Pektyna Do Dżemów 30 g - C&G
- W naszym magazynie jest bardzo dużo!
-
- 6,74 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,03 kg
Cena kat. za 1kg :299.67 zł
PEKTYNA DO DŻEMÓW
2 kg owoców i 1 kg cukru
Pektyna ze względu na to, że jest naturalnym składnikiem owoców polecana jest do zagęszczania domowych dżemów, konfitur i galaretek.
Pektyna jest bezpieczna dla zdrowia, nie zawiera konserwantów. W razie potrzeby, aby bardziej zagęścić domowe przetwory można zwiększyć ilość użytej pektyny.
Masa netto: 30g
Składniki: Pektyna amidowana 100%
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób użycia: Przygotować 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. Zawartość opakowania (30 g pektyny) wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców. Gotować 3-5 minut ciągle mieszając. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 minut. Przestrzeganie receptury zapewnia najlepsze rezultaty.
Zastępując owoce sokiem z owoców można uzyskać pyszną galaretkę.
Producent:
C&G Sp. z.o.o.
ul. św. Jana z Dukli 17
38-200 Jasło
Pektyna do Dżemów - Naturalny Składnik Twoich Domowych Przetworów
Pektyna do dżemów to doskonały wybór dla miłośników domowych przetworów. Dzięki swojej naturalnej formule opartej na pektynie amidowanej umożliwia łatwe i szybkie zagęszczanie dżemów, konfitur oraz galaretek. Ta naturalna pektyna nie zawiera konserwantów, co czyni ją bezpieczną alternatywą dla sztucznych środków zagęszczających.
Zastosowanie w Kuchni
Jak używać pektyny do dżemów?
- Do przygotowania idealnego dżemu potrzebujesz 2 kg owoców i 1 kg cukru.
- Do owoców dodaj pół szklanki wody i zagotuj.
- Zawartość opakowania (30 g pektyny) wymieszaj z jedną szklanką cukru i dodaj do gotujących się owoców.
- Gotuj przez 3-5 minut, ciągle mieszając, a następnie dodaj resztę cukru.
- Kontynuuj gotowanie aż do rozpuszczenia cukru, a następnie dodaj płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w gorącej wodzie.
- Zbieraj pianę i rozlej gorący dżem do słoików; zaleca się pasteryzację przez 20 minut.
Pektynę można również wykorzystać do przygotowania galaretek, zastępując owoce sokiem owocowym.
Korzyści z Wyboru Pektyny do Dżemów
Wybierając pektynę C&G, zyskujesz:
- Pewność naturalnego składu - pektyna amidowana w 100%.
- Kontrolę nad tym, co spożywasz, bez dodatku konserwantów.
- Bezproblemowe opracowanie przetworów o idealnej konsystencji.
Najczęściej Zadawane Pytania
1. Czy pektyna jest odpowiednia dla osób na diecie wegańskiej?
Tak, pektyna to substancja pochodzenia roślinnego, w pełni odpowiednia dla wegan.
2. Czy muszę używać cukru do dżemu z pektyną?
Tak, cukier jest częścią procesu żelowania, ale można eksperymentować z jego ilością w zależności od preferencji smakowych.
3. Jak przechowywać pektynę?
Przechowuj ją w suchym i chłodnym miejscu, aby zachować jej właściwości na dłużej.
Powyższe wskazówki zapewnią Ci doskonałe rezultaty w przygotowywaniu domowych przetworów z użyciem pektyny.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: C&G
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000003073
Recenzje
Beata
Recenzja niezweryfikowana
|