek. Jeśli interesują Cię ekologiczne produkty charakteryzujące się naturalnym składem, Masło klarowane Bio 500 g – Ghee Easy to propozycja, która sprosta Twoim oczekiwaniom. Do jego produkcji wykorzystano tłuszcz maślany pochodzący z ekologicznych upraw. Masło klarowane jest adresowane do osób, które szukają bezpieczniejszej alternatywy masła i pragną zadbać o niższy poziom złego cholesterolu.
Dlaczego warto stosować masło klarowane?
Najpierw warto powiedzieć kilka słów o tym, czym właściwie jest masło klarowane. Jest to czysty tłuszcz, w którym wyeliminowano białko, wodę oraz inne zanieczyszczenia. Proces klarowania polega na długotrwałym podgrzewaniu masła, a gdy jest ono idealnie czyste, na ponownym schłodzeniu uformowaniu w kostkę. Białko i woda odpowiadają za niższą temperaturę dymienia tradycyjnego masła. Usuwając te składniki można zwiększyć temperaturę dymienia nawet do 250 stopni C, dzięki czemu, masło klarowane jest niezastąpione podczas obróbki termicznej, takiej jak smażenie, gotowanie czy pieczenie. Co więcej, takie masło wciąż zachowuje cenne właściwości odżywcze. Znajdziemy w nim witaminy: A, D, E oraz K, a także minerały: miedź, potas, cynk, wapń oraz fosfor. Klarowane masło Ghee jest odmianą indyjską produkowaną z mleka bawolego lub krowiego.
Czym charakteryzuje się Masło klarowane Bio 500 g Ghee Easy?
Optymalne właściwości masła klarowanego można uzyskać spełniając dwa warunki: pierwszym z nich jest oczywiście jakościowe masło poddawane procesowi klarowania. Drugim czynnikiem jest przeprowadzenie tego procesu zgodnie z prawidłami sztuki kulinarnej. Masło klarowane Bio 500 g – Ghee Easy to produkt, który spełnia oba te warunki. W formie schłodzonej, masło klarowane ma zbitą i dość gęstą konsystencję i wyrazisty, żółty kolor. Po lekkim podgrzewaniu staje się płynne i jaśnieje. Temperatura dymienia tego masła wynosi aż 250 st. C. Do jego produkcji wykorzystano tłuszcz maślany pochodzący z ekologicznych upraw w Holandii. Produkt należy przechowywać poza lodówką, w ciemnym i suchym miejscu. Masło klarowane Ghee Easy jest sprzedawane w szklanych słoiczkach zawierających 500 gram produktu.
Zastosowanie masła klarowanego w kuchni
Masło klarowane to prawdopodobnie najlepsza alternatywa do obróbki termicznej. Idealna czystość tego tłuszczu wypływa na temperaturę dymienia, dzięki czemu, procesy smażenia, gotowania oraz pieczenia stają się dużo zdrowsze, a w ich trakcie nie dochodzi do uwalniania się szkodliwych substancji. Masło klarowane można stosować do wypieków, deserów, a także do smarowania kanapek. Warto zaznaczyć, że Masło klarowane Bio 500 g – Ghee Easy jest dobrą opcją dla osób, które muszą dbać o prawidłowy poziom cholesterolu. Ten rodzaj masła świetnie sprawdza się także w lekkostrawnej diecie. Jeśli chodzi o zastosowanie kosmetologiczne, można go wykorzystać w trakcie masażu, a także jako bazę dla balsamu lub kremu do ciała.
Masło klarowane Bio 500 g – Ghee Easy w sklepie Marketbio.pl
Masło klarowane powinno znaleźć się w kuchni każdego miłośnika zdrowego stylu życia. To zdrowsza alternatywa tradycyjnego masła oraz doskonały tłuszcz do smażenia czy pieczenia. Masło klarowane Bio 500 g – Ghee Easy to produkt ekologiczny stworzony na bazie naturalnych składników. Wybierając ten produkt zyskujesz gwarancję oczekiwanych właściwości odżywczych. Co więcej, kupując Masło klarowane Bio 500 g – Ghee Easy w sklepie Marketbio.pl możesz liczyć na niższą cenę, wygodne metody płatności i dostawy, a także szybką realizację zamówienia. Duży słoik masła klarowanego to ekonomiczny wybór, który wystarczy na dłużej.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Nie |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: GHEE EASY B.V.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000010816
Recenzje
Magda R.
Zakup zweryfikowany
|
|
Jagoda
Recenzja niezweryfikowana
|