Wegański A La Białko Jaja w Proszku Bezglutenowy Bio 90 g - Arche Przecena Krótka Data Minimalnej Trwałości
-
Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
-
- 5,00 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,09 kg
Cena kat. za 1kg :111.00 zł
Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.
Najlepiej spożyć przed: 01/05/2019
Oferta ważna do wyczerpania zapasów!
Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości.
WEGAŃSKI A LA BIAŁKO JAJA W PROSZKU BEZGLUTENOWY BIO
Masa netto: 90 ml
Składniki: Białko grochu (50%)*, skrobia z tapioki*, skrobia ryżowa*, maltodekstryna*, środek zagęszczający (guma guar*, mąka z nasion chleba świętojańskiego*, guma ksantanowa), sól morska
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Jednostka certyfikująca: DE-OKO-001
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE
Sposób przygotowania: Wymieszać 10 g produktu (1 czubata łyżka = 2 jajka białe) z 70 ml wody (lub wody gazowanej) mikserem na najwyższym biegu przez 5 do 10 minut na sztywną pianę. Wykorzystać od razu po przygotowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1535 kJ/ 363 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g
Węglowodany: 38,6 g
- w tym cukry: <0,1 g
Białko: 39,9 g
Sól: 2,4 g
Producent:
Arche Naturproduke GmbH
Liebigstr. 5a
D-40721 Hilden
Wegański Białko Jaja w Proszku Bezglutenowy Bio - Arche
Wegański zamiennik białka jaja to doskonałe rozwiązanie dla tych, którzy poszukują alternatywy dla jajek w diecie roślinnej. Produkt jest bezglutenowy i został stworzony z myślą o alergikach oraz osobach z nietolerancją glutenu. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych, co gwarantuje naturalność i wysoką jakość.
Cechy produktu
Wegańskie białko wykonane z białka grochu, skrobi z tapioki oraz skrobi ryżowej to nowoczesne rozwiązanie, które umożliwia przygotowanie potraw z wykorzystaniem substytutu jajek. Produkt można łatwo przygotować do uzyskania sztywnej piany, co czyni go idealnym do wypieków i ciast. Jest odpowiedni do przygotowywania deserów oraz innych dań kulinarnych.
Zastosowanie w kuchni
- Idealny do wypieków, takich jak bezy, sufletów i ciast
- Możliwość użycia jako dodatek do naleśników czy gofrów
- Świetny w przygotowywaniu wegańskich omletów
Wystarczy 10 g produktu wymieszać z 70 ml wody, aby uzyskać dwie porcje białka jaja. Dzięki temu łatwo zastąpisz tradycyjne jajka w każdym przepisie.
Korzyści z wyboru tego produktu
Wybierając ten produkt, otrzymujesz wegański i ekologiczny zamiennik białka jaja, który jest także bezglutenowy. To doskonałe rozwiązanie dla osób dbających o swoją dietę oraz świadomych konsumentów pragnących wybierać produkty zgodne z zasadami zrównoważonego rozwoju. Certyfikat DE-OKO-001 potwierdza najwyższą jakość i ekologiczne pochodzenie składników.
Najczęściej zadawane pytania
Czy produkt jest odpowiedni dla osób z alergią na gluten?
Tak, produkt jest bezglutenowy i odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu.
Jak długo można przechowywać produkt po otwarciu?
Zaleca się przechowywanie produktu zgodnie z datą minimalnej trwałości oraz szybkie jego wykorzystanie po otwarciu.
Czy produkt jest odpowiedni dla wegan?
Tak, produkt jest całkowicie wegański.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu, bezglutenowe |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: ARCHE .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000011536