Mieszanka do Wypieku Chleba Vital Bezglutenowa Bio 315 g - Biovegan - Przecena Krótka Data Minimalnej Trwałości
- Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
-
- 9,50 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,315 kg
Cena kat. za 1kg :60.29 zł
Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.
Najlepiej spożyć przed: 31/08/2022
Oferta ważna do wyczerpania zapasów!
Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości.
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA VITAL BEZGLUTENOWA BIO
Odpowiednia dla wegan
Masa netto: 315 g
Składniki: Mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, skrobia kukurydziana*, mąka z kiełkowanej kukurydzy pełnoziarnista*, mąka lniana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, białko z siemienia lnianego*, mąka migdałowa*, mąka amarantusowa*, proszek do pieczenia* (skrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglany sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, sok z cytryny w proszku*, substancja zagęszczająca: guma guar*), sól, skiełkowane siemię lniane złote*, nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), błonnik marchwiowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, guma ksantanowa, zakwas quinoa w proszku* (zmielona quinoa* (94%), zmielony ryż*) substancja zagęszczająca: winiany potas, kminek*, fenkuł*, kolendra*, anyż*
* Certyfikowany składnik ekologiczny
Jednostka certyfikująca: DE-OKO-006
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE
Sposób przygotowania: Potrzebujesz 300 ml wody, 2 łyżki (20 ml) octu jabłkowego, 2 łyżki (20 ml) oleju roślinnego, trochę mąki bezglutenowej. Wymieszać w misce
mieszankę do wypieku, wodę, ocet i olej; odstawić na 30 min, następnie krótko wyrobić. Uformować chleb lub bułki, naciąć na głębokość ok. 2 cm. Wstawić foremkę
z chlebem wraz z naczyniem wypełnionym wodą do nagrzanego piekarnika. Piec w 210°C przez 50 min. z termoobiegiem lub w 210°C przez 60 min., bułki piec 20
min. krócej.
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
Wartość odżywcza w 100 g (po przygotowaniu z olejem słonecznikowym i octem jabłkowym):
Wartość energetyczna: 1052 kJ/250 kcal
Tłuszcz: 6,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 5,6 g
Sól: 1,4 g
Mangan: 0,6 mg (30 % dziennej referencyjnej wartości spożycia)
Producent:
Biovegan GmbH
Biovegan-Allee 1, DE-56579 Bonefeld
Bio: | Tak |
Gluten: | bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: BIOVEGAN
- Kod producenta: 4005394285763
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000015560
Recenzje
Sylwia
Recenzja niezweryfikowana
|