Podlaska Przyprawa do Pizzy 30 g - Dary Natury + Mąka Pszenna Bio Typ 0 Mąka Włoska do Pizzy 1 Kg Alce Nero + Mieszanka do Wypieku Pizzy Bezglutenowa 250 g - Pięć Przemian + Sos Pomidorowy do Pizzy z Ziołami 400 g - MUTTI
-
Dostępność taka jak poniższych składników
- 40,44 zł
-
PODLASKA PRZYPRAWA DO PIZZY
Przyprawa bez chemii.
Masa netto: 30 g
Składniki: Warzywa suszone (marchew, pasternak, cebula, natka pietruszki), rozmaryn, majeranek, bazylia, oregano, cząber, tymianek, szałwia, pieprz czarny, bluszczyk (w różnych proporcjach).
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Producent:
Dary Natury sp. z o.o.
Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
MĄKA PSZENNA BIO - TYP 0
Idealna do wypieku chleba, makaronów, pizzy
Masa netto: 1 kg
Składniki: Mąka pszenna* 100%
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: IT-BIO-009
Pochodzenie surowców: Rolnictwo Włochy
Informacje dla alergików: Produkt może zawierać zboża zawierające gluten oraz soję.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1541 kJ/ 367 kcal
Tłuszcz: 1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 76 g
- w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 12 g
Sól: 0 g
Producent:
Alce Nero S.p.A.
Via H. Ford, 2/A - 40024 Castel S. Pietro Terme (BO) Italia
BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY
Bez dodatku cukru
Masa netto: 250 g
Składniki: mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól himalajska
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Do 200 ml ciepłej, przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40 st.C).
5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.
6. Rozgrzej piekarnik do 250-300 st.C.
7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
8. Piecz 17-20 min. w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu *
Wartość energetyczna: 1372 kJ/ 328 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 3,7 g
Sól: 1,4 g
* wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 200 ml wody, 2 łyżek (20g) oliwy i 1 łyżeczki (12g) miodu.
Producent:
Simpatiko s.c., ul. Łuże 20
05-092 Dąbrowa
SOS POMIDOROWY DO PIZZY Z ZIOŁAMI
Pomidory w 100% z włoskich upraw ze słonecznych rejonów Parmy.
Produkt pasteryzowany.
Odpowiedni dla wegan.
Masa netto: 400 g
Składniki: Pomidory 82,4%, woda, sól, bazylia 0,05%, oregano 0,04%, cebula 0,03%, naturalny aromat.
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 150 kJ/ 36 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 5,4 g
- w tym cukry: 4,2 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,75 g
Producent:
Mutti S.p.A.
Via Traversetolo,28
43022 Montechiarugolo
Parma, Italia
Sos Pomidorowy do Pizzy z Ziołami Aromatica MUTTI
Sos Pomidorowy do Pizzy z Ziołami od renomowanej włoskiej marki Mutti to produkt stworzony z myślą o prawdziwych miłośnikach pizzy. Dzięki wykorzystaniu pomidorów pochodzących w 100% z włoskich, słonecznych upraw w Parmie, sos charakteryzuje się wyjątkowym, naturalnym smakiem i aromatem.
Idealny dodatek do pizzy
Pizza z dodatkiem sosu z ziołami zyskuje niezrównaną głębię smaku. Produkt wzbogacony został o bazylię, oregano, cebulę oraz naturalny aromat, co sprawia, że świetnie komponuje się z różnorodnymi składnikami pizzy, od klasycznej Margherity po bardziej wyszukane kompozycje.
Korzyści i zalety
- Sos jest pasteryzowany, co zapewnia mu dłuższą świeżość i niezmienny smak.
- Zawiera wyłącznie naturalne składniki, co czyni go doskonałym wyborem dla osób ceniących zdrową kuchnię.
- Jest odpowiedni dla wegan, co poszerza jego zastosowanie w różnorodnych dietach.
Przechowywanie i przygotowanie
Po otwarciu sos należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni, co czyni go wygodnym rozwiązaniem dla osób przygotowujących jedzenie na zapas lub prowadzących aktywny styl życia.
Najczęściej zadawane pytania
Czy sos zawiera konserwanty?
Nie, produkt bazuje na naturalnych składnikach i nie zawiera sztucznych konserwantów.
Jak długo można przechowywać sos po otwarciu?
Po otwarciu zaleca się przechowywanie w lodówce i spożycie w ciągu 5 dni.
Czy sos nadaje się dla wegan?
Tak, sos jest odpowiedni dla wegan.
Bio: | Tak |
Gluten: | z glutenem |
Wegańskie: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Nie |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000048540
Recenzje
Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|