Mieszanka Do Pieczenia Brownie Bezglutenowa Bio 400 g - Bauck Hof
-
W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 16,59 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2026/09/19
Zawartość netto:0,4 kg
Cena kat. za 1kg :49.98 zł
MIESZANKA DO PIECZENIA CIASTECZEK BEZGLUTENOWA
Ciemne ciasto z kawałkami czekolady
Masa netto: 400 g
Składniki: cukier*, mąka kukurydziana*, płatki czekolady* 15 % (surowy cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), mąka ryżowa pełnoziarnista*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 8 %, substancja zagęszczająca: guma guar*, mielone łupiny babki jajowatej*, sól kamienna, wanilia w proszku*.
*składniki pochodzące w upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: DE-OKO-007
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, soję, orzechy, gorczycę, łubin i sezam.
Sposób przygotowania: CIASTO BROWNIE: Rozgrzać piekarnik do 175 stopni Celsjusza. Zawartość opakowania wymieszać z 200 g miękkiego MASŁA, 2 jajkami i 100 ml MLEKA, aby uzyskać gładką masę. Masę rozprowadzić w formie do pieczenia (ok. 20 x 20 cm). Piec przez 25 minut.
CIASTO WEGETARIAŃSKIE: Rozgrzać piekarnik do 175 stopni Celsjusza. Zawartość opakowania wymieszać na gładką masę ze 150 g miękkiej margaryny i 100 ml napoju roślinnego (np. owsianego lub sojowego). Aby ciasto było bardziej wilgotne można dodać 50 g skrobi kukurydzianej. Masę rozprowadzić w formie do pieczenia (ok. 20 x 20 cm). Piec przez 25 minut.
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1669 kJ/395 kcal
Tłuszcze 5,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,1 g
Węglowodany 81 g
w tym cukier 54 g
Białko 4 g
Sól 0,17 g
Producent:
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
29571 Rosche, Germany
>
Bezglutenowa Mieszanka Do Pieczenia Brownie Bio 400 g - Bauck
Odkryj smak wyjątkowo czekoladowego brownie z certyfikowanej organicznej mieszanki. Produkt idealny dla osób poszukujących pysznego, a jednocześnie bezglutenowego wypieku. Mieszanka stworzona została z myślą o wszystkich, którzy cenią sobie naturalne składniki pochodzące z ekologicznych upraw.
Naturalny skład i certyfikaty
Chociaż pełny skład jest dostępny osobno, warto podkreślić, że mieszanka zawiera cukier trzcinowy, kawałki gorzkiej czekolady oraz mąkę ryżową, co gwarantuje bogactwo smaku. Produkt posiada certyfikat DE-OKO-007, co potwierdza jego ekologiczne pochodzenie.
Zalety wyboru naszego produktu
- Bezglutenowość - idealne dla osób z nietolerancją glutenu.
- Wegańskie opcje - prosta modyfikacja pozwala na stworzenie wegańskiej wersji brownie.
- Łatwość przygotowania - wystarczy zaledwie kilka kroków, aby cieszyć się pysznym wypiekiem.
- Wszechstronność - idealne jako deser, przekąska lub baza do kreatywnych wypieków.
Przygotowanie
Przygotowanie brownie jest szybkie i proste. Rozgrzej piekarnik do 175°C, połącz mieszankę z masłem, jajkami i mlekiem, a następnie piecz przez 25 minut. Dla wegan zaleca się użycie margaryny oraz wody lub napoju sojowego.
Informacje o wartościach odżywczych
Każde 100 g produktu dostarcza aż 393 kcal, co czyni go energetycznym dodatkiem do Twojej diety. Zawiera także 4,4 g błonnika oraz minimalną ilość soli.
Najczęściej zadawane pytania
Czy produkt jest odpowiedni dla osób z alergiami?
Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, soi, orzechów oraz sezamu.
Jak przechowywać mieszankę?
Należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Czy istnieje sposób na przygotowanie wegańskiego brownie?
Tak, wystarczy użyć margaryny zamiast masła i napoju sojowego zamiast mleka.
W ofercie sklepu marketbio mieliśmy także poniższy produkt:
Nazwa produktu: Mieszanka do Batonów Bezglutenowa z Porzeczką 460 g Simpatiko
Kod kreskowy producenta EAN: 5902837810263
Opis i zdjęcie produktu:
MIESZANKA DO WYPIEKU 20 BATONÓW Z CZARNĄ PORZECZKĄ

Produkt bezglutenowy
Masa netto: 460 g
Składniki: Płatki owsiane bezglutenowe, wiórki kokosowe, daktyle suszone, siemię lniane złote, słonecznik łuskany, ksylitol (substancja słodząca),
czarna porzeczka liofilizowana 2,5%, kurkuma, sól himalajska, kardamon
Informacje dla alergików: Produkt może zawierać orzechy.
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
2. Wysmaruj blachę olejem kokosowym.
3. Przesyp mieszankę do miski.
4. Trzy średniej wielkości dojrzałe banany (300 g.) rozgnieć i dodaj do mieszanki.
5. Starannie wyrobione ciasto przenieś na blachę, rozprowadź na grubość ok. 1 cm i piecz przez 30 min.
6. Po upieczeniu pokrój na 20 równych części i odstaw do ostygnięcia.
Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1210 kJ/289 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tł. nasycone: 5 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 14 g
Błonnik: 9 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0,27 g
Producent:
Simpatiko s.c.
ul. Rydygiera 8, bud. 18, II p.
01-793 Warszawa
| Bio: | Tak |
| Gluten: | bez glutenu, bezglutenowe |
| Wegetariańskie: | Tak |
| Wegańskie: | Tak |
| Bez dodatku cukru: | Nie |
| Bez mleka: | Nie |
| Bez jajek: | Tak |
| Bez soi: | Nie |
| Bez dwutlenku siarki: | Tak |
| Bez sezamu: | Nie |
| Bez selera: | Tak |
| Bez orzechów: | Nie |
| Bez gorczycy: | Nie |
| Bez łubinu: | Nie |
| Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
| Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Bauck .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000024595
Recenzje
Iwona
Recenzja niezweryfikowana
|




