Matcha Japońska Ujicha 100 g - Vitafarm
-
- 56,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,1 kg
Cena kat. za 1kg :569.9 zł
MATCHA JAPOŃSKA UJICHA
Pijąc matchę spożywamy całe liście herbaty zielonej, dzięki temu dostarczamy organizmowi kilka razy więcej drogocennych składników mineralnych niż podczas picia naparu z liści zielonej herbaty.
Masa netto: 100 g
Składniki: Sproszkowana zielona herbata 100%.
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam, różne orzechy, zboża zawierające gluten.
Kraj pochodzenia: Japonia
Sposób użycia: Przygotowując napar należy używać świeżej wody. Wsypać 2 bambusowe łyżeczki (chashaku) lub 1 płaską łyżeczkę matchy do naczynia i wlać ok. 80-100 ml wody o temp. 80ºC. Mieszać intensywnie, aż do pojawienia się gęstej piany. Najlepiej użyć w tym celu miotełki (chasen) luc spieniacza do mleka. Następnie dolać porcję wody według uznania.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Matcha Japońska Ujicha 100 g - Zielona Herbata w Proszku
Poznaj wyjątkowy smak i aromat Matchy Japońskiej Ujicha! To produkt, który przenosi Cię w świat tradycyjnej japońskiej herbaty, oferując niezwykle bogate doznania smakowe oraz estetykę przygotowania.
Zalety i zastosowanie herbaty Matcha
Matcha to sproszkowana zielona herbata, która pozwala na picie całych liści, a tym samym czerpanie pełni wartości odżywczych, które w nich drzemią. Dzięki temu dostarczamy organizmowi wielokrotnie więcej cennych składników mineralnych niż w przypadku tradycyjnego naparu.
- Naturalne źródło energii - Idealnie nadaje się na początek dnia lub jako popołudniowy zastrzyk energii.
- Kulinarna wszechstronność - Może być używana do przygotowania napojów, smoothie, deserów czy dań kuchni azjatyckiej.
- Rytuał parzenia - Proces przygotowania napoju z matchy może stać się relaksującym rytuałem, który ukoi zmysły.
Jak przygotować Matchę?
Przygotowanie matchy jest prostym procesem. Wystarczy wsypać 2 bambusowe łyżeczki (chashaku) lub 1 płaską łyżeczkę matchy do naczynia i zalać około 80–100 ml wody o temperaturze 80ºC. Następnie intensywnie mieszaj, aż pojawi się gęsta piana. Do mieszania najlepiej użyć miotełki (chasen) lub spieniacza do mleka. Możesz dodać więcej wody w zależności od preferencji smakowych.
Przechowywanie i bezpieczeństwo
Warunki przechowywania: Aby zachować świeżość i jakość, przechowuj matchę w suchym i chłodnym miejscu. Uważaj na potencjalne alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, różnych orzechów oraz zbóż zawierających gluten.
Najczęściej zadawane pytania
1. Jakie są składniki Matchy Japońskiej Ujicha?
Matcha Japońska Ujicha jest przygotowywana z 100% sproszkowanej zielonej herbaty.
2. Czy produkt zawiera alergeny?
Tak, produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, różnych orzechów oraz zbóż zawierających gluten.
3. Jak najlepiej przygotować matchę?
Warto używać miotełki (chasen) do mieszania matchy w celu uzyskania idealnej konsystencji piany.
| Bio: | Nie |
| Gluten: | możliwa obecność |
| Wegetariańskie: | Tak |
| Wegańskie: | Tak |
| Bez dodatku cukru: | Tak |
| Bez mleka: | Tak |
| Bez jajek: | Tak |
| Bez soi: | Tak |
| Bez dwutlenku siarki: | Tak |
| Bez sezamu: | Nie |
| Bez selera: | Tak |
| Bez orzechów: | Nie |
| Bez gorczycy: | Tak |
| Bez łubinu: | Tak |
| Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
| Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Vitafarm .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000055562
Recenzje
Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|




