BIO Nasiona Na Kiełki Słonecznik 30 g - Vita Line
-
W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 4,89 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2031/10/30
Zawartość netto:0,02 kg
Cena kat. za 1kg :244.5 zł
BIO NASIONA NA KIEŁKI SŁONECZNIK
Masa netto: 30 g
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Kraj pochodzenia: Włochy
Sposób przygotowania: Nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.
Producent:
Vilmorin Garden Sp. z o.o.
ul. Ks. Piotra Wawrzyniaka 2
Komorniki k/Poznania
Bio Nasiona na Kiełki Słonecznika - Vita Line
BIO nasiona na kiełki słonecznika Vita Line to naturalny produkt pochodzący z ekologicznego rolnictwa, który doskonale wpisuje się w dietę zdrowego odżywiania. W opakowaniu znajduje się 30 g nasion gotowych do kiełkowania w domowych warunkach.
Certyfikowana ekologiczność
Nasiona posiadają certyfikat PL-EKO-07, co potwierdza ich ekologiczne pochodzenie z rolnictwa UE. Kraj pochodzenia: Włochy.
Prosty proces kiełkowania
Nasiona słonecznika są łatwe w uprawie. Aby wyhodować kiełki, należy:
- Zalać nasiona w wyparzonym słoiku letnią przegotowaną wodą na kilka godzin.
- Po namoczeniu wodę odlać, a nasiona przepłukać.
- Przykryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.
- Przepłukiwać nasiona co najmniej 2 razy dziennie.
- Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Kiełki najlepiej spożyć w ciągu 7 dni od wyhodowania i przechowywać je w lodówce, aby zachować ich świeżość.
Wartościowe zastosowanie w kuchni
Kiełki słonecznika są doskonałym dodatkiem do wielu potraw. Można je stosować w sałatkach, kanapkach, jako dodatek do zup czy dań głównych. Ich delikatny smak i chrupiąca tekstura sprawiają, że są nie tylko zdrowym, ale i smacznym uzupełnieniem codziennej diety.
Korzyści z wyboru BIO nasion słonecznika
Decydując się na BIO nasiona słonecznika, zyskujesz:
- Produkt pochodzący z certyfikowanego, ekologicznego rolnictwa.
- Łatwość w hodowli kiełków w warunkach domowych.
- Możliwość wzbogacenia diety o wartościowy dodatek.
Najczęściej zadawane pytania (FAQ)
- Jak długo trwa proces kiełkowania?
Proces kiełkowania trwa zazwyczaj 3-4 dni. - Jak długo można przechowywać wyhodowane kiełki?
Kiełki należy spożyć w ciągu 7 dni od wyhodowania. - Gdzie najlepiej przechowywać kiełki?
Kiełki najlepiej przechowywać w lodówce, aby zachować ich świeżość. - Czy nasiona są ekologiczne?
Tak, nasiona posiadają certyfikat ekologiczny PL-EKO-07.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Vilmorin Garden .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000039835
Recenzje
Kamila
Recenzja niezweryfikowana
|