Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Miód Manuka MGO 400+ 500 g - Hecadi

    • 247,67 zł
  • Gratisy w koszyku

    Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj

  • Program rabatowy

    Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj

Dodaj do ulubionych produktów

Zawartość netto:0,5 kg
Cena kat. za 1kg :575.98 zł

MIÓD MANUKA MGO 400+

Oryginalny z Nowej Zelandii.

Bez sztucznych dodatków.

Miód Manuka MGO 400+ zawiera minimum 400 mg methylglyoksalu na 1 kg miodu.

Methylglyoxal to w pełni naturalny aldehydowy związek chemiczny, który odpowiada za prozdrowotne właściwości miodu Manuka. Powstaje w wyniku glikolizy, czyli w rozbudowanym procesie przekształcenia glukozy na cząsteczki pirogronianu. Z tego właśnie powodu Methylglyoxal nazywany jest niekiedy aldehydem pirogronowym. W wysokich ilościach MGO występuje głównie w nowozelandzkich miodach Manuka.Znikome wartości związku są jeszcze w nabiale, sokach, zielonej herbacie, pomidorach i wielu innych produktach.

Miód Manuka Hecadi ma wyjątkowy smak, kolor i aromat odbiegający znacząco od rodzimych produktów. Mimo że niektórzy pragną porównać go pod kątem smaku do miodu wrzosowego, miód Manuka ma znacznie intensywniejszy posmak, niekiedy pozostawiając nutkę goryczy lub ziemistości. Bursztynowa barwa, gęsta, ale idealnie gładka konsystencja to wizytówka miodu Manuka, który nie będzie kusił nadmierną słodyczą, ale wysublimowaną słodką wytrawnością z dodatkiem pożądanych i silnych właściwości.

Stężenie MGO charakteryzuje siłę działania miodu i jego pozytywny wpływ na nasz organizm. Im wyższy poziom methylglyoxalu tym skuteczniejsze działanie. Właśnie głównie zawartość substancji czynnej wpływa na finalną cenę miodu Manuka.

Masa netto: 500 g

Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia

Wyprodukowano w Nowej Zelandii.

Rekomendowane spożycie miodu: zalecamy spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub 3 razy dziennie po jednej łyżeczce przed posiłkiem. Produktu nie należy podawać dzieciom poniżej 12 miesięcy życia.

Warunki przechowywania: Zalecamy przechowywać miód w temperaturze pokojowej. Naturalnym procesem jest krystalizacja miodu.

 

 

Producent:

Suplebiotec sp.j.

Skłodowskiej-Curie 4a

90-505 Łódź

 

 

Do sprawdzenia

 

 

 

 

 

 

 

Miód Manuka MGO 400+ 500 g - Unikalny Miód z Nowej Zelandii

Miód Manuka MGO 400+ to wyjątkowy produkt pochodzący z malowniczej Nowej Zelandii. Cechuje się wysoką zawartością methylglyoxalu, wynoszącą co najmniej 400 mg na kilogram. Dzięki temu jest ceniony za swoje unikalne właściwości oraz intensywny smak.

Wyjątkowy Smak i Aromat

Miód Manuka Hecadi charakteryzuje się bursztynową barwą i gładką konsystencją. Jego smak jest wyrazisty, z delikatną nutą goryczy lub ziemistości, co odróżnia go od tradycyjnych miodów. To produkt, który z pewnością zaskoczy każdego miłośnika niebanalnych smaków.

Zastosowanie w Kuchni

Miód Manuka można wykorzystywać na różnorodne sposoby:

  • Idealny jako dodatek do herbaty lub kawy.
  • Doskonale komponuje się z jogurtami i owsianką.
  • Może być używany jako naturalny słodzik do deserów.

Dlaczego wybrać miód Manuka Hecadi?

Kupując ten miód, inwestujesz w produkt wysokiej jakości, który nie zawiera sztucznych dodatków. To również doskonały sposób na poznanie smaków Nowej Zelandii i docenienie ich unikalnych walorów.

Zalecenia dotyczące spożycia i przechowywania

Aby w pełni cieszyć się zaletami produktu, zaleca się spożycie miodu rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub trzy razy dziennie po jednej łyżeczce przed posiłkiem. Nie zaleca się podawania produktu dzieciom poniżej 12 miesiąca życia.

Miód najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej. Może on naturalnie ulegać krystalizacji, co jest całkowicie normalnym procesem.

Najczęściej zadawane pytania

  • Czy miód Manuka ma inny smak niż zwykły miód?
    Tak, miód Manuka ma intensywny i specyficzny smak, czasami z nutą goryczy lub ziemistości.
  • Jak przechowywać miód Manuka?
    Zaleca się przechowywanie go w temperaturze pokojowej. Krystalizacja jest naturalnym procesem.
  • Czy dzieci mogą spożywać miód Manuka?
    Miód nie powinien być podawany dzieciom poniżej 12 miesiąca życia.

Do sprawdzenia

 

Bio: Nie
Gluten: bez glutenu
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Nie
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Tak
Bez jajek: Tak
Bez soi: Tak
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Tak
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Tak
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Tak

Recenzje

Krystyna
Recenzja niezweryfikowana

Polecam dla zdrowotności

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów yerba mate)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: BLIK, przelew, PayU, Przelewy24, pobranie
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 8000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops