Soja Nasiona Na Kiełki Bio 50 g Dary Natury
-
- 2,49 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,05 kg
Cena kat. za 1kg :49.80 zł
EKOLOGICZNE NASIONA NA KIEŁKI - SOJA
Zawartość netto: 50 g
Składniki: Soja nasiona na kiełki* 100%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE
Kraj pochodzenia: Chiny
Sposób przygotowania w warunkach domowych: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy
pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona
umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkującej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach
grubych np. groch, soja, cieciorka, itp lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w
całości.
Producent:
Dary Natury Mirosław Angielczyk
Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Ekologiczne Nasiona Soi na Kiełki - Dary Natury
Ekologiczne nasiona soi marki Dary Natury to doskonały wybór dla osób zainteresowanych zdrowym stylem życia oraz świadomym odżywianiem. Pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, co gwarantuje najwyższą jakość i bezpieczeństwo produktu.
Właściwości Ekologicznych Nasion Soi
Nasiona te są przeznaczone do samodzielnego kiełkowania w domu. Kiełki soi są bogate w białko oraz inne składniki odżywcze, które mogą stanowić cenny element diety. Regularne ich spożywanie może być częścią różnorodnych potraw.
Certyfikaty i Pochodzenie
- Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01
- Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE
- Kraj pochodzenia: Chiny
Jak Przygotować Kiełki z Soi?
Przygotowanie kiełków w warunkach domowych jest proste i szybkie. Należy umieścić nasiona na płaskim talerzu wyłożonym materiałem chłonącym wodę, np. gazą. Należy je regularnie podlewać, aby materiał był stale wilgotny, a talerz postawić w ciepłym, ciemnym miejscu. Kiełki pojawiają się zazwyczaj po 2-4 dniach.
Możliwości Kulinarne
Kiełki soi mogą być używane jako dodatek do sałatek, kanapek, zup oraz dań głównych, wzbogacając je o wartościowe składniki odżywcze i dodając tekstury. Ich delikatny smak doskonale komponuje się w wielu przepisach.
Najczęściej Zadawane Pytania
- Czy nasiona są trudne w uprawie? Nie, proces kiełkowania jest bardzo prosty i nie wymaga specjalistycznego sprzętu.
- Jak długo można przechowywać nasiona? Przechowuj nasiona w suchym i chłodnym miejscu, aby jak najdłużej zachowały świeżość.
- Czy produkt jest bezpieczny dla alergików? Osoby z alergią na soję powinny go unikać lub skonsultować się z lekarzem.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu, bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Dary Natury .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000000515