Masło Klarowane Ghee 240 g - BATOM
-
W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 28,98 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2026/05/28
Zawartość netto:0,24 kg
Cena kat. za 1kg :120.75 zł
MASŁO KLAROWANE GHEE
Masło klarowane czyli oczyszczone metodą tradycyjną. Podczas długotrwałego procesu podgrzewania następuje oddzielenie substancji stałych (zanieczyszczeń) od ciekłego masła.
Masło ghee jest doskonałe do smażenia, pieczenia, duszenia oraz gotowania.
Dodane do kaszy, ryżu czy makaronu nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu.
Masa netto: 240 g
Składniki: Tłuszcz mleczny 100%.
Kraj pochodzenia: Polska
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 3700 kJ/ 900 kcal
Tłuszcz: 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 60 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Producent:
BATOM PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa Nila 17
31-209 Kraków
Masło Klarowane Ghee 240 g
Masło klarowane ghee to produkt o wyjątkowych właściwościach kulinarnych, który zdobywa coraz większą popularność w kuchniach na całym świecie. Wytwarzane w sposób tradycyjny, masło ghee jest pozbawione zanieczyszczeń dzięki długotrwałemu procesowi podgrzewania, w trakcie którego substancje stałe są oddzielane od płynnych. To sprawia, że ghee ma wyższy punkt dymienia niż standardowe masło, co czyni je idealnym do smażenia, pieczenia oraz duszenia.
Zastosowanie w kuchni
Masło klarowane nadaje się do wielu zastosowań kulinarnych:
- Świetnie nadaje się do smażenia, dzięki czemu potrawy nie przypalają się, a do tego zachowują wyrazisty smak.
- Dodatek do kaszy, ryżu czy makaronu nadaje potrawom wyjątkowy i bogaty aromat.
- Może być używane do wypieków, nadając im maślanego smaku i konsystencji.
Oprócz swojego uniwersalnego zastosowania w kuchni, ghee jest również popularne w dietach specjalistycznych, takich jak diety wysokotłuszczowe.
Korzyści z wyboru masła ghee
Masło klarowane ghee z Batoma to czysty tłuszcz mleczny o zawartości 100%, który charakteryzuje się bogatym smakiem i przyjemnym aromatem. Produkowane w Polsce, jest idealnym wyborem dla osób ceniących tradycyjne i naturalne metody produkcji.
Przechowywanie masła jest niezwykle proste - wystarczy suche i chłodne miejsce, co zapewnia mu dłuższą trwałość bez potrzeby przechowywania w lodówce.
Najczęściej zadawane pytania (FAQ)
1. Czy masło ghee zawiera laktozę?
Podczas procesu klarowania większość laktozy zostaje usunięta, jednak osoby z dużą wrażliwością na laktozę powinny zachować ostrożność.
2. Jakie są główne zalety masła ghee w porównaniu do zwykłego masła?
Ghee ma wyższy punkt dymienia i może być używane do intensywnego smażenia. Jest również trwałe i nie wymaga przechowywania w lodówce, co czyni je wygodniejszym w użyciu.
3. Czy masło ghee jest odpowiednie dla wegan?
Nie, masło ghee jest produktem pochodzenia zwierzęcego i nie jest odpowiednie dla osób stosujących dietę wegańską.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Nie |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: BATOM .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000038043
Recenzje
Ewa
Recenzja niezweryfikowana
|