Pektyna Amidowana Cytrusowo-Jabłkowa 250 g Targroch
- W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 38,99 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,25 kg
Cena kat. za 1kg :155.96 zł
PEKTYNA AMIDOWANA CYRUSOWO- JABŁKOWA
Roślinny zagęstnik do domowych przetworów, dżemów, konfitur, galaretek i ciast.
Masa netto: 250 g
Składniki: Pektyna E440, dekstroza
Opakowanie 250 g zawiera 8 sugerowanych porcji.
Informacja dla alergików: Może zawierać sezam, migdały, gluten, różne orzechy.
Kraj pochodzenia: Włochy
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sposób użycia ( przykładowy) : Przygotować 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. 33 g pektyny wymieszać z 1 szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia.
Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać.
Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1070 kJ/ 256 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g
Węglowodany: 33 g
- w tym cukry: 30 g
Błonnik: 45 g
Białko: 5 g
Sól: <0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Producent:
"TAR-GROCH-FIL" Spółka Jawna
T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
W ofercie sklepu marketbio mieliśmy także poniższy produkt:
Nazwa produktu: Pektyna Amidowana Cytrusowo-Jabłkowa do dżemów i galaretek 60 g - ADAKA
Kod kreskowy producenta EAN:
Opis i zdjęcie produktu:
Przeznaczona jest do przygotowywania niskosłodzonych dżemów i galaretek owocowych.
Masa netto: 60 g
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej (0-25˚C).
Przepis na dżem niskosłodzony (ok. 33% cukru).
-Do 2 kg wybranych owoców wlać 100ml wody, zagotować.
-30g pektyny (1/2 opakowania) wymieszać z 1/3 kg cukru i wsypać do gotujących się owoców, mieszać przez 4-5 minut.
-Wsypać 2/3 kg cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia.
-Dodać sok z cytryn lub łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w odrobinie gorącej wody.
- Rozlać gorący dżem do słoików i pasteryzować dżem przez 20 minut (we wrzącej wodzie).
-Odwrócone słoiki pozostawić do ostygnięcia.
Używając soku zamiast owoców można uzyskać pyszną galaretkę.
Producent:
Naturex (były Pektowin z Jasła)
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Tar-Groch-Fil Sp. J.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000011923
Recenzje
Alina Stepińska
Recenzja niezweryfikowana
|