Mieszanka Twój Chleb Nadbużański Żytni Na Zakwasie Bio 1 kg - Młyny Wodne - Przecena Krótka Data Minimalnej Trwałości
-
Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
-
- 7,25 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:1 kg
Cena kat. za 1kg :14.49 zł
Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.
Najlepiej spożyć przed: 20/08/2023
Oferta ważna do wyczerpania zapasów!
Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości.
MIESZANKA TWÓJ CHLEB NADBUŻAŃSKI ŻYTNI NA ZAKWASIE BIO
Mieszanka mąk do wypieku chleba.
Masa netto: 1 kg
Składniki: mąka żytnia* typ 720 (70 %), mąka żytnia* typ 2000 (30 %).
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-06
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dodatkowo należy przygotować:
- mieszanka 450 g + 100 g do zakwasu
- zakwas 150 ml
- drożdże suszone 1 mała łyżeczka
- jogurt naturalny 380 ml
- sól 2 małe łyżeczki
- woda 200 ml do zakwasu
Sporządzenie zakwasu (na min. 48 godzin przed wypiekiem):
- Do litrowego słoja wsyp 100 g mieszanki i zalej 200 ml wody
- Całość wymieszaj do uzyskania konsystencji śmietany i pozostaw w ciepłym miejscu na min. 48 godzin w celu ukwaszenia.
- Gotowy zakwas powinien mieć zapach i smak wyraźnie kwaśny. Niewykorzystany zakwas przechowuj w lodówce do kolejnego wypieku.
Wypiek w domowym piekarniku:
- Wszystkie składniki włóż do miski i dobrze wyrób ręcznie lub mikserem. Przykryj lnianą ściereczką i pozostaw na ok. 2 godziny do wyrośnięcia. Formę natłuść olejem i obsyp tą mieszanką.
- Ciasto chlebowe ponownie zagnieć i włóż do formy. Wyrównaj powierzchnię zwilżoną w wodzie dłonią. Formę z ciastem przykryj lnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza i piecz ok. 50 minut
- Na dole piekarnika umieść w mniejszej formie 250 ml (1 szklankę) gorącej wody
Wypiek w automacie:
- Do formy wlej zakwas i jogurt. Dodaj sól, mieszankę i drożdże. Uruchom automat w programie o najdłuższym (co najmniej 3-godzinnym) czasie wyrastania i pieczenia.
- W automacie, w którym jest wybór stopnia przyrumienienia, wybierz maksymalny (ciemny brąz). Po wypieku wyjmij chleb z automatu.
Chleb przechowuj w pojemniku z drewna lub lnianym woreczku.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1536 kJ/ 367 kcal
Tłuszcz: 2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
- w tym cukry: 2 g
Błonnik: 8,6 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,01 g
Producent:
EKOOAZA Młyny Wodne sp. z o.o.
Tokary 9
08-108 Korczew n/Bugiem
Bio: | Tak |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Młyny Wodne
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000052510
Recenzje
Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|